Na mrzlem snegu smuči niso tekle tako, kot si je želela ... Foto: www.alesfevzer.com
Na mrzlem snegu smuči niso tekle tako, kot si je želela ... Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Anamarija Lampič: Ni bil moj dan. Kot kaže, me Prešeren ne mara.

"Menim, da je bila forma prava, po ogledu videoposnetka in pogovoru s trenerji se vidi, da sem se borila najbolje to sezono, vendar pa sem kljub temu izgubljala hitrost na smučeh. Po tekmi niti nisem bila tako razočarana, ko smo se nato usedli z Boštjanom (Klavžarjem) in Stefanom (Saraccom), sta bila oba žalostna in predvsem jezna na smuči. Vse sta potestirala, a to ni bilo dovolj. Preizkusili smo prav vsako mažo, ki je bila na voljo. Več nam žal ni uspelo iztržiti. Smo majhna ekipa, kljub dobrim rezultatom pa imamo vsako leto manj in manj. Moje misli so že pri naslednji tekmi, hvala vsem za podporo," je na Instagramu zapisala najboljša slovenska tekačica, ki tekmuje na Fischerjevih smučeh.

V torek je končala na 12. mestu. V četrtek jo čaka preizkušnja na 10 km klasično, na kateri pričakuje uvrstitev od 15. do 20. mesta. V igri za medalje bi bila lahko Anamarija Lampič spet na ekipnem sprintu (z Evo Urevc) 16. februarja.

Lampič: Vse smo storili za uspeh, a smuči niso dobro tekle
O sprintu Anamarije Lampič s Petro Majdič

Petra Majdič: Tudi vrhunske smuči ne bi prinesle medalje
O nastopu Anamarije Lampič je v studiu TV SLO razmišljala tudi nekdanja šampionka Petra Majdič, bronasta v sprintu na olimpijskih igrah v Vancouvru: "Njena fizična priprava ni bila tako optimalna kot v preteklosti. Upam, da bo ta forma še prišla. Še bo kakšna priložnost. A že od starta, že v kvalifikacijah, ni bila prava Anamarija. Ni bila tako sproščena kot v preteklosti, ko je suvereno pripravljenost kazala tudi z razpoloženjem, z mimiko obraza. Tega v zadnjih dneh ni bilo opaziti."

Zagotovo je Fischer, ki običajno prevladuje, na teh igrah nekoliko v ozadju. V finalu ni bilo niti ene tekačice na teh smučeh.

Petra Majdič

Kaj pa proga? "Verjetno ni bila tipična sprinterska. Klanec je bil dolg in zelo položen, tako da je do izraza prišla surova moč, vzdržljivost. Tega Anamarija nima, in če ni v življenjski formi, je malce zmanjka." Material? "Zagotovo je Fischer, ki običajno prevladuje, na teh igrah nekoliko v ozadju. V finalu ni bilo niti ene tekačice na teh smučeh. Na zadnjih tekmah smo bili pri Anamariji navajeni izjemno hitrih smuči, tokrat pa je imela le povprečne smuči. Težko špekuliram, ampak mislim, da tudi vrhunske smuči ne bi prinesle medalje."