Aplikacija RTV 365 omogoča spremljanje vsebin Radiotelevizije Slovenija preko naprednejših TV-sprejemnikov in multimedijskih predvajalnikov. Uporabnikom je na voljo več različic aplikacije.

Aplikacija za TV-sprejemnike in naprave s sistemom Android TV

Aplikacija omogoča spremljanje vseh 16 radijskih in televizijskih programov v živo ter dostop do RTV-vsebin na zahtevo. Aplikacijo si namestite iz trgovine Google Play®.

Aplikacija deluje na certificiranih Android TV napravah na različicah sistema Android od 5.1.1 naprej. Če uporabljate zunanji medijski prevajalnik vam priporočamo, da preverite, ali se nahaja na seznamu cerificiranih naprav. Za necertificirane naprave RTV Slovenija ne more zagotavljati pravilnega delovanja aplikacije.

Aplikacija za druge TV-sprejemnike in naprave

Aplikacija je na voljo tudi za TV-sprejemnike proizvajalcev LG Electronics, Samsung, HiSense in Philips z lastnimi operacijskimi sistemi, za multimedijske predvajalnike platform Fire TV in Apple TV ter za uporabnike Neo Smartboxa Telekoma Slovenije in A1 Xplore TV vmesnika. Aplikacijo lahko na multimedijski predvajalnik Eon namestijo tudi uporabniki operaterja Telemach.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

HbbTV aplikacija (v opuščanju)

Aplikacija omogoča dostop do RTV-vsebin na zahtevo, informacij o spredu in vremenu, pregledovanje novic portala RTVSLO.si in spremljanje radijskih programov v živo.

Aplikacija deluje na TV-sprejemnikih, ki podpirajo standard HbbTV in program sprejemajo preko javnega radiodifuznega (DVB-T), kabelskega (DVB-C) in satelitskega (DVB-S) omrežja. TV-sprejemnik mora biti povezan v internet. Aplikacija deluje tudi v omrežju oz. na multimedijskih predvajalnikih ("Set-Top-Box") operaterja T-2.

Uporabnik aplikacijo zažene s pritiskom rdečega gumba na daljinskem upravljalniku, medtem ko se nahaja na enem od programov Televizije Slovenija.