Aplikacija RTV Slovenija omogoča spremljanje vsebin Radiotelevizije Slovenija preko naprednejših TV-sprejemnikov. Uporabnikom sta na voljo dve različici: za androidne TV-sprejemnike in naprave ter za TV-sprejemnike s podporo za HbbTV.

AndroidTV aplikacija

Aplikacija omogoča spremljanje vseh 14 radijskih in televizijskih programov v živo, dostop do RTV-vsebin na zahtevo, informacije o sporedih in vremenu ter pregledovanje novic portala RTVSLO.si.

Aplikacija je bila prilagojena tudi za delovanje na TV-sprejemnikih proizvajalca HISENSE (modeli 2020).

Aplikacija deluje na TV-sprejemnikih in napravah s sistemom Android.

Aplikacijo si namestite iz trgovine Google Play®.


HbbTV aplikacija

Aplikacija omogoča dostop do RTV-vsebin na zahtevo, informacij o spredu in vremenu, pregledovanje novic portala RTVSLO.si in spremljanje radijskih programov v živo.

Aplikacija deluje na TV-sprejemnikih, ki podpirajo standard HbbTV, pod pogojem, da program sprejemajo preko javnega radiodifuznega (DVB-T), kabelskega (DVB-C) in satelitskega (DVB-S) omrežja ali preko omrežja operaterja T-2. TV-sprejemnik mora biti prav tako povezan v internet.

Uporabnik aplikacijo zažene s pritiskom rdečega gumba na daljinskem upravljalniku, medtem ko se nahaja na enem od programov Televizije Slovenija.