Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 1. jul. 2021

Val 202 • Čet, 1. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Kolesarji so na dirki po Franciji opravili prvo vožnjo na čas. Kakšna so razmerja moči po prvi uri resnice na letošnji dirki in kje so se znašli slovenski kolesarji, izveste v jutranji športni zgodbi s prizorišča.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Nina Erčulj je imela še predlani dobro službo v Ljubljani, potem pa (ne po svoji krivdi) prejela odpoved prav v izjemno težavnem obdobju, ko je med drugim tudi izgubila mater. Njena zgodba je ena tistih s težkim začetkom, a tudi zgodba o tem, kako zbrati dovolj poguma, da zaživiš življenje, ki si ga želiš. Ob nepričakovanem soočenju z minljivostjo se je namreč vprašala, ali se bo, če se njeno življenje konča jutri, od sveta poslovila srečna. Ker je bil odgovor ne, je nemudoma poiskala pot iz svoje nesreče in šla kot prostovoljka pomagat reševat slone iz ujetništva.

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah se preselimo na kolesarsko dirko po Franciji, kjer se kolesarji po vožnji na čas že pripravljajo na nov dan s sprinterskim zaključkom. Slovenska košarkarska reprezentanca je v Litvi odlično začela kvalifikacije za olimpijske igre, na teniškem turnirju v Wimbledonu pa nov dan prinaša nove slovenske nastope.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

10:44
Imported Break 10:44:00

Linn Julian Koletnik je ustanovitelj zavoda TransAkcija. Pomagal nam bo razumeti, kdo so transspolne osebe in s kakšnimi težavami se srečujejo. Zgodi se, da se spolna identiteta, pripisana ob rojstvu človeka, kdaj tudi ne ujema s tem, kar oseba čuti. Žal transspolne osebe pogosto nimajo nikogar, s komer bi se o tem odkrito pogovorile. To vodi v številne stiske, ki pa jih bomo zdaj razumeli bolje.

Vlada Republike Slovenije danes prevzema predsedovanje Svetu EU zato v Sloveniji gosti kolegij komisarjev s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen na čelu. Dogodek, ki poteka v kongresnem centru Brdo, spremljajo tudi naši radijski kolegi.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Ko se vprašamo, kje smo in kam gremo, je pri večini najpogostejša rešitev gumb za lokacijo na pametnem telefonu. Na globalne navigacijske satelitske sisteme se pogosto popolnoma zanašamo, da nas bodo pripeljali do prave lokacije na centimeter natančno. Hkrati ti sistemi delujejo v ozadju številnih tehnologij, številne raziskave v znanosti pa bi bile brez njih popolnoma nemogoče.

12:30
Novice

Izbiramo junijsko Ime meseca. Kandidatke so: rokometašica Ana Gros, direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač, predsednica Skupnosti muzejev Slovenije Aleksandra Berberih Slana in igralka Jette Ostan Vejrup.

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Nogometni podkast o EP 2020, analiza in komentar ...

V 15 letih je prerasel v pravi slovenski gorniški praznik in stopil ob bok najbolj zvenečim in uveljavljenim tovrstnim festivalom po svetu. Jubilejni 15. Festival gorniškega filma med 28. junijem in 4. julijem 2021 v Domžale prinaša 33 filmov iz 19 držav o alpinizmu, plezanju, gorski naravi, kulturi in avanturi.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

V popoldnevu na Valu 202 spremljamo tekmo slovenskih košarkarjev v kvalifikacijah za olimpijske igre. Po visoki zmagi proti Angoli se Slovenija meri s Poljsko, z njo igra tekmo za prvo mesto v svoji predtekmovalni skupini.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah ob spremljanju kolesarske dirke po Franciji in kvalifikacij košarkarjev za olimpijske igre ponudimo še zanimivosti s teniškega turnirja v Wimbledonu.

Tudi v življenju slavnih rokerjev se ne cedita vedno med in mleko. Člani Def Leppard so na albumu Slang ponudili dokaj drugačno glasbo od spoliranega hard pop rocka, s katerim so zavojevali svet na ploščah Pyromania in Hysteria. Vzrok za to je bila sprememba v glasbenem obrazu devetdesetih, ki mu je poveljeval grunge, marsikakšno temno noto in vrstico pa so prinesle tudi osebne tragedije od smrti staršev do ločitev od partneric. Kljub temu najbolj navdušeni feni in tudi skupina sama še danes menijo, da album ni porazen, je le odločno drugačen od glasbe, ki je nastala pred in za njim.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov