Maskote gredo za med ... Foto: EPA
Maskote gredo za med ... Foto: EPA
Slovesnost ob odprtju iger. Foto: EPA
Slovesnost ob odprtju iger. Foto: EPA

Pred uradno prodajalno s spominki v Pekingu se vije dolga vrsta, poročanje kitajskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP. Številni so se razočarani morali obrniti, saj povpraševanje po maskoti, ki za večino predstavlja edini stik z igrami, močno presega ponudbo.

Premajhna ponudba naj bi bila posledica sovpadanja iger s kitajskim novim letom. "Številni tovarniški delavci so še vedno na dopustu, kar vpliva na ponudbo uradnih proizvodov," je dejal tiskovni predstavnik organizacijskega odbora iger v Pekingu Džao Veidong. "Zdaj se trudimo, da bi koordinirali proizvodnjo in ponudbo maskote Bing Dven Dven," je dodal.

Kitajski ljubitelji olimpijskih iger so medtem neučakani. Objavo, ki zahteva "eno Dven na gospodinjstvo", je na kitajskem družbenem omrežju Weibo denimo videlo že 210 milijonov uporabnikov.

Štiri ure čakal v vrsti, da bi dobil olimpijsko maskoto
Panda z imenom Bing Dven Dven, kar pomeni ledena debeluškasta panda, ima
Panda z imenom Bing Dven Dven, kar pomeni ledena debeluškasta panda, ima "ledeno oblačilo in zlato srce ter ima rad vse zimske športe". Maskota naj bi delila pravi olimpijski duh z vsem svetom. Foto: EPA