Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 13. feb. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 13. feb.

Nocoj v Kulturi med drugim tudi o razstavi v Slovenskem etnografskem muzeju z naslovom Pustni Orači Okič: Z oranjem do dobre letine, obiskali smo tudi pregledno bienalno razstavo članov Društva arhitektov Ljubljane Arhitektura inventura 2018_2020.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Anuš vadi violino , da bi nekoč zaigral v prav posebnem otroškem orkestru z zabavnim imenom “Veliki hrup”. Pojdimo z Anušem v glasbeno šolo in videli bomo, kako se uči držati lok, igrati s prsti po strunah in še marsikaj … Anuš tudi zelo rad poje in glasba je povsod z njim. Najbolj pa postane razburljivo, ko se vsi otroci zberejo in pripravijo za veličasten nastop. Le kako bodo zazvenele Anuševe strune?

Lojzek bi rad prepričal Piko, da bi se povzpela na vrh hriba, od koder je čudovit razgled. Piki se ne ljubi leteti navkreber in si izmišljuje vse mogoče izgovore, vse dokler Lojzek ne nariše helikopterja, ki ju ponese do vrha.

Stanku se mudi na skrivnostni izlet, zato je nestrpen, ko mora čakati na prijatelje. Nazadnje se na pohod odpravi kar sam, prijatelji pa izgubljeni tavajo po gozdu in ga iščejo. Toda Stanko kmalu ugotovi, da je brez prijateljev prav žalostno.

Ava, Riko in Teo se sredi puščave na smrt dolgočasijo. Da bi pregnali dolgčas, poberejo prvo stvar, ki jim pride pod tačke. Izkaže se, da je to ptičje pero. Kako se lahko z njim zabavajo?

Valentinček z DoVinčijevimi izumi strašilo spremeni v robota za nabiranje jabolk, ki pa prijateljem pobegne. Gospod Pevc ga sreča in fotografira. Fotografija ni ostra, a v javnosti završi … le katero nenavadno bitje je na njej?

Na stadion prihajajo Pohajaški trobci in s sabo prinašajo zdrav zajtrk, toda Rozi je lačna in ne more čakati na slone. Naje se priboljškov, nato pa med treningom hitro omaga. Sladkarije in priboljški niso prava hrana za športnike.

Avguštin trdi, da je videl razvpito pošast, ki se skriva nekje pri jezeru. Celestinca prosi Ernesta, da jih takoj odpelje tja.

Z Nejkom in Zano bomo odkrivali razburljivo življenje voznikov kamionov. V goste sta povabila Karmen Tomažič, ki je prepotovala celo Evropo in je vrelec dogodivščin. Se že veselimo vožnje z njo.

Kejla se uči igrati na tradicionalni irski boben in bliža se njen nastop. Kako razburljivo! Tudi veverica Šviga se z Lovrom pripravlja na pomemben trenutek: razbobnala bo veselo novico. Le, da z Lovrom nimata pravih bobnov. Ojej! Morala se bosta znajti! Možgančki, na delo!

Elias in Stan z brezpilotnim letalnikom odkrijeta, da je sosed Wilhelm smeti odvrgel v njihove zabojnike. Ker lepa beseda pri njem ne zaleže, skujeta načrt, kako se mu bosta maščevala. Buck izve, kaj je ples, pa tudi, kako nevaren je lahko.

Buck po nesreči vstopi v kopalnico, ko se prha Katrien. Ko opazi, da Katrien ni čisto taka kot on, ga popade panika in po pomoč se zateče k Eliasu. Ta mu po najboljših močeh skuša pojasniti razlike med moškimi in ženskami, toda ko svoj piskrček pristavita še Hanne in Laura, ubogi Buck ne razume ničesar več.

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

Skupina mormonov s trikom ukani povodnega konja in žirafo. Potem pride na vrsto slon.

Drugi krog Malih sivih celic se začenja s pustnimi vragolijami in čarovnijami. Za napetost poskrbijo varovanci Mary Poppins: Jure, Gašper in Gregor iz OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava (rumeni) ter Katarina, Zala in Aljaž iz OŠ Križe (vijolični). Medtem ko vijolični bolje vijugajo skozi vprašanja o srednjem veku in meduzah, so rumeni bolj vešči čarobnih besed. Kdo se bo s precejšnjo razliko prebil v četrtfinale, pa v 17. oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Ukrepi pri nas se rahljajo, v ponedeljek se začne pouk za vse osnovnošolce in dijake zaključnih letnikov. Za vsaj polovico učencev pa bo prihodnji teden počitniški. V Infodromu je sedmošolka Ula po več mesecih ta teden v šolo pospremila sestrico Ino, ki je prvošolka. Da bi spolno nasilje preprečili, zaustavili, se pred njim zaščititi in da ga ne bi povzročali, smo v rubriki Podrobno pod lupo razložili, kaj je to in kako ukrepati, če se tako ali drugače srečamo z njim. Na Pokljuki je te dni svetovno prvenstvo v biatlonu, zato nam je več o tem športu povedala večkratna državna prvakinja Maša Ručigaj. Pred počitnicami pa smo razkrili še, kaj vse prinaša zimski Počitniški krompir.

Christa nindži zaupa svoje strahove, ne ve pa, da je nindža Hunter. Gooidorp razburka posnetek poročene županje, ki se poljublja z žensko. Remko začne zbirati podpise, da bi jo odstavili. Joaquim se boji, da se jima z dedkom brez županje slabo piše. Ko nindžo zaloti s Christo, se mu podre svet.

Kakšna so dejstva o 7 let in pol trajajočem primeru »zlate palice«; zaradi korupcije obtoženih zdravnikov? Za nekatere je zadeva že zastarala. Kljub napovedanemu izreku sodbe skupini ortopedov prihodnji teden pravnomočnega epiloga za nekatere, če ne celo za vse, ne bo, zastaralni roki so blizu. Analizirali smo postopek, pridobili pričanja, kako so preiskovalci pridobivali podatke. Kaj se je odvijalo že pred hišnimi preiskavami?

V tokratni oddaji se odpravljamo v občino Kuzma, kjer živi okoli sto Romov. Ob obisku smo preverili kako so urejanja tamkajšnja naselja. V Sloveniji na 33 osnovnih šolah romskim učencem pomaga 27 romskih pomočnikov. Kakšna je vloga in delo romskih pomočnikov v času epidemije smo preverili na osnovni šoli dva v Murski Soboti. Svojo zgodbo je z nami delila tudi Sanja Bogičevič, ki je vključena v projekt socialne aktivacije, prav tam pa je dobila tudi motivacijo za nadaljevanje šolanja. Ob koncu pa smo pred mikrofon povabili mladega romskega pesnika in umetnika, Marcela Baranjo, ki je poudaril kako pomembno je, da se mladi Romi zavedajo pisane besede v poeziji.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Obiskali smo ljubitelja eksotičnih živali in podrobneje spoznali nekatere njune eksotične ljubljenčke. Odkrivamo kako močno je življenje živali povezano z nami, ob knjigi »Vloga živali v mladinski književnosti«, doktorice Dragice Haramija, z Univerze v Mariboru. Družili smo se z Ateno, predstavnico pasme jezerski terier, in njeno družino. Občudovali smo kormorane na Ptujskem jezeru. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Novo mesto zaradi bogatih najdb iz prazgodovinskih grobišč imenujemo tudi Mesto situl, podoba sv. Miklavža v velikem oltarju stolnice, ki jo je naslikal beneški renesančni mojster Tintoretto, pa je najdragocenejša oltarna slika na Slovenskem. Kapitelj z značilnim veduto stolnice je postal simbol Novega mesta, ki so ga upodobili tudi številni umetniki v slikarskih in literarnih delih. Kako doživljata domače mesto nam bosta predstavila umetnostni zgodovinar Milček Komelj ter slikar in grafik Janko Orač, oddajo pa bomo sklenili s pesmijo.

Za kulturo trenutno niso najbolj prešerni časi. Mnoge kulturno-umetniške dejavnosti so zaradi epidemije zastale. A po drugi strani se odpirajo nove, digitalne poti do končnih uporabnikov, ki celo širijo možnosti uživanja kulturnih dobrin. V oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu 13. februarja ob 14.30 na prvem programu TV Slovenija, bomo preverili, kateri muzej so znova odprti in dostopni ranljivim skupinam. Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije je lastno gledališko in filmsko produkcijo ponudila na spletu. K boljši obveščenosti oseb, ki imajo težave pri razumevanju besedil, tudi gluhih in tujcev, pa bo prispeval nov novičarski portal javne televizije Enostavno.info.

Mlada Amsterdamčana se pogovarjata o gensko spremenjenih organizmih. Karsten o stvari sicer ne ve kaj dosti, a je vseeno prepričan, da ti škodujejo zdravju in so v resnici orožje v rokah agrokemičnih podjetij, ki si želijo svojega monopola v kmetijstvu in pri pridelavi hrane. Hidde, znanstvenik, mu skuša pojasniti, da je to tehnologijo mogoče uporabljati trajnostno, in da lahko gensko spremenjeni organizmi v resnici blažijo svetovno lakoto in revščino.

Biolog Robert Turk je zavzet naravovarstvenik, ki biologijo razume kot vedenje, kako živeti v skladu z naravo in njenimi zakonitostmi. S sodelavci piranske enote Zavoda RS za varstvo narave skrbi za trajnostni razvoj slovenske obale in bogastvo Jadranskega morja.
Veliko akumulacijskih jezer na Južnem Tirolskem je v visokogorju, med njimi tudi Grünsee v Ultnu. Leži na nadmorski višini več kot 2500 metrov in ima 24-urni nadzor jezu, ki zahteva prave specialiste. Zajezena voda je potencialna nevarnost za vse, ki živijo nižje v dolini.
Čeprav je Svjetlan Junaković diplomiral iz kiparstva, spada med najplodnejše in največkrat nagrajene hrvaške ilustratorje in avtorje slikanic.
Žerjavi, ki se na svoji poti proti Sredozemlju in Afriki ustavijo na več počivališčih Velike madžarske nižine ali na Belem jezeru v okolici Szegeda, so na Madžarskem že od nekdaj zelo spoštovane ptice.

1. PODIRANJE DREVESA
Zgodi se, da drevesa, ki jih sami posadimo na vrtu ali so del gozdnega obrobja, ko se razrastejo, pričnejo ogrožati hiše. Seveda je najbolje, da pred sajenjem dobro preučimo lastnosti posameznih drevesnih vrst in jih posadimo na mesto, kjer se bodo lahko primerno razraščala. Žal, pri hrastu v Idriji ni bilo tako. Visoko drevo ob hiši so morali podreti...
2. VALENTINOVO PRESENEČENJE
Romantični pridih valentinovega izvira iz srednjega veka, takrat so si zaljubljenci v Angliji in Franciji izmenjavali pisma, danes pa na ta dan najraje podarjamo čokolade in vrtnice. Z vrtnico smo presenetili Alenko Kren, ki je za valentinovo pripravila posebno presenečenje.
3. ŠE O KONJAKU OZ. HUDIČEVEM JEZIKU
Predstavljamo pa tudi hudičev jezik, tako smo slovensko poimenovali predstavnico kačnikovk, ki ob cvetenju oddaja neprijeten vonj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove. Kaj bi izbrali zase, če vam dam na izbiro samostojno družinsko hišo, ali pa sodobno in prostorno duplex stanovanje z veliko komforta? Družina, ki smo jo obiskali blizu Braslovč je izvedla tako zamenjavo. Naslednji dom smo našli na instagramu in to bo tretji iz serije zanimivih projektov, ki so opazni na družbenih omrežjih. Nekomu je padla sekira v med, bi lahko bil preuranjen komentar, ko človek sliši naslednjo zgodbo. Ampak tak komentar bi bil čisto neustrezen in nepravičen, kajti do tako domiselne in šarmantne prenovljene babičine hiše, kot jo bomo videli vodi vse prej kot lahka pot. Obiskali smo legendarnega športnika, smučarskega tekača Iva Čarmana, ki mu je leta 1984 v Sarajevu pripadla čast nosilca olimpijske plamenice. Še danes jo ima doma, na častnem mestu. A mi nismo mogli prezreti vsega truda, ki sta ga z ženo Valerijo vložila v temeljito obnovo stare hiše. Zanjo sta se na vrat na nos odločila, ko je v kopalnici počila cev - in jo izpeljala v pičlih treh mesecih.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

Svoje omejitve premagujte tako, da se z njimi soočite z ljubeznijo in pogumom.
(Louise L. Hay)

Razmišlja Rok Gros

Vrt je zadela nesreča. Prav vsi so bolni in za čebelice lahko poskrbita samo Apolon in Olga. Osa sovraži sitne malčke, a se vda. Ko se eden od njih naveže nanjo, pa se ji omeči srce in trdosrčna Olga prizna, da ga je vzljubila.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je ob nastopu mandata napovedal uvedbo e-vinjete v Sloveniji. DARS je razpis septembra 2020 objavil, ga vmes nekajkrat pomembno spremenil in nazadnje izbral podjetje Sky toll iz Slovaške z domnevno spornimi referencami.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:40
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Tokrat bo svoje znanje in srečo v kvizu Joker preizkusil Peter Suhodolčan iz Raven na Koroškem, sin mladinskega pisatelja Primoža Suhodolčana. Bodoči magister managementa si želi ustvariti kariero v svetovanju. Je velik oboževalec knjig, tudi sam rad kaj napiše, tako da je pisateljski navdih gotovo ostal v družini. Vlogo super jokerja je zaupal svoji punci, članici Evrovizijskega zbora leta 2017, Luciji Perne.

Tudi tokrat je naša oddaja skoraj prekratka, da bi v njej obdelali vse vragolije, ki so si jih privoščili naši politični veljaki. Izvedeli boste, o čem se pogovarjata minister Hojs in njegova mama na poti domov, kaj pripravljata Milan in Bojana in ali opravičilo ministra Počivalška pije vodo. Reporter Miran tokrat poglobljeno o različnih cepivih, na PUP TV pa prihaja največji veseljak med glasbeniki, Werner. V goste prihaja še šahovska velemojstrica Laura Unuk. Na Mali terasi bomo videli, da tudi tiha voda bregove dere.

Okoljski triler obravnava podnebne spremembe, izkoriščanje naravnih virov, kriminal in mednarodno politiko.

Klimatologinja Elsa, zdaj švedska zunanja ministrica, in njen politični svetovalec Victor se nameravata udeležiti »Arktičnega svéta« v mestu Tasiilaq na vzhodu Grenlandije, na katerem bi Švedska, Danska, Grenlandija in Rusija podpisale sporazum o prepovedi nadaljnjega črpanja nafte na Arktiki. Pred srečanjem sta Elsa in Victor povabljena na ladjo, a gre tja le Victor. Ladjo napadejo, ljudi ugrabijo in kmalu postane jasno, da je bila tarča Elsa. Udeleženci glasujejo, ali naj podpis sporazuma začasno odložijo in proti sporazumu je le Rusija, kar sproži ugibanja o tem, kdo stoji za napadom na ladjo, ki je bil v resnici šele začetek večje operacije.

1. del:
Švedska zunanja ministrica Elsa Engström in ministri sedmih drugih držav Arktičnega sveta pripotujejo v Grenlandijo, da bi slovesno podpisali sporazum o prepovedi črpanja nafte v Arktičnem oceanu in tako preprečili usodne posledice podnebnega segrevanja tako na Grenlandijo kot na človeštvo. Tik pred začetkom srečanja pa ugrabijo ministričinega svetovalca skupaj s posadko švedske ladje za iskanje nafte, ki se brez dovoljenja nahaja v danskih vodah ob grenlandski obali.

TUNN IS / Thin Ice / Islandija, Danska, Švedska, Francija / 2020
scenarij: Lena Endre, Jóhann Ævar Grímsson, Birkir Blær Ingólfsson, Jónas Margeir Ingólfsson, Søren Stærmose, Andri Óttarsson
režija: Guðjón Jónsson, Cecilie A. Mosli, Thale Persen
v glavnih vlogah: David Gudbrandsson, Lena Endre, Bianca Kronlöf, Angunnguaq Larsen, Nukâka, Johannes Kuhnke, Alexander Karim, Iben Dorner, Nicolas Bro, Juhan Ulfsak

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:25
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Neonoir triler pripoveduje o vezeh med organiziranim kriminalom in politiko v večnem mestu. Neapelj je imel Gomoro, Rim ima Suburo.

Gangster, znan kot Samuraj, bi rad obmorsko predmestje Rima spremenil v novi Las Vegas in krajevni mafijski šefi sklenejo sodelovati na poti do tega skupnega cilja. Toda načrt se zaplete, posledice pa so hude. V tem najde priložnost Manfredi, vodja skupine Romov, ki si prizadeva, da bi se povzpel po kriminalni lestvici.

Če nam je oskarjev nagrajenec Paolo Sorrentino o večnem mestu pripovedoval kot o veliki lepoti, nam Stefano Sollima mesto predstavi predvsem v njegovi veliki grozoti.

Originalni naslov: SUBURRA
Leto produkcije: 2015
Država: Italija, Francija
Žanr: kriminalka
Režija: Stefano Sollima
Scenarij: Carlo Bonini in Giancarlo De Cataldo
Igrajo: Pierfrancesco Favino, Elio Germano, Claudio Amendola

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je ob nastopu mandata napovedal uvedbo e-vinjete v Sloveniji. DARS je razpis septembra 2020 objavil, ga vmes nekajkrat pomembno spremenil in nazadnje izbral podjetje Sky toll iz Slovaške z domnevno spornimi referencami.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov