Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Druge informativne oddaje - Arhiv

TV - Informativni Slovenija - 30: Pomen Manevrske strukture narodne zaščite pri osamosvajanju

V oddaji "30 let Slovenije - pomen Manevrske strukture narodne zaščite pri osamosvajanju" se bomo sprehodili skozi čas osamosvajanja in čas pred njim, od 1. 12. 1989 - neuresničenega "mitinga resnice" v Ljubljani, do osamosvojitve leta 1991 in tudi skozi čas po njej. O vlogi nekdanje milice, teritorialne obrambe, narodne zaščite in Manevrske strukture narodne zaščite pri osamosvajanju Slovenije bodo z Vido Petrovčič spregovorili udeleženci takratnih dogodkov: Igor Bavčar, Janez Slapar, Vinko Beznik in Slavko Kmetič.

7. julij 2020

NaGlas! Andrej Nikolaidis

Iz Ulcinja je v studio oddaje NaGlas! prišel Andrej Nikolaidis, bosansko-hercegovsko-črnogorski in postjugoslovanski pisatelj in kolumnist grških korenin. Naš jezik ima štiri imena, pravi nekdanji Sarajevčan in prejemnik najvišjih nagrad za književnost v EU in regiji. O fenomenu Alana Forda smo se pogovarjali z Lazarjem Džamićem, avtorjem knjige Cvetličarna v hiši cvetja. V Celju smo obiskali operna pevca Boštjana Korošca in Željko Predojević, ki ju je združila opera, a smo se prepričali, da zna par zapeti tudi priljubljene zimzelene popevke.

4. julij 2020

Romska oddaja Prekmurska gibanica

Je naslov nove skladbe prekmurske romske glasbene skupino Romano Glauso, ki z novim videospotom obujajo romski melos in stare običaje Romov.

27. junij 2020

Romska oddaja Kaj govoriš? = So vakeres?

V zadnji oddaji te sezone s pogovorom s poslancem v državnem zboru Predragom Bakovićem nekaj minut namenjamo pobudam in predlogom za reševanje romskih vprašanj in izzivov. Podobne informacije prinašamo še iz občine Kočevje. Pogovarjali smo se s študentko zdravstvene nege Mario Horvat, ki že od časa epidemije prvega vala koronavirusa dela v domu starejših občanov v Rogašovcih. Preverjamo še, kakšno je zdravje Romov v Mariboru, zasedba Romano Glauso pa predstavlja novo skladbo in videospot Prekmurska gibanica.

27. junij 2020

Romska oddaja Rominja, ki podira stereotipe

Maria Horvat, študentka zdravstvene nege, v pogovoru med drugim o tem kako v trenutnih razmerah in ob upoštevanju ukrepov poteka delo v domu starejših Rogašovcih ter študiju zdrastvene nege.

27. junij 2020

Proslave in slavnostne seje Proslava ob dnevu državnosti

Pred 29 leti je bila s sprejetjem temeljne ustavne listine razglašena samostojna republika Slovenija in uresničene zgodovinske sanje slovenskega naroda po svoji državi. Na predvečer dneva državnosti bo na Kongresnem trgu v Ljubljani ob 21 in 10 minut potekala državna proslava, ki jo bomo prenašali na prvem programu Televizije Slovenija. Slavnostni govornik ob praznovanju 29-letnice države bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Kulturni del programa je oblikoval scenarist Igor Pirkovič in bo v znamenju ljudskih in domoljubnih pesmi, ki jih bosta interpretirala igralca Nina Ivanič in Bine Matoh. Nastopili bodo tudi številni glasbeniki, med njimi vokalistka Ema Lesjak in harmonikarka Tjaša Lesjak, vokalni solist Jože Vidic, pevka Ana Soklič, čelistka Ema Krečič in pianist Anže Vrabec, pevec Oto Pestner, kvartet bratov Smrtnik, pevka Darja Gajšek in Kvartet Pušeljc, Jure Počkaj, Mojca Bitenc Križaj, Vokalna skupina Bassless, Ansambel Gašperji. Zaigral bo tudi Policijski orkester.

24. junij 2020

TV - Informativni Pred dnevom državnosti: V kakšni državi želimo živeti?

V letošnji oddaji pred osrednjo državno proslavo bomo v štirih sklopih izpostavili nekatere najbolj pereče vidike sodobne slovenske družbe. V studiu bomo najprej gostili junake krize, ki so se neposredno dnevno soočali z epidemijo koronavirusa. Pogovarjali se bomo s Slovenci, ki živijo in delajo v tujini in jih vprašali o njihovem pogledu na domovino. Spregovorili bomo o ravni kulture dialoga in o tem, kako nestrpen je postal javni diskurz v Sloveniji. Na koncu pa se bomo ozrli tudi v prihodnost – kje smo, kaj si državljani želimo od države in v kakšni državi želimo živeti. Oddajo bodo vodili štirje mlajši voditelji: Katarina Braniselj, Adrijan Bakič, Andreja Gregorič in Žiga Bonča.

24. junij 2020

Rojaki Rojaki

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

24. junij 2020

TV - Informativni Slovenija - 30 - Osamosvojitvena vlada

30 let je, odkar je z delom začela Peterletova Osamosvojitvena vlada. 27-članska ekipa, ki je vladala pičli dve leti, se je v zgodovino zapisala kot najuspešnejša demokratično izvoljena vlada doslej. V njenem času smo Slovenci odšli na plebiscit in ji naložili, naj Republika Slovenija postane samostojna država. Po pol leta je bila nova država rojena, kmalu dobljena tudi obrambna vojna, mednarodne sile pa so nas kljub prvotnemu nasprotovanju priznale. O usodnem času po 30 letih s predsednikom vlade Lojzetom Peterletom in ministri Osamosvojitvene vlade Dimitrijem Ruplom, Rajkom Pirnatom in Jelkom Kacinom. Voditeljica: Rosvita Pesek

23. junij 2020

S-prehodi S-prehodi

V Sprehodih se tokrat prepuščamo sedmi umetnosti. Za nami je 21. izvedba Festivala slovenskega filma, ki se vsako leto odvija v Portorožu. Zmagala je čezmejna, obmejna, ali morda še bolje, brezmejna kinematografija. Na eni strani Benečija, na drugi Porabje. Naš gost pa je stari znanec portoroškega festivala, na letošnjem je prejel nagrado za posebne dosežke, za režijo in scenarij filma "Dober dan za delo", Martin Turk.

22. junij 2020

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov