Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 2. maj. 2021

Val 202 • Ned, 2. maj.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tri skladbe po vrsti. Z razlogom.

08:30
Novice

Po osmih letih smo znova poklicali eno naših globalnih vaščank: vseživljenjsko dobrotnico Mojco Gayen, ki živi blizu Kalkute v Indiji. Država, ki jo že tako zaznamujejo velikanske razlike in družbena segregacija, se v zadnjih mesecih izjemno slabo spopada z epidemijo covida-19. Tudi Mojca se je s svojo družino z obrobja mesta preselila na podeželje, da ne bi obstala v popolnem zaprtju.

Rokometaši bodo drevi sklenili kvalifikacije za evropsko prvenstvo, uvod ponudimo v dopoldanskem Navalu na šport, kjer ponudimo tudi zanimivosti ob začetku evropskega prvenstva najboljše slovenske jadralske posadke v razredu 470.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

Ob nedeljah vam včasih damo tudi kakšen namig za izlet in danes bo to sprehod v gozd, kjer boste letos zagotovo videli kako miš. Teh je letos res veliko, do povečanja populacije glodavcev pa običajno pride po letu, ko je bilo v naravi dovolj hrane. Lani je obrodila bukev, ki ne plodi vsako leto, ampak v presledkih. Več o tem je Veroniki Gnezda povedal zoolog Boris Kryštufek, ki je lani prejel Zoisovo priznanje za pomembne dosežke pri raziskovanju biotske raznovrstnosti sesalcev in pravi, da so vse miši izredno zanimive, nenazadnje je tudi sam odkril in poimenoval tri nove vrste.

10:30
Novice

Magister Pavle Čelik je med veliko večino Slovencev z naskokom najbolj poznan kot policist, nekoč miličnik. Kot strokovnjak in "naturščik" pa že 80 let kaže svoj talent tudi na drugih področjih: kot sociolog, zgodovinopisec, novinar, književni kritik, vrtičkar ... Težko ga je scela opisati in ga približati kot osebnost bežnim poznavalcem, a spomnite se tiste šale o miličnikih iz časov rajnke države, zakaj morata biti v patroli vedno najmanj dva? Ja, zato, ker zna eden brati, drugi pa pisati! No, to šalo je Pavle Čelik vso poklicno dobo postavljal na laž. Tudi kot dolgoletni upokojenec o policijskem delu razmišlja analitično in kritično, čeprav s kančkom njemu lastne topline.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Dogodke tedna izbira in komentira Luka Hvalc.

12:30
Novice

V Nedeljskem športnem popoldnevu pospremimo drugo tekmo finala državnega prvenstva za košarkarice, zaokrožimo 31. krog domačega nogometnega prvenstva, se posvetimo odbojki ob zboru moške reprezentance, svetovnemu pokalu v veslanju v Zagrebu in pripravam slovenskih olimpijcev na igre v Tokiu.

13:30
Novice

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Slovenska rokometna reprezentanca zaokrožuje kvalifikacije za evropsko prvenstvo na tekmi s Turčijo. Prvo mesto v skupini lahko ne glede na razplet druge tekme potrdi z zmago. Vrhunce ujamete v večeru na Valu 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov