Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 27. maj. 2021

TV Slovenija 2 • Čet, 27. maj.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V četrtkovi oddaji Dobro jutro bo najprej Sašo Šketa poskrbel za zdrav zajtrk. S kolegi iz športnega uredništva se bomo posvetili začetku drugega letošnjega teniškega turnirja za grand slam v Parizu. V svetovalnih minutah pred osmo uro bomo odkrivali mite in resnice o potenju. V Domači lekarni bomo govorili o zeliščih za sečila, v oddaji pa boste izvedeli tudi, da Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije obeležuje 90 let. Spremljali bomo potek prenove balkona v Mariboru v sklopu naše akcije Moj vrt je lahko balkon, zanimive prispevke pa pripravljajo tudi naši koprski in mariborski kolegi.

Ko se je maja leta 1994 prvič odpravil iz Ljubljane, je v spremni besedi k plošči To Hell and Back napačno zapisal ime naše prestolnice. Seveda si takrat niti približno ni predstavljal, da bo Lublijana slabo desetletje kasneje postala njegov, lahko rečemo, prvi dom. Chris Eckman je v dobesednem prevodu eck-man človek z roba, sicer pa žlahtni šestdesetletnik, ki je nekoč poveljeval skupini The Walkabouts, od blizu in od znotraj spremljal poslednjo revolucijo v popularni glasbi v Seattlu pred tridesetimi leti, na koncu pa sledil svojemu srcu in se ustalil v Ljubljani, kjer je ustanovil priznano založbo Glitterbeat.

“V petek zvečer” je nova glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe - od popularne do narodno-zabavne - predvsem pa - vse v živo!
Melani Mekicar in Blaž Švab v svojo družbo spet vabita dve ekipi. Dinamitke so Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek. Revolverji so Matjaž Jelen, Bor Zuljan in Sebastjan Fabčič. V živo ob hišnem bendu Diamanti bodo poleg članov obeh ekip Šank Rocka in Dinamitk, nastopili tudi Sebastjan Fabčič in Aleksandra Križan, Slovenski oktet, Rendez-Vous, Marko Vozelj & Mojstri, ansambel Pogum, Brigita in Boštjan Dorič, Klavdija Winder in Tadeja Avbreht. Od doma pa se bodo DJ Melani oglasili Tilen Lotrič in Katarina Mala.

Tisočletna slovenska prisotnost ob morju in enako stara je želja po lastnem pomorstvu se je uresničila šele po drugi svetovni vojni.

To se je zgodilo s priključitvijo delčka jadranske obale k matični domovini. Trgovska mornarica in pripadajoče panoge, kot sta pomorsko šolstvo in pristaniška dejavnost, so pomembni tvorci pomorske identitete naroda. Film, ki je nekakšna zgoščena kronologija nastanka in hitrega razvoja slovenskega ladjarskega podjetja, prepletena s spomini pomorcev, ki so s pravo mero pomorskega znanja in avanturizma pogumno zapluli na vsa morja in oceane sveta, odstira pogled na to premalo znano in prehitro pozabljeno obdobje naše polpretekle zgodovine. Žal ima konec zgodbe grenak priokus. Zdi se, da je že leta 1991 zapisana Resolucija o pomorski usmeritvi mlade države zgolj mrtva črka na papirju, saj smo v zadnjih dveh desetletjih priče stagniranja in celo usihanja pomorskih dejavnosti. Lahko nerazumno neodgovorne in nespretne poteze trenutnih oblasti zapravijo status Slovenije kot pomorske države? Bodo tisti, ki se danes odzivajo na klic morja poskrbeli, da se bogata pomorska dediščina iz druge polovice prejšnjega stoletja ohrani?

V skupini A svetovnega prvenstva hokejske elite bomo spremljali pomembno tekmo v boju za četrtfinale. Pomerili se bosta hokejski velesili Švedska in Češka. Pred začetkom tekmovanja sta obe reprezentanci tako kot vedno spadali v ozek krog favoritov za naslov svetovnih prvakov. Začetek tekmovanja je bil za oboje šokanten. Oboji so si privoščili poraza v prvih dveh kolih. Zdaj obe izbrani vrsti še kako potrebujeta zmago in tri točke.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Letošnjo zimo in pomlad bomo s strokovnjaki različnih področji iskali odgovore na izzive sodobne osebne multimodalnostne mobilnosti v pretežno urbanih okoljih, se z avtom popeljali v lepe spomine in čase, ko smo se znali odpeljati po lepih lokalnih cestah do tudi Googlu skritih domačih naravnih kotičkov. Pogledali bomo v prihodnost slovenske vozniške umetne inteligence, nadaljevali z našimi preventivnimi pobudami, testirali bomo nove zanimive avtomobile, govorili s tistimi, ki so jih zasnovali, izdelali, in tistimi, ki jih morajo prodati. S pomladjo pa prihaja pred gledalce TV Slovenija in bralce spletnega portala rtvslo.si, še nekaj prav posebnih vsebin in novosti, ki pa naj za zdaj ostanejo še presenečenje.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Tokratna oddaja je nastala v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, namenili pa smo jo spodbujanju uporabe lesa.
Le redko naletimo na počitniško hišo, pri kateri so lastniki posvetili toliko pozornosti tako zunanjemu videzu kot materialom, iz katerih so jo zgradili. V vasici Kuželj ob Kolpi stoji lesen objekt, namenjen počitku družine iz Ljubljane. Predstavlja premišljeno sintezo tradicionalne in sodobne arhitekture.
Naše zgradbe ustvarijo več kot 40 odstotkov vseh emisij v okolje, zato bodo v prihodnje morale postati manj potratne, cenejše in bolj trajnostne. Eden od korakov k temu je izbira naravnih gradbenih materialov. Na primer lesa, ki zagotavlja zdravo bivalno okolje, je enostaven za oblikovanje in odličen izolator. Ker se je čez noč težko povsem obdati v lesen ambient, lahko za začetek razmislimo o lesenem stavbnem pohištvu– okna in vrata iz lesa imajo kopico prednosti pred sorodnimi izdelki iz drugih materialov.
V ozkih ulicah starega mestnega jedra Ljubljane se skrivajo številna zanimiva družinska gnezda. Tokrat smo se odpravili na Gregorčičevo ulico, kjer si je svoje družinsko gnezdo, skupaj s partnerko in hčerko uredil rokodelec Miran Pešič Pešo. Poznamo ga po skrbno oblikovanih unikatnih lesenih izdelkih, zato smo še toliko bolj radovedni kako unikaten je njegov dom.

Big Band RTV Slovenija se bo predstavil s Patti Austin, ki je ena najbolj iskanih in cenjenih vokalnih solistk na svetu, obenem pa velja tudi za naslednico legendarne Elle Fitzgerald. Na svoji bogati glasbeni poti je sodelovala z glasbeniki, kot so Paul Simon, Cat Stevens, James Brown, Joe Cocker, Bette Midler, Roberta Flack in Diana Ross. Na sporedu koncerta, ki je potekal v eni od ljubljanskih dvoran, bodo skladbe Duka Ellingtona, Georga Gershwina in Elle Fitzgerald. Dirigent bo Michael Abene.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov