Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Objavljamo nove različice mobilnih aplikacij za naprave Apple/iOS, Android in Huawei. Nove mobilne aplikacije so identične spletnemu mestu RTVSLO.si, s čimer je poenotena uporabniška izkušnja. V trgovinah z aplikacijami jih najdete pod imenom "RTV Slovenija".

Aplikacije privzeto odpirajo spletni portal RTVSLO.si; v osnovnem meniju izbirate med portali RTV Slovenija: TV Slovenija, Radio Slovenija, Založba ZKP, portalom za starejše Moja Generacija in drugimi. V meniju »pod prstom« izbirate rubrike znotraj izbranega portala.

Postopek posodabljanja aplikacije

Uporabniki naprav Apple/iOS in Huawei si morajo aplikacijo RTV Slovenija naložiti na novo, uporabniki naprav Android pa posodobijo aplikacijo RTV 4D (oz. bo ta samodejno posodobljena, odvisno od uporabnikovih nastavitev).

Stari aplikaciji RTV 4D bosta za uporabnike na voljo le še nekaj mesecev – za naprave Apple/iOS v trgovini z aplikacijami, za naprave Android pa tukaj.

Aplikacija za »pametne« TV-sprejemnike

RTV Slovenija že pet let ponuja aplikacijo hibridne televizije, ki je zaradi omejitev tehnologije HbbTV na voljo le manjšemu številu uporabnikov. S posodobitvijo uporabo aplikacije zdaj omogočajo tudi uporabnikom TV-sprejemnikov z operacijskim sistemom Android. Aplikacija omogoča spremljanje vseh 14 radijskih in televizijskih programov v živo, dostop do RTV-vsebin na zahtevo, informacije o sporedih in vremenu ter pregledovanje novic portala RTVSLO.SI.

Uporabniki si aplikacijo naložijo na svojem TV-sprejemniku preko trgovine Google Play, kjer jo najdejo po imenu »RTV Slovenija«.

Junija letos je RTV Slovenija uporabnikom predstavila izboljšave in nadgradnje spletnega mesta RTVSLO.si. Prenova je med drugim zajemala tudi prenovljen televizijski in nov radijski portal, nadgrajen avdio/-video predvajalnik ter izboljšan iskalnik, ki omogoča enostavnejše iskanje po programski ponudbi RTV Slovenija.

V Multimedijskem centru bodo, skladno z razvojem tehnologije, še naprej nadgrajevali uporabniško izkušnjo, o čemer bodo uporabnike, vsak mesec jih spletno mesto rtvslo.si obišče več kot 600.000, sproti obveščali.

Kronološki pregled novosti in tehnoloških nadgradenj spletnih storitev in aplikacij za zadnji dve leti najdete tukaj.