Sreča v nesreči Eve Urevc je, da je ekipni sprint na sporedu šele v sredo, 16. februarja. Polfinale ob 10.00, finale pa ob 12.00. Foto: EPA
Sreča v nesreči Eve Urevc je, da je ekipni sprint na sporedu šele v sredo, 16. februarja. Polfinale ob 10.00, finale pa ob 12.00. Foto: EPA

Eva Urevc, ki je bila z Anamarijo Lampič bronasta na ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu lani, je pred dvema dnevoma, ko je po pozitivnem testu prišla iz izolacije, izrazila razočaranje, med drugim tudi zato, ker ni natančno vedela, kakšen bo njen status v naslednjih dneh.

Sorodna novica Eva Urevc: Sploh ne vem, kaj se točno dogaja

Testiranje vsakih 12 ur

"Eva se obravnava kot 'bližnji stik' in lahko normalno trenira in tekmuje od 3. februarja. Mora pa na vsakih 12 ur na testiranje in vsi testi morajo biti negativni, kar tudi so. Tako stanje traja sedem dni in ga ni mogoče predčasno prekiniti. Če bo vse teklo tako kot doslej, bo v sredo obravnavana kot vsaka druga tekmovalka. Dotlej pa ne sme jesti v jedilnici, uporablja pa lahko le prevoz, ki je namenjen samo njej," je povedal trener Nejc Brodar.

Eva Urevc, ki je veljala na ekipni tekmi sprinta skupaj z Anamarijo Lampič, za eno izmed favoritinj za visoka mesta, je imela v zadnjem obdobju veliko smole. Najprej ji je okužba s koronavirusom sredi prejšnjega meseca onemogočila treniranje, nato pa je bil test na olimpijskih igrah pozitiven in je bila nekaj časa izolirana v sobi v olimpijski vasi.

Sorodna novica Johaug "zmlela" tekmice za prvo zlato medaljo na igrah

Soliden krstni nastop Neže Žerjav

Izmed slovenskega devetčlanskega tekmovalnega tabora je prvi nastop na teh olimpijskih igrah opravila Neža Žerjav. V skiatlonu na 15 kilometrov je bila 55., osem minut in 19,4 sekunde za Therese Johaug. Norvežanka je osvojila prvo zlato odličje na igrah v kitajski prestolnici.

"Neža je po mojem mnenju solidno opravila krstni nastop na kakšni veliki tekmi. Videlo se je, da na njih nima tekmovalnih izkušenj, ampak je odtekla po svojih zmožnostih. Za ta nastop ji lahko le čestitamo. Razmere pa so izjemno težke. Poleg zahtevnih prog stvari dodatno otežita hud mraz in veter," je dejal Brodar.