ODLIČNOST JE VODILO

RTV Slovenija vsako leto prejme številna priznanja in nagrade za delo in projekte sodelavk in sodelavcev. Ta izpričujejo raznovrstnost in pestrost radijskih, televizijskih in spletnih vsebin, ki jih v okviru javnega medijskega servisa vsako leto ustvarijo.

Prejeta priznanja in nagrade prejemajo za izstopajoče novinarske dosežke, oddaje, projekte, ki pokrivajo notranje in zunanje političnega vsebine, vsebine, ki predstavljajo različne problematike in segmente slovenskega gospodarstva, zvočne posnetke koncertov različnih glasbenih zvrsti, radijskih dram, iger in kar je še posebnih radijskih zvrsti, ki zahtevajo pretanjen občutek za zvok besede, glasbe in uporabe zvočnih efektov. Ob tem ne smemo pozabiti nagrad in priznanj za filme, dokumentarne vsebine različnih žanrov, serije prispevkov, zgodb, fotografij, skladbe in drugih formatov, ki jih lahko uporabniki spremljajo v programih RTV Slovenija.

Da sodelavke in sodelavci s svojim delom stopajo v korak s sodobnimi trendi pričajo tudi nagrade s tekmovanj, kjer se ocenjuje predvsem sodoben tehnološki in vsebinski pristop k ustvarjanju vsebin (npr. podkasti). Nobena redkost niso nagrade za poročanje in komuniciranje o zahtevnih temah s področja znanosti, tehnoloških novosti in športa ter ostalih sodobnih ostalih področij.

Z opravljenim delom se gradi tudi zaupanje, zato ne preseneča, da so posamezniki, oddaje in ekipe vsako leto deležni nagrad, ki izpričujejo zaupanje v blagovne znamke posameznih programskih vsebin in oddaj pa tudi posameznikov.

RTV Slovenija skoraj vsako leto prejme tudi zahvale za dolgoletna sodelovanja z različnimi ustanovami, ne samo s področja izobraževanja ampak tudi ustanov, katerih namen je širjenje znanja s pomočjo neformalnih izobraževanj, festivalov, srečanj, seminarjev in podobno.

Podrobni seznami prejetih nagrad in priznanj v zadnjih letih se nahajajo na povezavah.

Domače in tuje nagrade za leto 2023

Domače in tuje nagrade za leto 2022

Domače in tuje nagrade za leto 2021

Domače in tuje nagrade za leto 2020

Domače in tuje nagrade za leto 2019

Domače in tuje nagrade za leto 2018

Domače in tuje nagrade za leto 2017

Domače in tuje nagrade za leto 2016

Domače in tuje nagrade za leto 2015

Domače in tuje nagrade za leto 2014

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO