Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 2. okt. 2021

Val 202 • Sob, 2. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

06:17
Vreme po Sloveniji

V jutru na Valu 202 ujamete utrinek z dobrodelne nogometne tekme v organizaciji slovenskega olimpijskega komiteja in Aleksandra Čeferina, ki je v Slovenijo zvabil zanimive tuje goste.

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Dve z razlogom

08:30
Novice

Sobotni večer bo minil v znamenju ligaških tekmovanj, v ospredju bo nogometni derbi v ljudskem vrtu med Mariborom in Olimpijo. V dopoldanskem Navalu na šport se ponudimo še pri razširjenem avstrijskem prvenstvu v hokeju na ledu in odličnem nastopu Olimpije na začetku sezone.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

Kaj pomeni avtomobilska industrija v Nemčiji in posredno tudi v Evropi, je znano. Za časa vladavine kanclerke Angele Merkel se je interes oziroma usmeritev nemških avtomobilskih proizvajalcev in ponudnikov iz ZDA, ki so bile dolga leta najpomembnejše tuje tržišče za Nemčijo, preusmerila na Kitajsko, lačno nemških izdelkov. A zdaj se stvari spreminjajo. Tudi Nemčija se je zelo močno usmerila v razvoj in proizvodnjo električnih avtomobilov, a na tem področju so Kitajci izjemno močni in tudi Andrej Brglez se sprašuje, kaj bi se lahko zgodilo v bližnji prihodnosti – ne samo v Nemčiji, ampak tudi drugod …
Zapeljeta nas Renaultev megane conquest in Hyundaijev bayon, zabeležimo prihod dveh novih električnih – ioniq 5 proizvajalca Hyundai in EQA znamke Mercedes-Benz.

10:30
Novice

Raje kot v telovadnicah preizkuša svoje meje v naravi. Pred tednom dni je dosegla tretje mesto na Severnoameriškem prvenstvu žensk v spartan raceu, ki bi ga sicer prevedli kot oviratlon. Prej se je mesec dni mudila v Evropi in med drugim v enajstih urah osvojila najnižjo in najvišjo točko Slovenije. Magistrica fizike je v pogovoru povedala tudi to, zakaj je akademsko kariero na znameniti univerzi Stanford zamenjala za športno.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Prejšnji konec tedna je v Slovenijo prišel Patric Wirbeleit, soavtor otroške stripovske serije o Škatli. Za vse tiste, ki je še ne poznate – gre za zabavne prigode dečka Ahaca in njegovega prijatelja Škatle, ki so jih leta 2013 najprej prebirali le nemški otroci, štiri leta pozneje pa smo prevod dobili tudi v Sloveniji. Novi deli so začeli izhajati kar drug za drugim, saj je nenavadna stripovska serija tudi pri nas postala zelo priljubljena. Nemškega striparja, risarja in ilustratorja je med slovenske navdušence te stripovske serije pripeljala založba VigeVageKnjige, z njim so se najmlajši odpravili na kar nekaj skupnih dogodivščin.

12:30
Novice

V Sloveniji je pred tremi leti odmevala ugrabitev ladje Glarus švicarskega ladjarja, ki je prevažala pšenico. Ob obalah Nigerije je oboroženim piratom uspelo priti na krov in ugrabiti posadko. Kapitan ladje Milko Matović se vse od nazadnje srečnega razpeta ni želel izpostavljati. Zdaj pa je, prav na obletnico ugrabitve, svoje spomine prvič delil z javnostjo.

13:30
Novice

Danes v rubriki Ne pojemo angleško francoski reper afriških korenin Dadju (Dadžu). Enaintridesetletni avtor in producent s polnim imenom Dadju Djuna Nsungula (Dadžu Džuna Nsungula) izvira iz glasbene družine: oče je bil član spremljevalne skupine znanega pevca iz Konga Papa Wembe, njegov brat pa je tudi reper in pevec Gims. Od mladih nog je obdan z glasbo, saj je bila na sporedu vsak dan, pa tudi starši so ga spodbujali, naj se z bratom vržeta v glasbo. Po njegovih stopinjah je tudi sam začel odkrivati skrivnosti glasbenega posla.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Mednarodni filmski festival stop animacije zaobjema retrospektive, briljantne zgodovinske in sodobne stop animacije ter eksperimentalne filme, ki poudarjajo polifonijo pogledov in umetniško vsestranskost, vse pa povezuje pojem animirane mitologije. Festival je odprla projekcija Spomladanski obredi ciprskega avtorja Yiorgosa Tsangarisa.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:08
Popevka tedna

Ligaška tekmovanja so v polnem razmahu. Košarkarji začenjajo domačo sezono, v jadranski ligi pa klube čakajo tekme drugega kroga. V popoldnevu na Valu 202 prepletemo še začetek domačega prvenstva v odbojki, zanimiv obračun za vrh lestvice v rokometnem prvenstvu in za piko na i še derbi nogometnega prvenstva med Mariborom in Olimpijo. V sobotnem popoldnevu z večernimi podaljški ujamete zanimivosti ligaških tekmovanj slovenskih klubov.

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Zanimiva in drugačna sodobna glasba. Krhlanko & Ofentavšek, Earth vibrations, Milégé, Al-Qasar in Takayuki Murata.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov