27-letna Nemka je v svojem športu izjemna, saj je na olimpijskih igrah leta 2018 v Pjongčangu osvojila zlato medaljo. Je tudi aktualna evropska prvakinja. Pred tokratnimi igrami v Pekingu se je odločila, da se bo razgalila za posebno olimpijsko izdajo nemške različice Playboya. Na naslovnici pozira v kratki usnjeni jakni in visokih salonarjih ter z zlato verižico okoli pasu.

V pogovoru je poudarila, da ni potrebe, da kdor koli skriva svoje telo, saj nas različnost bogati. Playboyu pa se je zahvalila za priložnost, da "so jo pokazali še v drugi luči".

"Naravno je lepo"

Za poziranje za omenjeno revijo se je poleg Buckwitz odločila tudi avstrijska tekmovalka v skeletonu Janine Flock, ki prav tako krasi naslovnico. Flock je svojo državo zastopala že na igrah v Sočiju leta 2014, pred fotoobjektivom pa je pozirala v usnjenem naslanjaču".

Tudi ona je poudarila lepoto naravnih teles in nujnost, da se ženske dobro počutijo v svoji koži. "Želim poudariti, da je tudi naravno telo, takšno brez vseh posegov, lepo. Sama nisem imela nikakršnih kozmetičnih posegov in ponosna sem na to, kakršna sem," je dejala 32-letna olimpijka, ki je na svetovnih prvenstvih zbrala že deset medalj.

Dodala je, da ji je fotografiranje pred odhodom v Peking omogočilo, da se sprosti in misli še na kaj drugega, kot je šport. "To mi je celo dalo dodatno motivacijo," je dejala.