Prvi novi gledalci so že lahko spremljali četrtkovo tekmo prostega programa v umetnostnem drsanju za moške. Foto: EPA
Prvi novi gledalci so že lahko spremljali četrtkovo tekmo prostega programa v umetnostnem drsanju za moške. Foto: EPA

Tiskovna predstavnica organizacijskega odbora olimpijskih iger Džjarong Jan je pojasnila, da so potencialne gledalce izbrali organizatorji tamkajšnjih skupnosti ter vodstva izobraževalnih ustanov in drugih skupin, zainteresirani navijači pa se za vstop na prizorišča lahko prijavijo tudi sami.

Obiskovalci se morajo sicer ravnati po strogih protokolih, pred vstopom na olimpijska prizorišča morajo biti negativni na testu na novi koronavirus, po odhodu pa morajo spremljati svoje zdravstveno stanje. Karantena zanje ni potrebna. Znotraj mehurčka so ločeni od športnikov in drugih obiskovalcev, še pišejo pri AP-ju. Ob tem morajo biti vsi trikrat cepljeni, v zadnjem mesecu dni pa niso smeli zapustiti Pekinga, dodaja hrvaška tiskovna agencija Hina.

Prvi novi gledalci so že lahko spremljali četrtkovo tekmo prostega programa v umetnostnem drsanju za moške, dvoboj med reprezentancama Kitajske in Združenih držav Amerike v hokeju na ledu in preizkušnjo na 1000 metrov v hitrostnem drsanju na kratke proge.

Načrte za prodajo vstopnic splošni javnosti so organizatorji opustili že dolgo pred začetkom iger, so pa pozneje sporočili, da bodo na nekatera prizorišča spustili skupno do 150.000 lokalnih gledalcev, vključno s šolarji in javnimi uslužbenci.

Strogi ukrepi v pekinškem olimpijskem mehurčku
"Prepovedani" ogled Pekinga iz avtomobila