Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 11. jun. 2021

Val 202 • Pet, 11. jun.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Na kolesarski dirki po Sloveniji se je v zeleno odel Tadej Pogačar. S svojo prvo etapno zmago na dirki po Sloveniji si je tlakoval pot do končnega uspeha in zmage. Utrinke z dirke ponudimo v jutranji športni zgodbi.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

V Jezikanju bomo od mrtvih obujali jezike! Dr. Ghil‘ad Zuckermann je poliglot in jezikoslovec, ki oživlja barngarlovski jezik aboriginov. Preučuje različne jezikovne vire in sodeluje s skupnostjo, ki je v preteklosti doživela številne izgube – tudi jezika.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o epitafih oziroma nagrobnih besedilih.

V dopoldanskem Navalu na šport se posvetimo kolesarski dirki po Sloveniji, teniškemu turnirju v Parizu in sklepnemu turnirju evropske lige slovenskih odbojkaric.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Na kolesarski dirki po Sloveniji je na sporedu etapa s ciljem v Krškem. Kolesarjem po slovenskih cestah sledimo tudi na Valu 202. Odbojkarji igrajo deveto tekmo lige narodov z Rusijo, vrhunce ponudimo na Valu 202.

V drugi epizodi serije Avtonom, v kateri spodbujamo aktivno državljanstvo, gostimo Ivana Galeta, ki je javnost spomnil na pomen žvižgaštva. V pogovoru pa opomnil, da odgovorno ravnanje z javnim denarjem pomeni tudi srečnejšo družbo.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Z našo moskovsko dopisnico osvetlimo del evropskega prvenstva v nogometu, ki bo tudi v Sankt Peterburgu, opozorimo na intenzivne priprave septembrskih parlamentarnih volitev in se posvetimo tudi prvemu srečanju predsednikov Združenih držav in Rusije …

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

V Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani je vse do konca leta na ogled razstava, posvečena življenju in delu Branislave Sušnik, slovenske znanstvenice v Paragvaju, pripoveduje pa tudi zgodbo o tamkajšnjih staroselskih skupnostih. In kaj v branje priporoča avtorica razstave dr. Marija Mojca Terčelj s Fakultete za humanistične študije Koper, ki je odlična poznavalka dela Branislave Sušnik ter etničnih skupin Paragvaja.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Lov na čarovnice, kljukasti križi in zmagovalec v kategoriji najbolj abotne fotografije politika v državi in tujini. Ta teden to ni predsednik. Kdo ga je tokrat z naskokom izrinil s prestola, izveste v Centrifugi.

Kolesarje na dirki po Sloveniji spremljajo številni gledalci. Ne samo navijaška spodbuda, ampak tudi pestra kulisa, napisi in objekti ob trasi so del ponudbe, ki gre v svet. V popoldnevu zaokrožimo drugo etapo z odzivi in razmišljanji akterjev in strokovnjakov.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Začenja se evropsko prvenstvo v nogometu, zanimivosti pred prvo tekmo ponudimo v Navalu na šport. Preselimo se še na brzice v Prago, kjer so zbrani najboljši slalomisti na divjih vodah, in se posvetimo tekmi odbojkarske lige narodov med Slovenijo in Rusijo.

Novosti s senčne strani popularne glasbe bo z vami delil Žiga Klančar ob 20.00. Uro pozneje sveženj domačih novosti z Matjažem Ambrožičem, med drugim tudi soul duo Freekind, raper Mirko Grozny na Ghetovi zvočni postavki in space disco producent Ichisan. Ob 22.00 pa bo delovni teden sklenil Tim Urbanya z RH 202.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:30
Popevka tedna

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Ležeren soul ekscentrične Londončanke je pogosto spodvit pod teksture, ki so zaznamovale dediščino nu-soul pionirk Lauryn Hill in Erykah Badu. Delež eksperimentalnih odklonov je na prvencu Greentea Peng podoben kot v opusu slednje.

Ob zajetni razstavi Pengove bo privlačen sveženj domačih novosti. Soularski duet Freekind, raper Mirko Grozny na Ghetovi zvočni postavki, znova tudi space disco producent Ichisan so tisti, ki ga bodo predstavili. Krepka bo tudi historična minilekcija, ki jo bosta sestavili klasika famoznih Earth, Wind & Fire in nemara tržno najbolj spektakularno spodletelo produkcijsko delo Nila Rodgersa.

Elektronski oddelek RH 202 bo tudi ta konec tedna stregel sveže plesne ritme domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev. Med drugimi bomo slišali pop elektronski novosti, ki ju prinašata Calvin Harris in Jax Jones, premierno bomo predstavili tudi stranski projekt slovenskega tehno didžeja Psiha, na domačem se bodo vrteli tudi Lim Nylon, Benjamin Shock in KayKay, v podaljšku pa nas bo z nepretrgano mešanico house ritmov opremil slovenski didžej Lucca Loggia.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov