Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 27. maj. 2021

TV Koper/Capodistria • Čet, 27. maj.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

La TV che ti fa crescere.

Magazinska oddaja.

Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

Nella trasmissione la presentazione di tre libri, un convegno e un CD. In collegamento da remoto Letizia Michielon ci parla del suo libro “Il suono messo a nudo, contrappunti al Beethoven di Th. W. Adorno” per le edizioni EUT. Gli altri intervistati sono: il diplomatico Federico Vidic, che si trova ad Amman in Giordania, ed è l’autore del libro “Diplomatici goriziani nel Medioevo” (edizioni dell’Istituto di Storia Sociale e Religiosa); il professore universitario Salvatore Pappalardo che dalla sua casa di Baltimora (USA) ci racconta il suo recente libro “Modernism in Trieste” (ed. Bloomsbury Academic); lo storico Raoul Pupo dalla sua dimora triestina con cui parliamo del seminario “DUVI- diritti umani e violenza negli orientamenti della Giurisprudenza internazionale nella ex Jugoslavia”. Conclude la trasmissione il CD “Chamber Music” del compositore veneziano Claudio Ambrosini per la label Kairos.

V oddaji je predstavitev treh knjig, simpozija in CD-ja. Letizia Michielon se z nami pogovarja o svoji knjigi “Il suono messo a nudo, contrappunti al Beethoven di Th. W. Adorno” za izdaje EUT. Drugi sogovorniki so: diplomat Federico Vidic, ki je v Amanu na Jordaniji in je avtor knjige “Diplomatici goriziani nel Medioevo” (izdaje Inštituta za družbeno in versko zgodovino); univerzitetni profesor Salvatore Pappalardo, ki nam je od svojega doma v Baltimoru (ZDA) pripoveduje o svoji knjigi "Modernism in Trieste" (ur. Bloomsbury Academic); z zgodovinarjem Raoulom Pupom pogovarjamo o seminarju "DUVI - človekove pravice in nasilje v smernicah mednarodne sodne prakse v nekdanji Jugoslaviji". Oddaja se konča z zgoščenko "Chamber Music" (založba Kairos) beneškega skladatelja Claudija Ambrosinija.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

Slovenia Magazine è entrato nel mondo delle moderne forme ibride di Zora Stančič, una delle più significative artiste grafiche slovene.
Tivoli, con la sua natura incontaminata, fa parte di un parco naturale di ben 460 ettari.
L’architetto Miran Kambič ha dedicato il suo impegno alla fotografia architettonica.
Il gruppo acrobatico sloveno Dunking Devils si è esibito in 10 anni di attività oltre 2000 volte in 50 paesi del mondo.
Il Museo del formaggio di Caporetto ci illustra la storia della ricca tradizione nel campo della pastorizia e della produzione casearia nella valle dell’Isonzo.

Sodobne hibridne podobe Zore Stančič prestopajo meje grafičnega medija in se vpisujejo v širok bazen sodobne vizualne umetnosti.
Tivoli je s svojo neokrnjeno naravo del 460 hektarjev velikega krajinskega parka.
Arhitekt Miran Kambič je svoje znanje – arhitekturo – združil s svojo ljubeznijo – fotografijo.
Več kot 2000 dih jemajočih nastopov v 10 letih v 50 državah sveta: Dunking Devils.
Zgodbo o bogati tradiciji pašništva in sirarstva pripoveduje kobariški Sirarski muzej.

Tedenska oddaja, ki izpostavlja in komentira dogajanja na spletu in v socialnih omrežjih. Oddajo pripravlja in vodi Rebeka Legović.

Attrice perfettamente bilingue, recita in italiano e sloveno, nata a Trieste, è un esempio lampante della particolarità di questa nostra area di confine e di come sia possibile valorizzarla al meglio. È Lara Komar l'ospite di questa puntata di Focus.

Pogovor v studiu z uglednimi domačimi in tujimi osebnostmi, ki bodo skozi pripovedovanje o svojih življenjskih izkušenj predstavili lastne poglede na sedanjost.

Tržaški zaliv je plitvo robno morje, s treh strani omejeno s kopnim, v njem pa je razmeroma malo vode, kar privede do izjemne občutljivosti do ekoloških sprememb. Geomorfološki obraz zaliva opozarja, da so možnosti rabe zelo omejene. Glavni vir izkoriščanja morskega ekosistema je ravno človek. Skrb za upravljanje morja je v ospredju tako v Sloveniji, kot v Italiji. Kako do izboljšanja morja z naravovarstvene plati, kljub povečanju potniškega prometa? Na vprašanje nam odgovarjata Jadran Klinec, direktor Uprave Republike Slovenije za pomorstvo in Mirko Juretič, strokovnjak za materiale in športni direktor jadralnega kluba Čupa.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.

In occasione del 50 ° anniversario, che TV Koper-Capodistria celebrerà nel 2021, ricorderemo gli inizi del programma "L'Universo è...", i primi passi della nostra produzione di rubriche e reportage del programma che da 3 decenni offre contenuti di alta qualità. Trasmissioni realizzate negli anni '90 e negli anni successivi, verranno riproposte in una veste leggermente nuova a partire da gennaio 2021. L'Universo e '... per sapere di più e vivere meglio.Autrice e conduttrice del programma è Vesna Hočevar.

Ob 50 obletnici Televizije Koper-Capodistria se bomo spomnili začetkov oddaje "L'Universo è.../Vesolje je... in prvih korakov lastne produkcije programa, ki že skoraj 3 desetletja ponuja vsebine visoke kakovosti. Oddaje iz devetdesetih let in iz kasnejšega obdobja bomo ponovno predstavili v nekoliko novi preobleki. Na sporedu bodo tedensko, od januarja 2021. L'Universo e'.../Vesolje je..., da bomo več vedeli in bolje živeli. Avtorica in voditeljica oddaje je Vesna Hočevar.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

Serie di documentari autobiografici dedicati a personaggi, piu` o meno noti, della nostra comunita` nazionale e del territorio.

Ciklus autobiografskih dokumentarnih oddaj, ki so posvečene znanim pa tudi manj znanim osebnostim italijanske narodne skupnosti in našega področja.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

V tokratni oddaji: Tv Koper Capodistria praznuje 50.obletnico
Izšel je družinski izletniški vodnik po pravljičnih poteh brez meja.
Vloga Trsta v sodobni grški zgodovini

Tržaški zaliv je plitvo robno morje, s treh strani omejeno s kopnim, v njem pa je razmeroma malo vode, kar privede do izjemne občutljivosti do ekoloških sprememb. Geomorfološki obraz zaliva opozarja, da so možnosti rabe zelo omejene. Glavni vir izkoriščanja morskega ekosistema je ravno človek. Skrb za upravljanje morja je v ospredju tako v Sloveniji, kot v Italiji. Kako do izboljšanja morja z naravovarstvene plati, kljub povečanju potniškega prometa? Na vprašanje nam odgovarjata Jadran Klinec, direktor Uprave Republike Slovenije za pomorstvo in Mirko Juretič, strokovnjak za materiale in športni direktor jadralnega kluba Čupa.

V Vklopu je tokrat govor o perspektivah mladih, s fokusom na znanstvenem svetu ter svetu trženja in razvoja. Trg dela se iz leta v leto spreminja, vanj je v zadnjem letu rezko posegla pandemija. Katere možnosti se odpirajo mladim? Kaj jih čaka? Gosta oddaje bosta inženirka Emilija Stojmenova Duh, docentka na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in Rok Koželj, odgovoren za poslovni razvoj pri izobraževalni ustanovi Gea College. Pri oddaji tudi tokrat sodelujeta dekleti Petra Prašelj in Ilaria Vecchiet.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov