RTV Slovenija ponuja uporabnikom več mobilnih aplikacij. Vse aplikacije so brezplačne.

Aplikacija RTV Slovenija omogoča pregledovanje novic in drugih vsebin s portala www.rtvslo.si, spremljanje radijskih in televizijskih programov v živo, ogled ter poslušanje zamujenih oddaj in prispevkov. Aplikacijo si na svojo mobilno napravo ali tablico namestite iz trgovin Google Play®, Huawei AppGallery® ali Apple App Store®.

Aplikacija RTV 365 na enem mestu ponuja zbrane vse televizijske in radijske vsebine: filme, serije, dokumentarce, radijske in televizijske oddaje, podkaste, risanke in številne druge domače in tuje produkcije. Aplikacija omogoča tudi ogled in poslušanje RTV-programov v živo, pri čemer je omogočen tudi časovni zamik. Vsebine na zahtevo so na voljo s podnapisi, dodatnim zvočnim kanalom in tolmačem. Na voljo so še dodatne možnosti za uporabnike: naročanje na priljubljene vsebine, ustvarjanje seznamov vsebin in dostop do zgodovine ogledov in poslušanj. Aplikacija je na voljo na naslovu 365.rtvslo.si in v trgovinah Google Play®, Apple App Store® in Huawei AppGallery®.

Aplikacija Živ žav je varno in zabavno igrišče, kjer lahko otrok samostojno raziskuje vsebine, se ob njih uči in zabava, dostopno prek aplikacije na mobilnem telefonu ali računalnika. Vsebine, ki jih ustvarja RTV Slovenija na radiu, televiziji in spletu za otroke od 3. do 8. leta na enem mestu. V aplikaciji RTV Živ žav so na voljo risanke, serije, filmi in dokumentarci za otroke, oddaje, pravljice, radijske igre za otroke, Zgodbe iz školjke in starejše, a še vedno zanimive vsebine ter slon Bansi, ki skupaj z otroki raziskuje skrivnosti človeškega telesa, živalskega in rastlinskega sveta. Aplikacija je na voljo na spletnem naslovu ziv-zav.rtvslo.si.

Aplikacija Čist hudo je zabavna, poučna in informativna spletna klopca za punce in fante, od 9. do 15. leta, dostopna prek mobilnega telefona ali računalnika z vsebinami, ki jih pripravlja RTV Slovenija na radiu, televiziji in spletu za mlade. Na aplikaciji RTV Čist hudo je več rubrik, Čist hudi posnetki, kjer si je mogoče ogledati kratke prispevke o zelo različnih temah, poezijo, številne nasvete, kako se nečesa lotimo in druge vsebine. V rubriki Oči na peclje so na voljo televizijske, v rubriki Napni ušesa pa so za mlade na voljo radijske oddaje. V rubriki Hudo za prebrati lahko mladi berejo o poklicih, naravi, športu, razlage in druge zanimive vsebine. Na voljo so tudi filmi, serije in dokumentarci za mlade in izbrane starejše oddaje. Aplikacija je na voljo na spletnem naslovu cist-hudo.rtvslo.si.