Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 13. feb. 2021

TV Maribor • Sob, 13. feb.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

11:00
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:10
Kultura

Nocoj v Kulturi med drugim tudi o razstavi v Slovenskem etnografskem muzeju z naslovom Pustni Orači Okič: Z oranjem do dobre letine, obiskali smo tudi pregledno bienalno razstavo članov Društva arhitektov Ljubljane Arhitektura inventura 2018_2020.

Az adás tartalma:

- virtuális ünnepség a szlovén kultúra napja alkalmából;
- a járvány hatása a házasságkötésekre 2020-ban;
- 50 éve hunyt el a legendás divattervező, Coco Chanel;
- a farsangi időszak szokásai.

Vsebina oddaje:

- virtualno praznovanje slovenskega kulturnega praznika;
- vpliv epidemije na sklepanje zakonskih zvez v letu 2020;
- 50-letnica smrti legendarne modne ustvarjalke Coco Chanel;
- pustni običaji.

Po letu 2001 je Pokljuka drugič prizorišče bojev za kolajne svetovnega prvenstva. Podelili bodo 12 kompletov kolajn, na visoke uvrstitve pa računajo tudi v slovenskem taboru, saj je Jakov Fak v odlični formi.
V moškem sprintu je bil lani najboljši Rus Loginov, ki pa letos ni v tako dobri formi. Prednost bodo imeli dobri tekači, predvsem Norvežani in Švedi, z dobrim nastopom pa bi si Jakov Fak lahko priboril dobro izhodišče za zasledovanje.

Sedemindvajseti januar je obletnica osvoboditve nacističnega taborišča Auschwitz in svetovni dan spomina na žrtve holokavsta in deportacije. Slovenski program RAI je ob tej priliki v okviru čezmejne televizije pripravil dokumentarno igrani film Pisma iz Auschwitza v dveh različicah in sicer slovensko in italijansko verzijo.
Podlaga za idejno zasnovo so bila pisma, ki jih je Darinka Veljak pisala iz Auschwitza staršem v Trst. Ta še neobjavljena pisma je njen sin Boris Kralj prinesel zgodovinarki Dunji Nanut, ki je na podlagi le teh in poglobljene raziskave rekonstruirala Darinkino zgodbo. Gre za izjemen dokument, ki odkriva širši javnosti doslej skorajda neznan podatek, da so lahko nekateri interniranci pisali domov in tudi prejemali pisma. Obenem razkriva, kako je potekalo življenje v taborišču smrti, kjer je bilo preživetje stvar naključja in sreče v veliki meri pa odvisno od solidarnosti sotrpink. Nastal je tako scenarij v katerem Darinka, ki jo pooseblja Tamara Stanese, prebira pisma in pripoveduje kaj vse je doživela v zloglasnem taborišču, kjer je preživela leto dni. Z njeno pripovedjo se prepleta in jo umešča v zgodovinski kontekst narativni del. Scenarij je napisala Dunja Nanut, režijo pa je podpisala Luana Grilanc. Producent dokumentarca je RAI Deželni sedež za Furlanijo Julijsko krajino – Slovenski program.

Festival Jazz 'ma mlade že četrto leto združuje ljubitelje jazz glasbe, vina, kulinarike in umetnosti. V treh petkovih večerih organizatorji gostijo mednarodne in lokalne jazz zasedbe obetavnih mladih glasbenikov. Spremljajte posnetek koncerta skupine Wckd Nation, ki se predstavljajo kot headlinerji drugega večera, na že skoraj tradicionalnem festivalu na Židovskem trgu v Mariboru. Vabljeni k ogledu.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Slovenski kulturni praznik. V Porabju ga obelezujejo vec kot tri desetletja.
Visok jubilej tednika Porabje. Prva številka časopisa Slovencev na Madžarskem izšla pred tridesetimi leti.
Pot po Soboti. Obnovil se je del najdaljše poti na Gornjem Seniku.
Snežna idila iz Števanovcev.

Mineva deset let, odkar je Tokuzo postal dvorni kuharski mojster. S Tošiko morata pred otroki skrivati zaupno naravo njegovega poklica, to pa povzroča trenja med njim in prvorojencem Ičitarom, ki na delo navadnega kuharja gleda zviška.
Cesarju Taišu medtem zdravje nevarno peša.
Septembra leta 1923 Tokio opustoši veliki kantojski potres, katastrofa, ki na preskušnjo postavi tudi družinske vezi.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Našemu gostu se da lepo zlomiti srce, nekoč pa je bil najraje nekje vmes. Tudi tako se da uporabiti besedila glasbene skupine Nude,ki jo najbolj pooseblja pevec Boštjan Dermol. Z njim pa ne bomo jadrali samo med glasbo, temveč tudi med vsemi drugimi aktivnostmi, ki ga tako ali drugače določajo. Energije in idej mu ne manjka, pogovor pa si lahko ogledate 8. februarja ob 20.-ih na Televiziji Maribor.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

V Umetnem raju smo se pogovarjali z grškim režiserjem Christosom Nikoujem, ki je s prvencem Sadeži pozabe, slovensko manjšinsko koprodukcijo, možen kandidat za oskarjevsko nominacijo. Zaradi blokade sredstev Slovenskega filmskega centra in pandemije covida je lani na izplačilo pogodbenih obveznosti čakalo kar 33 projektov. Po sprostitvi sredstev sta v januarju padli prvi klapi filmov Kapa Slobodana Maksimovića in Zbudi me Marka Šantića. Predstavljamo tudi najnovejše slovenske filme v različnih fazah produkcije in postprodukcije.
Avtorica oddaje: Mateja Valentinčič

Po letu 2001 je Pokljuka drugič prizorišče bojev za kolajne svetovnega prvenstva. Podelili bodo 12 kompletov kolajn, na visoke uvrstitve pa računajo tudi v slovenskem taboru, saj je Jakov Fak v odlični formi.
Naslov svetovne prvakinje v ženskem sprintu brani Norvežanka Røiselandova, ki je lani osvojila kolajne v vseh disciplinah. Za slovenska dekleta velja, da bodo uspešna z uvrstitvijo med najboljših 40, ki prejmejo točke svetovnega pokala.

Že šest let je na svetovnem smukaškem prestolu Slovenka. Leta 2015 je svetovna prvakinja postala Tina Maze, potem je dvakrat zapored zlato medaljo osvojila Ilka Štuhec. 30-letna Mariborčanka je zadnji smuk svetovnega pokala pred Cortino d'Ampezzo izpustila zaradi poškodbe gležnja. Vse za to, da bi se čim bolje pripravila na vrhunec zime.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov