Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 30. jun. 2021

Val 202 • Sre, 30. jun.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Slovenska košarkarska reprezentanca začenja kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. V Kaunasu si bo v tem tednu skušala izbojevati nastop slovenskega moštva v Tokiu. V prvem delu bosta tekmici Slovenije Angola in Poljska.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Dobro jutro! S Katjo sva se spomladi lotila zanimive teme, semplanja. Oziroma vzorčenja. Bolj ko sva začela kopati, bolj so se odpirale nove zanimivosti, povezane s tem procesom ustvarjanja glasbe. Zato so na koncu nastale štiri epizode, prvo - uvodno - ponujamo v vnovičen posluh to jutro. Izhodiščno vprašanje pa: kaj sploh je semplanje?
2PR937

ODPOVED: omeni, da vse preostale srede do OI ponudimo še preostale tri dele serialke.

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah prepletemo zanimivosti s kolesarske dirke po Franciji in evropskega prvenstva v nogometu. Preselimo se v Kaunas, kjer slovenska košarkarska reprezentanca začenja kvalifikacije za olimpijske igre.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

O določni in nedoločni rabi pridevnika dr. Mojca Smolej z oddelka za slovenistiko Filozofske fakultete v Ljubljani.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Projektanti so odgovorni za izdelavo projektne dokumentacije novogradnje. To nalogo pri nas po večini opravljajo arhitekti. Z novim gradbenim zakonom, ki ga je vlada že potrdila in ga bodo obravnavali v državnerm zboru, pa prevladujoča stroka za projektiranje ni več določena. Inženirji različnih strok (gradbene, elektro, požarne, strojne itn.) nimajo večjih pripomb, jasno je, da bodo zdaj lažje prevzeli projektiranje stavb, če jim ga bo zaupal investitor. Arhitekti pa opozarjajo, da bomo s postopnim opuščanjem njihove stroke izmaličili slovensko arhitekturno krajino. Kaj se bo v resnici spremenilo? Zakaj je ministrstvo za okolje sploh spremenilo te določbe? Georgi Bangiev, generalni direktor za prostor, graditev in stanovanja na MOP, Barbara Škraba Flis, generalna sekretarka Inženirske zbornice Slovenije, in Tomaž Krištof, predsednik Zbornice za arhitekturo in prostor, bodo pojasnili tudi, kaj gradbeni zakon pomeni za pospešitev pridobitve gradbenega dovoljenja pri manjših posegih.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Pred drevišnjo slovensko premiero kratkega filma Sestre, pogovor s Kuklo, režiserko filma.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Športno obarvano sredino popoldne v središče postavlja kolesarje na dirki po Franciji, kjer je na sporedu prva vožnja na čas, in košarkarje, ki se na štirih turnirjih po svetu bojujejo za zadnje štiri olimpijske vstopnice. Slovenija turnir v Litvi začenja na tekmi z Angolo. V popoldnevu na Valu 202 pospremimo kolesarje in košarkarje na poti do športnih vrhuncev poletja.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah ob spremljanju kolesarske dirke po Franciji in olimpijskih kvalifikacij za košarkarje ponudimo še zanimivosti s teniškega turnirja v Wimbledonu.

Steven ZHU je ameriški multiinstrumentalist, producent elektronske glasbe, didžej in ne nazadnje tudi vokalist, ki je aprila dostavil svoj tretji studijski album Dreamland 2021. Plošča prinaša dvanajst do podrobnosti dodelanih melodičnih plesnih skladb, v katerih ob ZHU-ju nastopijo tudi Yuna, partywithray, Arctic Lake, Tinashe, Channel Tres in Kota the Friend.
ZHU je svoj preboj na glasbeni sceni dosegel z uspešnico Faded, ki je bila pozneje tudi nominirana za nagrado ameriške akademije, po nepozabnem nastopu na festivalu Coachela leta 2016 pa ga je newyorški spletni časopis Observer označil za zelo verjetnega naslednika dvojca Daft Punk.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Na evropskem prvenstvu v nogometu so končani dvoboji osmine finala. Osem reprezentanc ostaja v boju za naslov prvaka, v večerni pogovorni oddaji pa vam ponudimo vpogled v nogometni Euro. Zanimivosti prepletemo z odzivi dopisnikov in mnenji novinarjev.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov