Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 29. sep. 2021

Val 202 • Sre, 29. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

500 Greatest Songs of all Time je glasbena lestvica najboljših pesmi v zgodovini, ki jo sestavlja in posodablja ameriška revija Rolling Stone. Temlji na tehtnih glasovih izbranih glasbenikov, kritikov in osebnosti iz glasbene industrije. Po 17 letih je ponovno izšel osvežen seznam "najboljših vseh časov". Ob katerih izborih in njihovih uvrstitvah globoko požiramo slino in ob katerih ploskamo?

08:30
Novice

08:45
Glasbeno jutro

V dopoldanskih športnih minutah zaokrožimo torkove tekme v nogometni ligi prvakov in zberemo zanimivosti z ekipnega evropskega prvenstva v namiznem tenisu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Kolesarstvo doživlja renesanso. Tako običajno, na lastni pogon, kot e-kolesarstvo, saj izjemno hitro raste predvsem prodaja električnih koles. Če bo šlo tako naprej, bo predvsem v mestih zmanjkalo prostora za kolesarje. In kdo drug kot avtomobili jim ga bodo morali odstopiti. Druga težava je, da so kolesa vse težja in hitrejša in zato tudi bolj nevarna. Zato se bodo morali kolesarji privaditi na številne novosti, kot je denimo zavorni sistem ABS.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V petek bosta za zaposlene v državni upravi, če bodo želeli v službo, ostali le dve možnosti: P ali C in nič več T. Če se ob poseganju v temeljne svoboščine zaradi javnega zdravja promovira cepljenje, ne govori pa se tudi o temah, kot so morebitni neželeni učinki, lahko brez postavitve v kontekst pride tudi do zelo nenavadnih razlag. Vprašanja glede neželenih učinkov cepiv bomo zastavili predstavnicama Ministrstva za zdravje in NIJZ. Kakšni so in koliko jih je? Preverili pa bomo tudi, kako na sistem prijavljanja neželenih učinkov po cepljenju gledajo ljudje, ki so jih doživeli.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Domača 8 članska zasedba usmerjena v pop, soul z elementi jazza je lani izdala singla z naslovoma Black Thoughts in Besede v C-molu, Skica pa je izšla 5. septembra, posneli so jo v RTV studiu, saj so bili izbrani na razpisu Radio Si Standouts 2021.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Ta teden se v Radiovednih lotevamo teme, ki je sploh v jesenskih dneh še kako aktualna, a precej nadležna. Raziskovali smo, od kod in zakaj se v naših kuhinjah takoj, ko na pultu pustimo jabolko ali grozdje, pojavijo roji mušic.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Mikrobiologinja, ki se raziskovalno posveča glivam v solinah, na arktičnih ledenikih, gospodinjskih napravah in v drugih ekstremnih okoljih. Je utemeljiteljica znanstvenega področja ekstremofilnih gliv, profesorica na ljubljanski Biotehniški fakulteti.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskem Navalu na šport tokrat izpostavimo odbojkarje pred novo domačo in evropsko sezono. Po končanem svetovnem prvenstvu v športnem plezanju predstavimo Luko Potočarja, ki je presenetil s srebrno kolajno in je med elito novo slovensko ime.

Posamezni songi, ki jih je Lil Nas X, zdaj že veteran medi novinci, predstavljal v zadnjih letih, so vzburjali in vzbujali veliko poželenja in še vrsto drugi tipov pozornosti. Naposled je samooklicana gejevska ikona na igralniški prt odvrgla vse svoje glasbene karte. Med temi pa je asov le toliko, kolikor jih lahko prepozna vaša domišljija. Ob analizi prvneca razvpitega popevkarja, ki je v resnici raper, sta kot referenci nepogrešljiva Drake in Post Malone, Freddie Mercury se kot duh pojavi tam nekje zadaj, Elton John pa kot gost na eni od uspešnic - povsem spredaj.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov