Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 15. maj. 2021

Val 202 • Sob, 15. maj.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

06:17
Vreme po Sloveniji

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Britanski glasbenik, multiinstrumentalist, ki je zaslovel v 70. letih prejšnjega stoletja.

08:30
Novice

S partnerko je pred dobrimi desetimi leti iz Slovenije najprej pobegnil v Berlin, kjer je bila hrana takrat cenejša kot v Sloveniji, najemnine za stanovanja pa nižje. Višanje najemnin, predvsem pa mrzle zime, so ju nato iz Berlina pregnale na Tenerife. Na otoku je, ker tam ni našel dobre čili omake, sam začel gojiti čilije, hobi pa počasi prerašča v posel.

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo hokeju na ledu. Slišali boste delček odzivov Anžeta Kopitarja po koncu sezone v ligi NHL in napoved turnirja šestih reprezentanc, ki so ostale brez svetovnega prvenstva drugega kakovostnega razreda. Slovenija bo za uvod igrala z Avstrijo. Odbojkarice čaka prva od dveh tekem, na katerih si lahko zagotovijo nastop na evropskem prvenstvu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

Raziskava Evropske potrošniške organizacije BEUC in devetih nacionalnih organizacij članic, med njimi tudi ZPS, je pokazala, da je lahko električni avtomobil že danes pravzaprav najbolj pravičen pogonski sistem, kot so zapisali. V prihodnjih letih naj bi bilo to še bolj očitno.
Čeprav je na cenikih videti, da je električni avtomobil v primerjavi z dizlom ali bencinarjem še vedno občutno dražji, pa Boštjan Okorn iz ZPS razloži, da opravljena analiza upošteva vidike, ki to razliko bistveno zmanjšajo. Andrej Brglez pa dodaja, da je najpomembneje, da se znajo potrošniki glede na svoje potrebe in navade sami odločiti, katera vrsta mobilnosti je zanje najprimernejša.
Zapeljemo dusterja na avtoplin in opozorimo, da je poslušanje glasbe prek slušalk v prometu nevarno.

10:30
Novice

Slovenski pediatri so v sodelovanju s številnimi strokovnjaki pripravili prva nacionalna priporočila za uporabo zaslonov pri otrocih in mladostnikih. Ugotavljajo, da imata prezgodnja in čezmerna uporaba zaslonov lahko različne škodljive učinke na otrokov razvoj in zdravje, posledice pa že opažajo na slovenskih otrocih.
S članico strokovne skupine psihologinjo Špelo Reš, ki je zaposlena na LogOutu, Centru pomoči pri prekomerni rabi interneta, se bomo pogovarjali o posledicah čezmerne in prezgodnje uporabe telefonov in računalnikov.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Številne študije kažejo, da globalno segrevanje poleg neposrednega vpliva na planet Zemlja vpliva tudi na vedenje ljudi, saj naj bi bili ti ob višjih temperaturah bolj nagnjeni k agresivnemu vedenju. O podnebnih spremembah in vplivu na ljudi in planet smo se z biologom Edom Džafićem pogovarjali tudi skozi prizmo poljudnoznanstvenih dokumentarnih filmov, ki v zadnjih letih stanje prikazujejo brez olepševanja.

12:30
Novice

V eni od aktualnih epizod smo namreč ločevali digitalne odpadke in iskali trajnostni pametni telefon. V delu Obite ne nujno samo dobre novice, a pomembne za prihodnost vseh nas in našega planeta.

Slovenski olimpijki Špela Ponomarenko Janjič in Anja Osterman lovita v svojem desetem skupnem nastopu na najvišji ravni še deseto uvrstitev na zmagovalni oder. Zaključek tekme kandidatk za olimpijsko odličje ujamete v popoldnevu na Valu 202.

13:30
Novice

Skupina Moda prihaja iz Milana in čeprav se je njen uspeh zdel hiter, so njeni člani pred tem prehodili dolgo pot. Skupino je poleti 2002 ustanovil karizmatični pevec in pisec besedil Francesco "Kekko" Silvestre. Zasedba slabi dve desetletji niza ploščo za ploščo in na njej zvesto sledi italijanski pop tradiciji, ki je bogata in milozvočna.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

V delu nove serije Frekvence X smo sklenili surovinske tokove, reciklirali odpadne materiale in ustvarili take, ki jih lahko vedno znova uporabimo. Ali pa bomo samo preverili, kakšne so zdajšnje razmere, in pogledali na okoljski kompas.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:08
Popevka tedna

Sobotno popoldne bo športno obarvano. Spremljali bomo hokejsko tekmo Slovenije in Avstrije, se posvetili domačemu nogometnemu prvenstvu, ki je izenačeno kot že dolgo ne, in kvalifikacijam odbojkaric za nastop na evropskem prvenstvu. Na drugi tekmi drugega turnirja bodo igrale s Češko.

Optične iluzije so lahko zabavne in zanimive, prav tako pa lahko služijo kot pomembno orodje za raziskovalce. S tem, da si pobliže pogledamo, kako in zakaj določene iluzije zaznavamo, lahko bolje spoznamo svoje možgane in zakonitosti, ki usmerjajo naše zaznavne procese. O kateri iluziji pa razmišlja naš poslušalec in kako so njegov izziv izpeljali valovski Radiovedni?

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Zanimiva,drugačna, raznolika. S petih koncev sveta

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov