Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 3. avg. 2022

TV Maribor • Sre, 3. avg.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:15
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

10:40
Kultura

Z Borjo Močnikom aka DJ Borko, ki je gostoval v palestinski Ramali, smo se pogovarjali o tamkajšnji glasbeni sceni. Pogovarjali smo se tudi z dobitnikom nagrade za življenjsko delo na motovunskem filmskem festivalu - beograjskim režiserjem Goranom Markovićem. Na Bledu smo obiskali mlada ukrajinska pisatelja Ivana Baidaka in Marka Livina, ki sta na rezidenci DSP. Ogledali pa smo si tudi plakatno razstavo Enfants terribles, ta predstavlja izbor dvajsetih del domačih oblikovalcev, ki so v zadnjih letih razburjali s (samo)zavestno neobremenjenostjo pri sledenju normam dobrega in “lepega” oblikovanja.

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Dráva mentén és a Somogyország című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi Ob Dravi in Županija Somogy.

Vabljeni k ogledu!

POLETNA VRTNA OPRAVILA
Vrtnine je pred poletno pripeko priporočljivo senčiti. Pomaga že zastiranje s protitočno mrežo, svetuje Fanči Perdih, ki ob pregledu setvenega priročnika po Marii Thun napoveduje vroče poletje. Davor Špehar pa avgusta v senco paradižnika seje motovilec.
Z GAIO NA OBISKU NA LJUBNEM OB SAVINJI
Strokovnjak kluba Gaia Vanes Husić se je tokrat odpravil k članu Primožu Uranku. Pred nekaj leti sta se s soprogo preselila iz prestolnice v bolj zelen del Slovenije. Na večjem vrtu gojita skoraj vse; še posebej paradižnike, kumare in maline. Iz izkušenj sta se naučila, da je paradižnik smiselno prekriti in mu poleti dodajati kalcij.
OSVEŽILNI ČAJ
Čeprav smo ga pripravili v dneh, ko smo se tudi čez dan še ogrnili z jopico, bo vroč ali ohlajen čaj iz timijana, melise, jabolčne mete in še kakšne zeli, pravšen tudi za poletje.

Najprej o suši, dež ni kaj dosti pomagal kmetom. Šli smo tudi v Kanalski Lom, kamor gasilci že od marca dovažajo vodo s cisternami. Spremljali smo dogajanje na Krasu, kjer je divjal uničujoči požar. Škodo bodo ocenili v prihodnjih dneh. Obiskali smo Goriško knjižnico in njeno Knjižnico semen. Ob 150. letnici zadružništva na Slovenskem smo obiskali še dve primorski zadrugi, Idrijsko in Pivško. Bili smo na Srednji gozdarski in lesarski šoli Postojna, kjer pilotno izdelujejo 4 lesene objekte iz manjvrednega lesa. Na Colu nad Vipavsko dolino pa ohranjajo spomin na košnjo po starem.

V poletnih izborih štajerskih oddaj Dobro jutro vas bomo popeljali po zanimivih izletniških točkah SV konca Slovenije in predstavili skrite kotičke Maribora in okolice, ki se jih splača obiskati v vročih poletnih dneh. Danes bomo spoznali, kako je nekoč potekalo družabno življenje, spomnili se bomo na izvirnega bobnarja, obiskali grad Ptuj in svetovali, kako poskrbeti za kužke v vročih dneh. Vabljeni k ogledu.

A Nagyító alatt című adás fókuszában a hetési népviselet.

V središču oddaje Pod drobnogledom je hetiška narodna noša.

Vabljeni k ogledu.

Znamke so že dobrih 150 let predmet organiziranega zbirateljskega konjička. Začetnik v znamkarstvu zbira vse, a kaj hitro ugotovi, da je vsega preveč. Specializacija pa pomeni iskanje in raziskovanje skozi zgodbe. Te so lahko neskončno zanimive, filatelistu pa odpirajo povsem nova obzorja in znanje, ki ga ni najti v nobeni knjigi. Mariborsko filatelistično društvo je najstarejše še delujoče v Sloveniji, predsednik mag. Bojan Bračič pa je tudi tajnik Evropske filatelistične zveze. Obiskali smo jih na enem od srečanj in izvedeli veliko zanimivih zgodb.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano?
Artičoke so eden izmed tradicionalnih pridelkov na Sardiniji in so del proizvodnje tudi v okolici mesta Oristano, kjer Alessandro nadaljuje posel svojega očeta, pridelava različne zelenjave na veliko. Alessando je po študijo informatike v Združenih državah Amerike pridobil še doktorski naziv na področju genetike paradižnika. Mladi Sardinijec z veseljem nadaljuje družinsko tradicijo, vendar pa razvija tudi svoje projekte. V Oristanu je odprl trgovino s sadjem in zelenjavo, tudi zato da bo lahko sledil tudi željam kupcev in izpopolnil promocijo pri prodaji.

Pravljice, basni, legende in pripovedke veljajo za najstarejše zapise človeštva. Pravljice povezujejo vsa ljudstva, vsa "plemena" sveta. Ohranjajo stik z naravo, s starodavnim, povezujejo nas s prednicami in predniki, prav tako iz "nekoč" prinašajo modrost in sporočilo v "zdaj". Moč pravljic je neizmerna, saj nas za "pravljični čas" odmaknejo od krute realnosti vsakdana, prepogosto prepredenega z nemirom in skrbmi.
Pravljice pomirjajo vznemirjeno srce. Nasmejijo smeha potrebno in žalostno dušo. Spregovorijo "z otrokom v vsakem človeškem bitju", pa naj bo človek star osem mesecev, tri leta ali pa sedemdeset let.
Prav v tem je čar pravljice, edinega literarnega pripovednega žanra, ki povezuje medgeneracijsko ter nas opominja in uči, da je, ne glede na vse, dobro vselej močnejše od zla, četudi se zlo zdi močnejše. Kajti sile narave bodo vselej premagale lakomnost človeških nagnjenj in želja, kakor bosta mir in ljubezen vedno premagala ost zla.
Prav zato snujemo in občinstvu predajamo novo televizijsko vsebino Pravljica s Simono. Svet in ljudje, ne glede na starost, potrebujemo odmik od krutosti vsakdana, nemira, obremenilnih odnosov, obveznosti in služb. Prav tako je naše poslanstvo otrokom, mladostnikom in odraslim predati izjemno izročilo pravljic sveta, med katerimi posebno pozornost namenjamo prav izjemno bogatemu slovenskemu ljudskemu izročilu.

Sara in Jaka potrebujeta počitnice. Nemudoma! In v Čudogozdu je mogoče prav vse. Koliko kovčkov je pripravila Sara! Kdo jih bo nosil? Jaka, saj je močan. In kje se bosta igrala počitnice? Na čudovitem otoku, ki je znan po kačah klopotačah. Kaj? Previdno, otroka!

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ob Svetovnem dnevu svobode medijev se bomo v Omizju vnovič posvetili svobodi medijev v Sloveniji. Ob tej temi se velikokrat pozablja na pretekle grehe politike, na celotno medijsko sliko v Sloveniji, na medijska obrobja, na vlogo osrednjih tiskanih medijev in zanemarjanje vloge lokalnih in regionalnih medijev. Z nami bodo medijska strokovnjakinja in predsednici Društva in Sindikata novinarjev Slovenije.

V naših oddajah, med drugim, spoznavamo veliko ljubiteljev psov in različnih pasem psov, tudi takih bolj redkih. Tokratna oddaja je prav »pasja«. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

A Nagyító alatt című adás fókuszában a hetési népviselet.

V središču oddaje Pod drobnogledom je hetiška narodna noša.

Koliko smo stari? To kažejo leta, biološka starost pa je tista, ki razkriva, koliko je staro naše telo in posamezni organi. Za ugotavljanje biološke starosti poznamo različne metode, od klasičnih preiskav in meritev organov do najnovejših krvnih testov. Kako zanesljive so te metode in kaj je njihova uporabna vrednost?
Znanstvenikom iz Cambridgea je uspelo za kar 30 let pomladiti kožne celice 53-letnice. Nove raziskave tako kažejo, da je staranje mogoče začasno ustaviti ali celice celo pomladiti. Bomo kmalu v starosti živeli brez bolezni ali celo dlje?

Neodvisni rockerji, ki so eni izmed zmagovalcev natečaja Radia Si - 35 years for you – Rooster`s Cocktail!

Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov