Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 9. feb. 2023

TV Maribor • Čet, 9. feb.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Sedma sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Najboljši pevci osnovnih šol Spodnjega Podravja in širše so več kot navdušili z odličnimi nastopi. Pokazali so, da je oder projekta postal resnični izziv za vse, ki želijo v petju in glasbi doseči nekaj več, ki želijo dati polet svojemu talentu. Vabljeni k ogledu prvega dela.

Nekega sončnega jesenskega dne sta se v vinogradu sočnega in sladkega grozdja srečali mušici Krilka in Letka, prva potrpežljiva in druga prepirljiva in neučakana ter prepričana, da njej veliki grozd pripada le zato, ker je priletela od daleč.

Kultura ima v Sloveniji poseben zgodovinski in družbeni pomen. Zaradi kulture in skupnega jezika smo se namreč Slovenci izoblikovali in obstali kot narod. Ob 8. februarju dnevu kulture - bomo v oddaji Tele M Plus govorili o dveh pomembnih kulturno-raziskovalnih gradnikih na mariborskem, ki letos zaznamujeta visoka jubileja - Pokrajinski arhiv Maribor 90-letnico in mariborska univerzitetna knjižnica 120-letnico delovanja.

Az adás tartalma:

- Petőfi Sándor verseinek szlovén nyelvű fordítása;
- kézműves tábor a téli szünidőben Dobronakon;
- Iskolapad: a Muravidéki Pedagógusok Egyesületének tevékenysége és 2023-as tervei.

Vsebina oddaje:

- prevodi pesmi Sándorja Petőfija v slovenščino;
- rokodelski tabor v zimskih počitnicah v Dobrovniku;
- rubrika Šolska klop: dejavnost in načrti Društva pedagoških delavcev dvojezičnih šol v letu 2023.

Kaj bi se zgodilo, če bi se »ustavil« eden izmed večjih informacijskih sistemov v naši državi – knjižnični sistem COBISS? Ali bi si še lahko izposojali knjige v knjižnici? Ali bi imeli vse podatke o slovenskih raziskovalcih in njihovih projektih? Dokumentarni film z naslovom Od kartice do klika kronološko oriše razvoj sistema COBISS, ki ga razvija in vzdržuje Institut informacijskih znanosti iz Maribora, v zadnjem obdobju pa je ta prevzel tudi vlogo upravitelja superračunalnika Vega.

Predstavljamo svetovna prvaka v sledenju, belgijsko ovčarko Ello in njenega vodnika Tomaža. Obiskali smo nemškega ovčarja Sida, kateremu lastnik ni postavil zgolj pasje ute, temveč pravo vilo. Ob Mednarodnem dnevu mokrišč govorimo o pomenu teh ogroženih ekosistemov za ptice. Svetujemo, kako lahko poškodbe in rane naših živali oskrbimo z medom. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Zmagovalec letošnjega projekta Frišno, Emkej, ki velja za enega najbolj izkušenih in najvidnejših predstavnikov žanra, v zadnjem času spet nagovarja široko domače občinstvo. V družbenih viharjih, ki jih živimo, je jasno, da rap še zdaleč ni rekel zadnje besede. Glasbenik bo pripravil enourni program in z okrepljenimi Muzičari nastopil povsem akustično v Sodnem stolpu v Mariboru. Ob že znanih bo predstavil tudi najnovejše skladbe.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

A Súlypont című adásban stúdióvendégeinkkel a gazdaságra nehezedő terhekről beszélgetünk.

V oddaji Težišče se bomo s studijskima gostoma pogovarjali o težavah, ki pestijo gospodarstvo.

V sklopu projekta GO! Opera brez meja 2022 je nastal DIPTIH sodobne opere, v katerem bomo lahko prisluhnili in si ogledali Avtošolo/La scuola di guida avtorja Nina Rote in Pevko/La cantante Maurizia Agostinija. Slednja je nastala leta 2020 in bila tudi premierno uprizorjena.
Kot uvertura jima je dodana še Predjed/Antipasto Ferdinanda D'Ursa, zmagovalna skladba na razpisu, ki ga je Festival Piccolo Opera objavil v sodelovanju z GO! 2025, v okviru projektov Evropske prestolnice kulture Nova Gorica-Gorica 2025.
Režiserka Vanessa Codutti je odrsko dogajanje, z dokajšnjo mero ironije in humorja, prenesla v Brda, ki jih lahko v ozadju občudujemo na filmskem platnu. Kot pevca sta nastopila Kamilla Karginova in Salvatore Angileri, ob njiju še igralec Paolo Mutti.
Glasbeno kuliso je ustvaril orkester GO! Ensemble Borderless, ki ga sestavljajo italijanski in slovenski glasbeniki, vodi maestro Igor Zobin.
Diptih je bilo uprizorjen poleti 2022 na čezmejnem Trgu Evrope v Gorici.

Izbor samospevov na poezijo slovenskega poeta Franceta Prešerna v izvedbi baritonista Matjaža Robavsa in pianistke Andreje Kosmač, ki kot priznana glasbenika v poustvarjalnem duu uspešno sodelujeta že več let. Posnetek je nastal na Ljubljanskem gradu, slišali boste pesmi Ukazi in Mornar v uglasbitvi Frana Serafina Vilharja in pesem Kam? v uglasbitvi Frana Gerbiča.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Avtorska pravljica Simone Kopinšek razkrije, zakaj vilice ležijo na svojo strani krožnika, medtem ko se žlica in nož držita skupaj.

Naslednjo soboto bo v malem pristanu zelo živahno. Skakal bo Kakadudu, skakal bo Pepe, skakali bodo otroci. Zakaj? Ker si bodo prepevali poskočno pesmico. Vas zanima, kdo bo skakal v njej? Marko, seveda. Kakadudu bo prepričan, da je Marko čisto pravi medved. Prijazne kosmatince bodo s svojimi spretnimi prstki po Pepetovih navodilih izdelali tudi otroci. Kdo pa bo najglasneje brundal v Foksnerjevem kvizu, se prepričajte sami.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V SNG opera in balet Ljubljana bodo nocoj izvedli premiero Rossinijeve oper Italijanka v Alžiru. Ena prvih profesionalnih filmskih delavk pri nas, inovatorka in inženirka filmskega zvoka, 104-letnaEmilija Soklič je radiu Ars predala posnetke Rudija Omote, slovenske filmske legende, tehničnega inovatorja in tonskega tehnika. Obiskali smo razstavo vizualne umetnice Zore Stančič na Ljubljanskem gradu, bili pa smo tudi na razstavi pokojnega slikarja Marcela Valentinija Originalni ponaredki v galeriji Vžigalica.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

S projektom Radia Maribor, Radia Si in Televizije Maribor, poimenovanim Frišno – Dan nove slovenske glasbe, se želimo pokloniti najboljši novi slovenskih glasbi in jo preobleči v priredbe Big banda RTV Slovenija.
Deset finalistov se je z osveženimi skladbami zadnjega leta skupaj z Big bandom RTV Slovenija predstavilo v Veliki dvorani SNG Maribor. Zabavnoglasbeni dogodek je povezoval igralec Jure Ivanušič, na prireditvi pa sta bili podeljeni dve nagradi, in sicer za »Naj novo slovensko skladbo« po izboru radijskih poslušalcev in za »Najboljšo izvedbo«, ki jo je izbrala strokovna komisija. Vabljeni k ogledu posnetka prenosa iz SNG Maribor.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

A Súlypont című adásban stúdióvendégeinkkel a gazdaságra nehezedő terhekről beszélgetünk.

V oddaji Težišče se bomo s studijskima gostoma pogovarjali o težavah, ki pestijo gospodarstvo.

Tokrat v oddaji Intervju: težave slovenskih tiskanih medijev, prihodnost RTV, evropski akt o medijski svobodi, globalne platforme, navidezna resničnost in novinarstvo – težke, a ključne, ne le medijske, ampak družbene teme. Gost oddaje bo predstojnik oddelka za komunikologijo na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in član posebne strokovne skupine Sveta Evrope za medijsko odpornost, profesor dr. Marko Milosavljevič. Intervju je pripravila Ksenija Horvat.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov