Trenutno se predvaja:
Maribor 7
5. januar 2018 ob 12:41 Kranjska Gora Šport

V Kranjski Gori vse nared za 54. Zlato lisico

V soboto in nedeljo v boj za najvišja mesta 6 slovenskih lisičk
54. Zlata lisica
Podkorenska proga je nared Foto: Radio Maribor/Robert Levstek
54. Zlata lisica

Predsednik ASK Branik Boštjan Tancer Foto: Radio Maribor/Dejan Rat

V Kranjski gori je vse pripravljeno za izvedbo veleslaloma in slaloma v okviru 54. Zlate lisice, ki se je na podkorensko strmino preselila zaradi pomanjkanja snega v Mariboru. Organizatorji Alpskega smučarskega kluba Branik so v tednu dni poskrbeli za prenos logistike, tekmovalke in ekipe so nastanjeni na Bledu, celotna izvedba je okrnjena za spremljevalni in glasbeni program ter javni žreb startnih številk.

Na podkorenski strmini je dovolj snega, mariborski in kranjskogorski smučarski zanesenjaki pa so družno poskrbeli, da je proga v izvrstnem stanju.

Iz tekmovalnega vidika domači navijači največ pričakujejo od veleslalomistk – Ane Drev, Mete Hrovat in Tine Robnik, ki so nase opozorile s šestim, osmim in enajstim mestom v Lienzu. Na nedeljskem slalomu bodo od naših skušale v ospredje Ana Bucik, Hrovatova, Maruša Ferk in Klara Livk. Več v povzetku Mateja Štrafele.

Start prve vožnje obeh tekem bo ob 9.30, finalni vožnji bosta ob 12.15. Organizatorji upajo, da se bo na Gorenjsko podalo tudi veliko štajerskih ljubiteljev belega športa. Slednji pravijo, da je škoda da lisičk ni v Mariboru, a glavno, da Zlata lisica ostaja v Sloveniji.

Robert Levstek, Aleks Horvat

Nazaj na vrh