Eva Urevc je prišla iz izolacije, a še čaka na negativne teste. Foto: OKS
Eva Urevc je prišla iz izolacije, a še čaka na negativne teste. Foto: OKS
Eva Urevc prišla iz izolacije

"Iz sobe grem lahko malo na zrak in na trening s posebnim prevozom. Čakam na negativne teste. Še vedno ne vem, koliko jih bom potrebovala, ker bom po prvih informacijah "bližnji stik" še naslednjih sedem dni. Iskreno povem, da sploh ne vem, kaj se točno dogaja" je vidno razočarana Eva Urevc, ki je imela visoke cilje, a ji je načrte pokvaril covid-19 tik pred odhodom na olimpijske igre. Pozitiven izvid testa je oddala tudi po prihodu v Peking, zato je morala v izolacijski hotel.

Krüger ne bo mogel braniti naslova

Norvežan Simon Krüger, ki je pred štirimi leti isvojil naslov olimpijskega prvaka v skiatlonu, je bil pozitiven na novi koronavirus.. Krüger v nedeljo ne bo mogel braniti zlata v skiatlonu.

"Preden sem šla, sem se počutila odlično, zdaj pa so mi prepovedali delati nekaj, kar najraje delaš. Ni lahko, res me je prizadelo. Če ti ni usojeno, ti ni usojeno, spremeniti ne morem ničesar. Tudi če mi bo uspelo iti na tekmo, ne vem, kakšna bo glava. Medtem ko se moja konkurenca pripravlja, sem jaz štiri dni ležala v sobi," je povedala 26-letnica.

Več pa v priloženem videopogovoru z Anžetom Bašljem.

Posamični sprint bo na sporedu v torek, ekipni, v katerem bo nastopila z Anamarijo Lampič, pa 16. februarja.

Medtem je deskar Žan Košir v izolaciji v Pekingu že od prejšnjega četrtka.

Eva Urevc: Težko je najti kaj pozitivnega