Matjaž in Irena Bogataj, oče in mati Urše Bogataj. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Matjaž in Irena Bogataj, oče in mati Urše Bogataj. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

"Ko smo prihajali v vas, na prvi pogled ni bilo slutiti, da je tu doma zlata Urša Bogataj, a ko smo potem že prvega vaščana povprašali, kam naj gremo, ni bilo treba vprašanja sploh zastaviti," je za TV Slovenija poročala novinarka Alenka Bevčič.

Družina Urša Bogataj je povedala, da je bilo napeto, da so bili kar živčni, a da so hkrati Urši zaupali in verjeli vanjo.

Matjaž Bogataj, oče olimpijske prvakinje

"Vem, da sem ponosen, morda je še kdo bolj, a težko verjamem (smeh)," je povedal oče Urše Bogataj, Matjaž Bogataj. V pogovoru za Val 202 je pred tem povedal: "Dobil sem toliko čestitk, da bo tudi moj telefon pregorel. Nismo imeli nič pripravljenega, a popoldne in zvečer se bomo malce poveselili s sovaščani, navijači in podporniki. Postavili bomo tudi mlaj in transparent. Nismo verjeli, da bomo kdaj na Brišah to doživeli. Se nas je kar dotaknilo."

Mama smučarske skakalke Irena Bogataj je na vprašanje, ali je prišla k sebi, odgovorila: "Ne, pa mislim, da še dolgo ne bom." Mlajša sestra Urše Bogataj Maja Bogataj pa je povedala, da je bilo veliko vreščanja, veselja in skakanja po finalnem skoku: "Ko bo prišla k sebi, bo dojela, kaj se dogaja."

Na Brišah je fantastično vzdušje, uspeh z družino Bogataj bodo sorodniki, prijatelji in sovaščani proslavljali dolgo v noč, odmevajo tudi zvoki harmonike, mlaj pa že stoji, je poročala Alenka Bevčič.

Na Brišah bodo pripravili tudi sprejem za zlato olimpijko, upajo pa, da bo osvojila še eno medaljo na mešani ekipni tekmi.

Veselje na Brišah pri Polhovem Gradcu

Križnarjevi: To je družinski uspeh
Tekmo so napeto spremljali tudi pri Križnarjevih v Delnicah v Poljanski dolini. V vasi sta zaplapolali slovenska in olimpijska zastava, pred domačo hišo Nike Križnar pa so se zbrali prijatelji, sosedje in domači.

Poleg staršev je bil uspeha skakalk še posebej vesel Nikin brat Sandi, saj je tudi fant Urše Bogataj: "Res sem ponosen na obe, prvo in tretje mesto, obema čestitam." Oče Damjan Križnar je dodal: "Nika je hči, Urša je od sina dekle, to je družinski uspeh."

Sandi Križnar se je razveselil dekletovega zlata in sestrinega brona