Jarl Magnus Riiber je lani na SP-ju v Oberstdorfu ubranil naslov iz Seefelda 2019. Foto: EPA
Jarl Magnus Riiber je lani na SP-ju v Oberstdorfu ubranil naslov iz Seefelda 2019. Foto: EPA

Zaradi okužbe na srednji skakalnici prav tako ne bosta nastopila nemška favorita za medalje Eric Frenzel in Terence Weber.

Riiber, trenutno drugi v seštevku svetovnega pokala, zaradi ponovnega pozitivnega izvida testa ostaja v izolaciji. Na testiranju je imel pozitivni izvid testa že ob prihodu v Peking, zdaj upa, da bo lahko nastopil vsaj na tekmah na veliki skakalnici, predvidenih za 15. in 17. februar.

Njegov reprezentančni kolega Joergen Graabak je dejal, da se dvakratni svetovni prvak na srednji skakalnici (2019, 2021) počuti dobro, vendar pa se spreminja njegovo razpoloženje.

Weber je imel izvid na enem PCR-testiranju že negativen, vendar potrebuje še en negativni izvid testa, da bo lahko začel trenirati. Tako bi lahko nastopil na veliki skakalnici.

Frenzel, ki je dobil tekmo na srednji skakalnici na OI v Sočiju 2014 in Pjongčangu 2018, medtem še vedno čaka na negativni izvid testa.

Tudi Forfang še ni dovolj "zdrav"

Norveški smučarski skakalec Johann Andre Forfang, ki zaradi okužbe z novim koronavirusom v nedeljo ni nastopil na srednji skakalnici, pa je v objavi na Instagramu sporočil, da ga ne bo niti na preostalih tekmah na OI. Vrednosti virusa v njegovih brisih se namreč niso znižale dovolj, da bi dobil zeleno luč za pot na Kitajsko.

"Zdi se mi nepravično. Normalno živim, tudi treniram, kot po navadi, vendar še zdaj nisem dovolj 'zdrav', da bi vstopil v Kitajsko," je zapisal 26-letni skakalec. Forfang je pred štirimi leti z Norveško osvojil zlato medaljo na ekipni tekmi.

Njegov moštveni kolega Daniel-Andre Tande, ki mu je okužba prav tako preprečila nastop na prvi tekmi v Pekingu, je medtem dobil zeleno luč za pot na igre in bo lahko nastopil na posamični in ekipni tekmi na veliki skakalnici.