Urška Pribošič med prvim skokom. Foto: Reuters
Urška Pribošič med prvim skokom. Foto: Reuters

Urška Pribošič v prvi seriji dobila 43,00 točke, kar jo je uvrščalo na 18. mesto. Drugi skok je bil ocenjen z nižjo oceno (25,75), kar je vseeno pomenilo minimalno napredovanje na 17. mesto. Najboljši nastop je prikazala v zadnji seriji (63,75).

V kvalifikacijah je najvišjo oceno prejela Zoi Sadowski Synnott, sicer že prvakinja na objektih. Foto: EPA
V kvalifikacijah je najvišjo oceno prejela Zoi Sadowski Synnott, sicer že prvakinja na objektih. Foto: EPA

"Sem kar zadovoljna. V prvem skoku nisem bila najbolj natančna in sem dobila nižje ocene. Tretji skok pa je bil nad pričakovanji in sem zelo vesela. Moram reči, da smo bili zelo veseli tudi, ko smo prišli v Peking, ker smo mislili, da bo malo topleje kot v gorah. Ampak je drugi dan treninga tudi sem prišla prava zima, kar veliko snega je zapadlo," je za TV Slovenija povedala 31-letna Blejka.

Zmanjkalo dobrih 20 točk
Za končni izid sta se štela dva najboljša poskusa. Seštevek iz prve in tretje serije je pomenil 106,75 točke, kar jo je pripeljalo na končno 18. mesto. V finale se je uvrstila najboljša 12-erica, za kar je bilo treba zbrati 127,50 točke. Urška Pribošič je na teh igrah že nastopila, v deskanju po objektih je osvojila 24. mesto.

Tekmovališče na prostoru nekdanje jeklarne
Prizorišče za akrobatske skoke deskarjev in smučarjev prostega sloga so kitajski organizatorji zgradili kar sredi nekdanje industrijske cone na zahodu Pekinga. Zrasla je na območju nekdanje jeklarne med ogromnimi hladilnimi stolpi, ki spominjajo na jedrske reaktorje.