0
0

RTV Slovenija je del mreže 670 javnih prostorov v Sloveniji, ki so t. i. Varna točka za otroke, ki se znajdejo v stiski.

RTV Slovenija se je projektu UNICEF-a pridružila leta 2014 na pobudo sodelavk in sodelavcev. Projektu se je po vabilu pridružilo več kot 40 sodelavk in sodelavcev, ki so se udeležili obveznega izobraževanja v organizaciji UNICEF-a in tako pridobili potrdilo za prostovoljno pomoč otrokom, ki bi se v stiski zatekli na RTV Slovenija.

Ker smo organizacija, katere vrata so odprta dan in noč in ker smo nacionalna medijska hiša lahko pomembno prispevamo k ozaveščanju otrok in njihovih staršev o projektu Varne točke.


Kaj je Varna točka?

Varna točka je posebno označen javni prostor, namenjen otrokom, da se vanj zatečejo v primeru, če se znajdejo v kakršnikoli stiski na mestnih ulicah (so se izgubili, grozijo jim sovrstniki, ne morejo priti domov ali v stik s starši, so bili priče kaznivemu dejanju …). Varne točke so zaživele že v 85 krajih po Sloveniji, v njih sodeluje preko 1.500 srčnih ljudi, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati otrokom v stiski.

Z Varnimi točkami nudimo otrokom:

  • »Prvo pomoč v stiski« – takojšnjo ustrezno pomoč odraslega otroku/mladostniku v stiski.
  • »Bližnjico do strokovne pomoči« - pomoč pri reševanju problema

Več informacij se nahaja na povezavi.