Posebni multimedijski projekti predstavljajo raznolike vsebine, ki nas zaznamujejo kot družbo. Predstavitev projektov, zbrane informacije in pričevanja, dokumentacija in ostalo gradivo so povezani z dogajanjem doma pa tudi v tujini. Multimedijski center RTV Slovenija je zastavil tovrsten načina pokrivanja raznolikih tematik ob dvajsetletnici Slovenije. Nabor projektov, kjer je združeno gradivo vseh medijev, radia, televizije in spleta, in kjer ustvarjalci spletnih, televizijskih in radijskih vsebin skupaj snujejo vsebine, se širi iz leta v leto. Projekti združujejo raznolike in poglobljeno predstavljene vsebine, ki širijo obzorja in spodbujajo razumevanje.


2021

Široki kot

Predstavljamo aktualne teme na drugačen način in v drugačnem formatu. Skozi razlagalne videe z animacijo, fotografijami, grafiko in besedo zarežemo v bistvo. Predstavimo problem in na koncu ponudimo rešitev. Stvari povemo in pokažemo takšne, kot so. Osvetlimo jih na široko. Skozi široki kot. Vabljeni k ogledu.
RTV Živ žav
Aplikacija RTV Živ žav je varno in zabavno igrišče za naše najmlajše. Vsebine, ki jih ustvarja RTV Slovenija na radiu, televiziji in spletu za otroke od 3. do 8. leta na mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku. Glej, poslušaj, raziskuj in se zabavaj.
RTV Čist hudo
Aplikacija Čist hudo je spletna klopca za punce in fante. Vsebine, ki jih pripravlja RTV Slovenija na radiu, televiziji in spletu, za mlade od 9. do 15. leta, dostopne prek mobilnega telefona ali računalnika.


2020

Burna dvajseta
Ropotajoča, lepa, nora, razgibana, drugačna ... dvajseta. V letih, ki so sledila koncu prve svetovne vojne, je svet iz večletne osredotočenosti na vojno in golo preživetje lažje zadihal. Začela se je intenzivna gradnja novega življenja na vseh področjih. To je bil čas, ki je dal nastavke, pognal ali zakoličil gibanja in dogodke, ki so močno oblikovali tok zgodovine. Čas, ki ga je stoletje pozneje vredno osvetliti.
30 let države Slovenije
Na posebnem tematskem podportalu so na voljo vse radijske, televizijske in multimedijske vsebine povezane z okroglo obletnico nastanka slovenske države.
Predsodki!
V rubriki predstavljamo posameznike iz različnih družbenih skupin, posameznike, ki so zaradi okoliščin in lastnih odločitev "drugačni". Postavljamo jih pred najpogostejše predsodke, s katerimi se srečujejo, in jim dajemo možnost, da povedo svojo plat zgodbe. Zato torej: preberite, razmislite in šele nato sodite!
Zeleni petek
Zeleni petek v ospredje postavlja okolje. Z razlagalnimi videi in poglobljenimi članki bomo pokazali, kako pomembno je naravno okolje, v katerem živimo, kaj se lahko zgodi, če ga uničimo, in o čem moramo razmišljati in nato delovati, če želimo v prihodnosti vsaj približno še živeti, tako kot živimo – ali celo bolje.


2019

V imenu narave
Podkast o naravi in ljudeh, ki jo strastno raziskujejo in odgovorno varujejo.
Univerza100
Decembra 2019 je minilo 100 let, odkar so v Ljubljani ustanovili prvo slovensko univerzo. Kako so študij na univerzi doživeli študentje, kakšne so znanje in izkušnje, ki so jih pridobili med študijem, in kaj pomenijo za njihovo nadaljnjo izobraževanje in poklicno pot? Kakšna je danes univerza skozi perspektivo profesorjev in akademskih predmetov, ki jih predavajo? Od septembra 2019 do marca 2020 s študenti in profesorji 23 fakultet in treh akademij.
Izza zidov
Mednarodni projekt, namenjen pogovoru in zbiranju spominov posameznikov in družin o deljenih evropskih mestih. Projekt daje poseben poudarek individualnemu spominu ter ohranjanju družinskih zgodb v razdeljenih urbanih okoljih. Portal je prejel posebno priznanje Društva novinarjev Slovenije.
Prekmurje 1919-2019
Leto 2019 je prekmursko leto, ko je minilo sto let, odkar je bilo Prekmurje priključeno tedanji Kraljevini SHS. Informativni program TV Slovenija in Multimedijski center sta skupaj pripravila podstran Prekmurje 1919-2019, na kateri so zbrani številni prispevki o pokrajini.


2018

Grem Volit! Lokalne
Spremljanje lokalnih volitev na posebnem portalu Grem volit! Lokalne; poglobljeni avtorski in drugi prispevki; video - prispevki z mladimi o problematiki lokalnih okolij.
Pravi prostovoljec
Tematska spletna serija Pravi prostovoljec z video - reportažami in poglobljenimi prispevki o prostovoljcih iz različnih krajev Slovenije, vključno s predstavitvijo v njihovem okolju.
V iskanju svobode – portal ob 50-letnici revolucionarnega leta 1968
V iskanju svobode – portal ob 50-letnici revolucionarnega leta 1968 – osvetljevanje tematike s pomočjo različnih sogovornikov, ki so bili akterji v tedanjih protestih in na kulturnem prizorišču. Ob tem smo v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije zbirali tudi spomine ljudi na tisti čas in premišljevali o boju za svobodo nekoč in danes.
Obletnica 90/60 RTV Slovenija
Tematski portal 90/60 ob obletnici radia in televizije – izbor radijskih, televizijskih ter spletnih vsebin ob obletnici; v sodelovanju z drugimi enotami.


2017

Referendum o 2. tiru
Spremljanje kampanje in referenduma o 2. tiru na posebni spletni strani z vsebinskimi prispevki o problematiki in spletnimi klepeti z organizatorji referendumske kampanje.
Grem volit
Spremljanje volitev za predsednika države; spletni klepeti s kandidati za predsednika države. Spremljanje izidov obeh krogov volitev. Posebna pozornost je bila namenjena mladim in njihovim razmislekom o temah, vezanih na volitve in širše. Poudarek je bil na video in grafičnih vizualnih vsebinah ter družbenih omrežjih, kjer se mladi zadržujejo najdlje. Največji oziroma najpomembnejši del projekta je bilo soočenje mladih s predsedniškimi kandidati.


2016

Moja Dežela
Moja dežela - podstran o sistemski revščini v Sloveniji. Trenutno sta namreč dve Sloveniji, vidna in nevidna. Z zgodbami nevidnih državljanov in s pozivi strokovnjakov soočamo politično elito s stanjem na terenu. Da nevidno postane vidno! Zato pomagajte soustvariti deželo Slovenijo spet – našo, deželo vseh, za vse.
Gymnasium.eu
Projekt v sodelovanju s Prvim programom Radia Slovenija, katerega cilj je približati evropske teme mladim.


2015

25 let osamosvojitve Slovenije
Portal, s katerim se spominjamo 25 let plebiscita in osamosvojitve, kjer so objavljeni poglobljeni članki, intervjuji in fotozgodbe. Projekt je bil izveden v sodelovanju s sodelavci iz radia in televizije (tudi ob izdatni pomoči TV-arhiva).


2014

Glej ga, Sloven'c
V okviru rubrike »Glej ga, Sloven'c« so predstavljena življenja Slovencev po svetu.
Svetovna vojna 2014 - 2018
Tematski portal ob stoletnici začetka prve svetovne vojne; dogodki, osvetljeni z intervjuji, poglobljenimi članki, predstavitvami usod posameznikov, zbiranjem in predstavljanjem razglednic, pisem, fotografij ter drugega gradiva. MMC RTV Slovenija je tudi izdal vojni dnevnik Pa zbogom, junaki, v katerem slovenski vojak Filip Jurkovič popisuje štiri leta, ki jih je preživel ob bojišču. Portal je prejel posebno priznanje Društva novinarjev Slovenije.


2013

Uspešna Slovenija
Cilj projekta Uspešna Slovenija je bil »optimizem in spodbuda«. Predstavljeni so bili uspešni posamezniki, podjetja in ustanove, ki so za odličnost na svojem področju pred kratkim prejeli priznanje ali nagrado. Uspešni učenci, inovatorji, podjetniki, kmetje, zdravniki, znanstveniki, umetniki, športniki ... Njihovi dosežki zbujajo upanje, da se bo Slovenija s svojo ustvarjalno močjo vendarle prebila med vitalne družbe.


2012

Velikih5
V projektu je 54 sogovornikov spregovorilo in ovrednotilo stanje v naši družbi in državi.


2011

20 let osamosvojitve Slovenije
Portal, s katerim se spominjamo 20 let plebiscita in osamosvojitve.