Uporabniki lahko dostopajo do vsebin RTV Slovenija na način, ki jim najbolj ustreza in so zanje najbolj primerni v danem trenutku. Zato je poti do programske ponudbe RTV Slovenija veliko in so zelo raznolike. Do vsebin, ki jih ustvari javni medijski servis je mogoče dostopati:

  • preko javnega prizemnega omrežja (oddajnikov RTV Slovenija)
  • po IPTV in kabelskih omrežjih v Sloveniji in v tistih tujih državah, ki so podpisale pogodbo o reemitiranju (v Avstriji, Bosni in Hercegovini, Franciji, Makedoniji, Srbiji, Črni gori, na Hrvaškem, Poljskem, Slovaškem, Švedskem, Češkem in Madžarskem),
  • prek spletnih portalov Radia in Televizije Slovenija
  • na spletni strani rtvslo.si, prek mobilnih aplikacij, TV-aplikacij in teleteksta
  • prek satelita 16 A, 16 stopinj vzhodno.
več

Z izvedeno registracijo uporabniškega računa uporabnik pridobi med drugim tudi možnost shranjevanja oddaj in prispevkov na spletu. Obenem je z izvedeno aktivacijo mogoč ogled vseh TV-programov in vsebin na območju celotne Evropske unije. Več informacij o prednostih registracije uporabniškega računa in postopku aktivacije se nahaja tukaj.

S ciljem, da so uporabniki obveščeni o vsebinah, ki jih bo ali jih je RTV Slovenija predvajala na svojih programih, se poslužujemo promocije prek tiskanih in elektronskih medijev, informiranja prek novičnikov in tudi s pomočjo objav na družbenih omrežjih. Vse s ciljem, da informacije o raznovrstnem programu, ki je na voljo v neposrednem predvajanju ali z zamikom dosežejo čim večje število poslušalcev radijskih programov, gledalcev televizijskih kanalov in obiskovalcev spletne strani.