Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 6. dec. 2022

TV Maribor • Tor, 6. dec.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Bili smo na premieri drame Kako je padlo drevo v režiji Žige Divjaka v ljubljanski Drami. V Benetkah smo obiskali razstavo tržaškega umetnika in profesorja Franca Vecchieta. Predstavili pa vam bomo tudi novo publikacijo fotografa Igorja Andjelića Flâneur, ki zajema dela umetnika ter besedila več kot tridesetih znanih osebnosti iz različnih družbenih in kulturnih sfer.

Teolog Jože Till se je ob spremljavi kamere sprehodil po najlepših točkah štajerske prestolnice v adventnem času.
Glej, ta svet je tudi zate! Helena Verdel in Vida Obid sta avtorici knjige ob prihajajoči 80-letnici Zveze slovenskih žena.
Varuhi narave: Otroška gledališka skupina iz Bilčovsa je zaigrala zgodbo o narcisah, ki želijo biti vse lepše, in čebelah, ki delajo tudi ob nedeljah.
Pri Slovenskem kulturnem društvu Srce so pred kratkim izdali CD z božičnimi pesmimi. Z mladinsko skupino Sweetharts pa je nastal tudi videoposnetek pesmi Bel božič, s katerim bodo mlade pevke in pevci ponesli v domove po svetu čar božičnega časa.
http://slovenci.orf.at

Zavrženi in nevarni. Ekstremni užitki. Živeti s Covidom. V Titovem bunkerju. Bežimo, parkeljni gredo!

Peter Andrej je pesnik, glasbenik, producent. Je kantavtor, ki si je zadal najtežjo nalogo: z glasbo služiti besedi. Maestro Bojan Adamič je za njegovo glasbo dejal, da ima eno samo napako, da se prekmalu konča.
Vabimo vas, da si pogovor s Petrom Andrejem v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 5. decembra ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Ob torkih se z vami prebuja Mojca Mavec. Prva ura druženja prinaša pregled črne kronike z dr. Damijano Žišt, rubriko V središču z Moniko Tavčar in športne minute z Anžetom Bašljem. V jezikovnem kotičku se lotevamo slovničnih vprašanj in dilem, s tujci, ki živijo v Sloveniji, spoznavamo svet, s Špelo Močnik na terenu pa Slovenijo. Rubrika Moj RTV prinaša zanimive vsebine iz naše hiše, Kuharski ABC pa hitro in enostavno pripravo hrane. Oddajo ob torkih zaključujemo v družbi z znanimi družinami. Z nami so jutra lepša!

Oddaja Kanape/Kanapé je namenjena mladim. V njej objavljamo prispevke o življenu mladih v Prekmurju, pogovori s predstavniki estrade. V drugi polovici oddaje, v rubriki Svet glasbe predvajamo videoposnetke madžarskih, svetovnih, pa tudi slovenskih glasbenih skupin in pevcev oz. pevk, v rubriki Modni kotiček pa predstavljamo mlade modne oblikovalce iz Slovenije in Madžarske.
A Kanapé című műsor elsősorban a fiataloknak szól és az őket érintő témákkal foglalkozik. Benne magyar, külföldi és szlovén együttesekkel, énekesekkel készítünk riportokat, a Zenevilág című rovatban pedig zenés videoklipeket vetítünk. A Divatsarokban fiatal szlovén és magyar divattervezőket mutatunk be.

Alojzij Juvan je bil mariborski župan pred drugo svetovno vojno. To je bil čas gospodarske krize in naraščajočega nacizma. V obdobju njegovega prvega mandata je Maribor dobil letno kopališče na dravskem otoku, začela se je gradnja socialnih stanovanj in vrstnih hiš. Številni projekti, ki so določili mesto v arhitekturnem in kulturnem pogledu, so se nadaljevali tudi v času njegovega drugega mandata, nekateri so bili realizirani, druge je ustavila vojna. Veljal je za vizionarja in človeka konsenza. Ker pa je pripadal Koroščevemu krčanskemu taboru, je bil po drugi svetovni vojni ob premoženje in ime. Pozabili so ga tudi arhivi.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

Tik ob jezeru Jasna v Kranjski Gori je vse od 70. let poznano gostišče Milka. Medtem ko se je v preteklem stoletju v njem odvijalo ogromno kulinaričnih zgodb, nekaj časa pa je delovala še diskoteka, je nato stavba izgubljala svoj blišč in molče propadala. Dokler ni prišel pravi, ki jo je zbudil iz negibnega sna in ji nadel novo podobo.
Marsikdo bi rekel, da je 25 kvadratnih metrov velikost povprečne sobe. Vendar se je arhitekt /lastnik zavzeto lotil izziva in si na tako majhni površini uredil stanovanje zase in za ženo. Z vrsto domiselnih rešitev je nastal svetel, prijazen in funkcionalen dom za dva.
Enega zadnjih toplih jesenskih dni smo preživeli na vrtu v Ljubljani. Očaral nas je z atmosfero, barvitostjo in prijaznostjo gostiteljice.

Dušan Jelinčič, tržaški pisatelj, dramatik, novinar in alpinist, spada med najzanimivejše avtorje sodobne slovenske literature. Njegovo obširno pisateljsko delo je srce dokumentarca Tržaške prikazni: O besedah in vetru v življenju Dušana Jelinčiča. O tem v naslednji oddaji s scenaristom filma Robertom Šabcem in Dušanom Jelinčičem.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Trije bratje varujejo jablano, na kateri rastejo zlata jabolka. Vsako noč pa en dragoceni sadež izgine. Najmlajši sin opolnoči vidi prileteti črnega ptiča, ki krade jabolka. S puščico ga rani in se odpravi na pot proti bližnjemu dvorcu, kamor je vran odletel. Mladenič vztraja in vztraja, naj mu ga pokažejo, ter se tako z odločnostjo in bistrostjo domov vrne bogat.

Matic si že od nekdaj želi postati gusar. Sanje se mu lahko uresničijo … Kje? V Čudogozdu! Kaj pa bo Sara, če bo Matic gusar? Matica prešine odlična zamisel. Sara se spremeni v gusarjevo papigo. Skupaj odveslata na otok zakladov. Bosta našla skrinjo z biseri? Ali vsaj biser?

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Bili smo na premierah filma Zorn III in Močno me objemi v ljubljanskem Kinodvoru, kjer smo se pogovarjali z režiserjem in igralcem Mathieujem Amalricom. V Novi Gorici pa z režiserko Helke Misselwitz, ki jo je gostil tamkajšnji Kinoatelje. V galeriji Kapelica smo si ogledali razstavo Dorotee Dolinšek 'TerraPort'. S projektom je gostovala tudi na Ars Electronici v Linzu. V Cankarjevem domu pa nocoj koncert Orkestra slovenske filharmonije Ofelija s solistko Nicole Chevalier, osrednja skladba koncerta pa je cikel pesmi Let me tell you danskega skladatelja Hansa Abrahamsena.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

11. dobrodelni Miklavžev koncert organizirata Zavod Antona Martina Slomška in Martinova ustanova. Na koncertu sodelujejo učenci in učitelji Glasbene in baletne šole Antona Martina Slomška, dijaki Škofijske gimnazije AMS in dijaki Dijaškega doma AMS, učenci OŠ Montesori, Sv. Miklavž in skrita gostja.
Izkupiček dobrodelnega koncerta bo namenjen otrokom in dijakom iz socialno šibkih družin.

TRAJNOSTNE BOŽIČNE ZVEZDE
Božične zvezde nas že nagovarjajo s prodajnih polic. Dr. Blanko Ravnjak iz Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani smo poprosili, naj nam pokaže, kako je mogoče to zanimivo mehiško toploljubno rastlino gojiti kot trajnico.
Z GAIO NA OBISKU NA OBALI
Z za 'celince' nenadomestljivo lepim razgledom na morje smo s klubom Gaia tokrat poskrbeli za citruse v loncih. Na Primorskem jih seveda pred zimo ni treba spravljati v notranje prostore, za tiste, ki jih gojijo v loncih, pa je tudi treba poskrbeti.
SO VAM BOŽIČNI KAKTUSI ŽE ZACVETELI?
V Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani jih lahko občudujemo že nekaj tednov pred božičem. Izvorno so njihovi cvetovi rožnati. Ti kaktusi se z lahkoto razmnožujejo, kot spoznavamo v oddaji.
ADVENTNO USTVARJANJE GLEDALCEV
V prvi decembrski oddaji že objavljamo nekaj dekoracij, s katerimi ste si polepšali adventno pričakovanje.

V tokratni oddaji bomo najprej govorili o boškarinih, pa tudi o drugih temah.
Ob svetovnem dnevu oljk smo bili na ocenjevanju mladega oljčnega olja in na okrogli mizi o trajnostnem oljkarstvu v Sloveniji. Pogledali pa smo tudi v oljčnike v zamejstvu. Obiskali smo tri mlade Kraševce, ki so ostali doma in uspešno nadaljujejo zgodbe svojih predhodnikov. Šli smo do pašnih skupnosti v Posočju, ki so postavljene pred hud izziv - obnoviti morajo statute in se preoblikovati. Bili smo v Mohorinih pri Renčah na Goriškem kjer se Nevo Pregelj že desetletja ukvarja s kozjerejo in sirarstvom in ima o tem bogate izkušnje. Na koncu pa vam bomo predstavili še priročnik Mladi in vino, ki je namenjen temu, da bi mladi in manj mladi čim bolje spoznali to kultno in kulturno pijačo ter jo okušali na zdravju neškodljiv način in v zmernih količinah.
Prihodnja oddaja Ljudje in zemlja iz koprskega studia bo v nedeljo, 25. 12., na Božič, in zato izjemoma na drugem programu TVS ob 12.30.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Oddaja Kanape/Kanapé je namenjena mladim. V njej objavljamo prispevke o življenu mladih v Prekmurju, pogovori s predstavniki estrade. V drugi polovici oddaje, v rubriki Svet glasbe predvajamo videoposnetke madžarskih, svetovnih, pa tudi slovenskih glasbenih skupin in pevcev oz. pevk, v rubriki Modni kotiček pa predstavljamo mlade modne oblikovalce iz Slovenije in Madžarske.
A Kanapé című műsor elsősorban a fiataloknak szól és az őket érintő témákkal foglalkozik. Benne magyar, külföldi és szlovén együttesekkel, énekesekkel készítünk riportokat, a Zenevilág című rovatban pedig zenés videoklipeket vetítünk. A Divatsarokban fiatal szlovén és magyar divattervezőket mutatunk be.

Vabljeni k ogledu.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov