Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 22. maj. 2021

Val 202 • Sob, 22. maj.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

06:17
Vreme po Sloveniji

Slovenska hokejska reprezentanca je sklenila turnir v Tivoliju, ki je zapolnil običajni spomladanski termin svetovnih prvenstev. Tokrat bo na svetovnem prvenstvu igrala le elita, drugi so prepuščeni iznajdljivosti pri iskanju tekem v pripravah na olimpijske kvalifikacije. Kako se je znašla slovenska reprezentanca in kakšni so zaključki turnirja v Tivoliju, izveste v jutranji športni zgodbi.

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Glasba iz filma Polnočni kavboj.

08:30
Novice

Špilferderber je podkast o generaciji, ki je večkrat slišala, da bo vse v redu, če bo pridna, hodila v šolo, se učila in doštudirala. Voditelj Jurij Drevenšek, rojen v osemdesetih, pred mikrofonom gosti generacijske sopotnike. Tokrat je to Filip Flisar. Nedavno upokojeni smučar prostega sloga se je neobremenjeno spomnil kariere, sproščeno in iskreno pa spregovoril tudi o življenju brez merjenja sekund, desetink in stotink.

Hokejisti so sklenili mednarodni turnirv Tivoliju, kjer je slovenski selektor dobil v pogled v pripravljenost mlajšega dela reprezentance, nogometaše čaka sklepni del domačega prvenstva, košarkarice pa so tudi tekmovalno začele priprave na evropsko prvenstvo.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

Zadnjič smo ugotavljali, da električni avtomobili za nekatere uporabnike že danes lahko predstavljajo morda kar najbolj ugodno možnost mobilnosti. Odvisno, koliko in kako se vozimo, pa od možnosti polnjenja in še od česa. Hibridni pogon pa je naslednja možnost, ki je spet za določen krog uporabnikov lahko prava izbira. Hibridni plaz je pravzaprav sprožil en človek, in sicer pred skoraj 30 leti. Še danes pa mnogi kupci gledajo na to kombinacijo pogona nekoliko postrani, ugotavlja tudi Andrej Brglez.

10:30
Novice

Anja Búkudur in Ivan Mangáni sta slovensko-italijanski par, ki je po večletnih preučevanjih pogojev uresničil drzno idejo in v Posočju začel gojiti prvi pravi slovenski žafran pod blagovno znamko žafran Tolmin. Za razliko od spomladanskega žafrana pravi žafran cveti oktobra, ko ročno poberejo in očistijo nitke te najdražje in ene najstarejših začimb na svetu.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Pred kratkim je izšla njegova knjiga z naslovom Naša jeza je brezmejna, ki je izjemna pripoved o demonstracijah od leta 1968 do leta 2020. V monografiji je 587 fotografij, s katerimi je Stojko ujel ključna protestniška dogajanja, pa tudi številne bežne, a zelo zgovorne trenutke, ki bi sicer morda šli v pozabo.

12:30
Novice

13:30
Novice

Danes bomo dobili zmagovalca v boju za evrovizijsko krono in ker je tam zadnja leta močno prevladujoča angleščina, bomo šli v Čile pogledat, kaj se dogaja na njihovi sceni popularne glasbe.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:08
Popevka tedna

V popoldnevu in večeru na Valu 202 spremljamo zadnji krog domačega nogometnega prvenstva. Ujamete lahko vrhunce tekem v boju za obstanek v prvi slovenski nogometni ligi in zvečer razplet tekme Maribor : Mura v boju za naslov prvaka. Spremljamo tudi kolesarsko dirko po Italiji.

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

Izjemno bogat sobotni večer je pred nami. Odločilno tekmo državnega prvenstva v nogometu med Mariborom in Muro boste lahko v celoti spremljali v neposrednem prenosu na val202.si. Začemo ob 20.00. Na naših frekvencah pa boste lahko prisluhnili prenosu finalnega večera Evrovizije. Z vami bodo Miha Šalehar, Uršula Zaletelj in Neja Jerant.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Tudi letos bo o nogometnem prvaku odločala zadnja tekma državnega prvenstva. Oba konkurenta za naslov bosta igrala v Ljudskem vrtu. Maribor šestnajstič ali Mura prvič? Odločilni dvoboj za naslov spremljajte v spletnem radijskem prenosu na val202.si.

Po norem letu pandemije in vzniku mačističnih nazadnjakov z norimi idejami je nujno, da nam geniji kiča pod mavrično zastavo zopet zaplešejo in zapojejo o ljubezni, miru, strpnosti in rešenih delfinih. Če kje, je upanje doma samo še na Evrosongu. V soboto zvečer se Uršula, Neja in Mihi zgoraj brez potopijo v rožnato sladkorno peno utopije in vam dokažejo, da se da stvari, ki so prvotno namenjene gledanju, tudi slišati. Prižgite nas nežno in skupaj bomo rešili svet.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov