Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 9. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Čet, 9. feb.

Pozdravljena, meduza! Živiš v vodi, a nisi ne riba, ne sesalec, ne rak. Spadaš med ožigalkarje. Najprej so ljudje mislili, da si morska rastlina. Preden zaplavaš skupaj z morskimi tokovi, si pritrjena na morska tla.

Pok in Pak se trudita narisati portret nečimrnega kralja, toda ta s svojo podobo nikoli ni zadovoljen. To Paka tako razsrdi, da naredi nekaj nepremišljenega. Toda k sreči prav to kralju odpre oči za resnico.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Pepa poskusi dokazati Olji, da ni klepetulja. Ampak zelo težko je biti tiho!

Gospod Lisjak odpelje Luka s kombijem na obisk k Pepi. Tam vsi prijatelji ugibajo, kaj vse ima gospod Lisjak v svojem kombiju.

Župan se odloči, da bo prepovedal ljubezen, ker so zaradi nje vsi nesrečni. Jani in Zalka se tej zamisli odločno upreta. Ko se začne Kristinino zatiranje, se pridružita uporniškemu gibanju, ki se bori, da bodo ljubezenske zgodbe v Vetrniku znova dovoljene.

Učenje jezika je tudi priložnost za rekreacijo ali pa za navijanje. In če govorimo o športu, tudi pri učenju jezikov ne moremo mimo nogometa. Ano tokrat zanima predvsem dekliški nogomet, s Petrom pa se preizkusita tudi v streljanju na gol.

Amadej in Žan Joštu pri košarki izmakneta denarnico. S tem želijo ajevci prisiliti Mlade mojstre financ, da bi odstopili od igre. Ekipa mora za nalogo raziskati varnostne prvine kartičnega plačevanja in sodobne oblike digitalnega plačevanja, vendar Jošt in Tom v igri ne želita več sodelovati.

Bliža se konec igre. Stric Danijel pomaga Joštu na banki deaktivirati ukradeno plačilno kartico. Medtem morajo Mladi mojstri financ raziskati vse o povezavi z varčevanjem, vendar sta v naslednji krog igre sprejeti le najboljši dve ekipi. Skupina je pred veliko preizkušnjo.

Lucy kupi srečke za tombolo, ki jo prodajajo Snoopyjevi skavti. Seveda misli, da bo kaj zadela. Za sejem znanosti v šoli pripravi preizkus z Linusom in njegovo odejico. Sicer pa je tečna kot zmeraj.

Dejčijev oče potrebuje pomoč na gradbišču. Dejči je navdušen, kajti zelo rad pomaga očetu, toda delo, ki ga mora opraviti, je za dva. S seboj povabi še Nikija, in ta obljubi, da mu bo pomagal, potem pa se tako zamoti z motokroglo, da ga Dejči zaman čaka.

Risana klasika iz sveta Georgea Lucasa in Stevena Spielberga je poslastica za vse najmlajše ljubitelje dinozavrov.

Dolgo pred ljudmi, kiti in mamuti so po Zemlji romale številne vrste mogočnih dinozavrov, ki so se borili s skrajnimi naravnimi pojavi. Nekega dne močan potres razdrobi njihovo ozemlje in loči številne družine, mali apatozaver Nogica pa v potresu izgubi svojo zaščitniško mater. Zdaj poskuša Nogica najti svoje stare starše in Krasno dolino, oazo izobilja, o kateri mu je pripovedovala mati. Na poti do tja se mi pridružijo štirje prijatelji različnih starodavnih vrst: Cera, ki je triceratop, Raček, ki je saurolophus, Petri, ki je pteranodon, in Špica, ki je stegozaver. Med seboj so sprva nezaupljivi, saj velja, da različne vrste ne morejo živeti v sožitju. Pisana druščina pa premaga predsodke in se skupaj nauči, kako preživeti v deželi ostrozobih plenilcev, skrajnih vremenskih razmer in drugih starodavnih pasti.

Ste vedeli, da so Nogico nekoč uvrščali med brontozavre, nato med brakiozavre, zdaj pa velja za apatozavra, vrsto, ki je živela v obdobju pozne jure? In pa, da je Petri iz vrste pteranodonov, kar pomeni, da strogo vzeto ni dinozaver, temveč leteči plazilec, ki je bil kot puran veliko in netopirju podobno bitje z ogromnimi poraščenimi krili? Njegova krila so bila v primerjavi s telesom tako velika in dolga, da jih žival ni mogla popolnoma zložiti.

Izvirni naslov: LAND BEFORE TIME / Ameriško-irski film, 1988 / Režija: Don Bluth / Glasba: James Horner / Glasovi: Pat Hingle, Gabriel Damon, Judith Barsi

Roberta skrbi, ker se mu Vanessa ne oglasi več na telefon, in tudi ne ve, kje je. Ko nato izve, da je izginila tudi Cornelia, se odpravi iskat obe. Dekleti se med čakanjem na rešitelja bolje spoznata.
Franzi se spoprijema s hudimi posledicami svojega izbruha, saj ji grozi ovadba, pa tudi Tim z njo noče imeti več opravka. Toda ko mu Franzi prizna, da je na policiji povedala resnico, in pove, da bo poiskala strokovno pomoč, je Tim ganjen.
Christophu uspe z zvijačo prepričati občinske svetnike, da glasujejo za reli starodobnikov. Ariane zato obrne ploščo in se zavzame za to, da bi bil Knežji dvor uradni organizator dogodka, vendar nihče ne sluti, kaj ima v resnici za bregom.
André je potrt, ker njegove sladice niso taka uspešnica kot Lindine. Ker mu Linda noče zaupati recepta za svojo slavno lešnikovo torto, se odpravi v kavarno po en kos, da bi ugotovil, kaj je v njej. Toda načrte mu prekriža Rosalie.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prava ljubezenska zgodba zakoncev – žena počasi peša pod težo multiple skleroze, požrtvovalni mož pa ne odstopa od njune skupne poti, polne življenja. V poznih šestdesetih potujeta po Evropi s prirejenim kombijem. Zelo intimno, nežno in preprosto lepo zgodbo s svojega gledišča pripoveduje njuna hči, režiserka filma.

THE JOURNEY / Švica / 2018 / Režija: Fanny Bräuning

Pogovor s slovensko parlamentarno zagovornico. Z Eriko Köleš Kiss smo ocenili leto za nami.
Filojev mlin na Gornjem Seniku. Čez nekaj let naj bi postal turistična atrakcija v Porabju.
»Zdavanjske korine«. V Monoštru pripravljali papirnate okraske za borovo gostüvanje.

A Súlypont című adásban stúdióvendégeinkkel a gazdaságra nehezedő terhekről beszélgetünk.

V oddaji Težišče se bomo s studijskima gostoma pogovarjali o težavah, ki pestijo gospodarstvo.

Val ve, kako vzgajati otroke. Zataji le, ko mora sestrico prepričati, da si obuje copate.

Pred kulturnim praznikom NIK in NIKA razmišljata o prihodnosti slovenskega jezika. Dijaki z Waldorfske gimnazije in njihov profesor slovenščine KLEMEN LAH nam bodo predstavili utrjevanje maternega jezika skozi praktično projektno nalogo v kateri se vsak poglobljeno posveti področju, ki ga zanima, navdihuje, mu daje občutek vrednosti ..., NIPKE in BOJAN CVJETIĆANIN bosta z nami klepetala o rabi slovenščine v urbani glasbi - enem najmočnejših dejavnikov za ohranjanje slovenskega jezika med mladimi. Pred časom sta pri Dravle Records posnela album Buden in skladbo 2210 v kateri Nipke poje, da 'leta 2210 nobeden ne bo razumel teh besed', ob njem pa nas boža glas Berte Ambrož v refernu skladbe mojstra Mojmirja Sepeta - Brez besed, s katero se je prvič slišal slovenski jezik na Evroviziji leta 1966. Slovenščino bo letos na evrovizijski oder ponesel tudi Bojan z Joker Out.

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Železo je bistven element za vse žive organizme. Človeško telo ga za pravilno delovanje nujno potrebuje, vendar ga ni sposobno samo proizvajati.
Pomanjkanje železa spada med najpogostejše pomanjkanje hranil na svetu. Po ocenah Svetovne zdravstvene organizacije je približno dve milijardi ljudi po vsem svetu slabokrvnih, večinoma zaradi pomanjkanja železa. Zakaj nam primanjkuje železa, kako ga lahko dobimo v telo in ali ga je lahko preveč?

Nocoj bosta Pili in Dimitri spala na Makebinem kruhovcu, Oko pa bo na tleh. Na vrhu drevesa se vidi nešteto zvezd. Oku je dolgčas, ker jih ne vidi. Kako bosta Pili in Dimitri pomagala prijatelju?

Ob tropskem ribniku je prelep topel dan in vsi se zabavajo. Nekateri še preveč! Voluharja Jošt in Pika glasno norita po vodi in škropita na vse strani. Vse druge živali se umaknejo, nato pa se spričkata še Jošt in Pika ter kreneta vsak svojo pot, da bi našla nove tovariše za igro. Pa jih bosta?

Žana zanima, ali se lahko naleze Downovega sindroma, ki ga ima njegov sošolec. »To ni bolezen, zato se ga ne moreš nalesti,« mu odvrne Val, odločen, da nam bo z Ročkovo pomočjo vse natanko pojasnil.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Vas že mika večerja? Ali bi danes kaj sladkega? Bi raje kaj zlato zapečenega? Kaj pa oboje, zlato zapečenega in sladkega? Lotili se bomo drobnih zlato zapečenih mišk, ki jih bomo oblili s sladkim medenim sirupom in posuli s pisanimi mrvicami ter kandiranim sadjem. »Struffoli« so zlatorjavi ocvrtki z medeno glazuro, ki prihajajo iz Neaplja. Ime izvira iz grške besede »strongouls«, ki pomeni okrogel in datira v čas grških kolonij v Italiji. Ena glavnih kemičnih reakcij, ki se dogaja med cvrtjem kroglic, je slovita Maillardova reakcija. Imenuje se po francoskem kemiku Louisu Camillu Maillardu, ki jo je prvi opisal leta 1912. Ta reakcija poteka med sladkorjem in aminokislinami, ki so v testu, in poskrbi za rjavo barvo in kompleksen okus.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V SNG opera in balet Ljubljana bodo nocoj izvedli premiero Rossinijeve oper Italijanka v Alžiru. Ena prvih profesionalnih filmskih delavk pri nas, inovatorka in inženirka filmskega zvoka, 104-letnaEmilija Soklič je radiu Ars predala posnetke Rudija Omote, slovenske filmske legende, tehničnega inovatorja in tonskega tehnika. Obiskali smo razstavo vizualne umetnice Zore Stančič na Ljubljanskem gradu, bili pa smo tudi na razstavi pokojnega slikarja Marcela Valentinija Originalni ponaredki v galeriji Vžigalica.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Eno leto po začetku vojne v Ukrajini Valentin Areh predstavlja pregled dogodkov in trpljenje ljudi, ki so ga povzročile grozote med rusko invazijo. Rusija je brez vojne napovedi napadla Ukrajino, 16 milijonov ljudi je moralo zapustiti domove, 10 milijonov jih je ostalo brez elektrike. Več kot 140.000 Ukrajincev je bilo ubitih ali ranjenih, bolečina pa se je zarezala v srca posameznikov in jih zaznamovala za vse življenje.

Hans von Henting je leta 1948 objavil študijo o žrtvah kaznivih dejanj, v kateri je ugotovil, da žrtev sooblikuje potek kriminalnega dejanja in na poseben način odloča o njem. Proučeval je umore, pri čemer je ugotovil, da je pri velikem številu proučevanih primerov obstajal specifičen vzajemni odnos med storilcem in žrtvijo. Postavil je primerjavo s pojmom »rojeni kriminalec« in vpeljal pojem »rojena žrtev«. Zanjo je značilno samopoškodovanje in samodestruktivno vedenje. Ugotovil je, da so štiri skupine ljudi verjetnejše žrtve umorov. To so depresivni, pohlepni, konfliktni (objestni) ljudje in mučitelji.

22:25
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:30
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

23:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Obiskali smo regionalni gledališki Festival Ruta Grupa Triglav v Mestnem gledališču ljubljanskem, ki je dober primer povezovanja in sodelovanja. Že štiri leta namreč pomeni čvrsto vez med gledališči z območja nekdanje Jugoslavije. Boj za oblast, pohlep, sebičnost in sprejemanje drugačnosti, to je le nekaj tem, s katerim so se pred slovenskim občinstvom prejšnji teden predstavili gostujoči gledališki ustvarjalci. Ogledali smo si tudi predstavo Strah in beda Tretjega rajha, ki raziskuje, kako se dogajanje v nacistični Nemčiji odslikava v sedanjosti in zakaj fašistične ideje ponovno postajajo privlačne. V predstavi, ki je nastala po predlogi Bertolta Brechta in v koprodukciji Slovenskega mladinskega gledališča in Kina Šiške, se sprašujejo o različnih oblikah fašizma danes. V Opatiji smo se pogovarjali z Olegom Mandićem, zadnjim otrokom, ki je bil izpuščen iz taborišča v Auschwitzu. Danes je star 90 let in je med zadnjimi še živimi pričami tega temačnega obdobja prejšnjega stoletja. Spomine je zapisal tudi v knjigi, ki je izšla nedavno. V Slovenski kinoteki pa se odvija retrospektiva Izgubljeni horizont, posvečena avdiovizualnemu opusu kiparja Marka A. Kovačiča. Soustanovitelj Gledališča Ane Monro in raziskovalec civilizacije Plastosov je v našem prostoru pionir večmedijskeganovovalovskega performansa, prežetega s kritiko in satiro, ter eden redkih umetnikov, ki obvladajo vse korake ustvarjanja, od ideje do izvedbe.

Gabriele d'Annunzio (12. 3. 1863–1. 3. 1938) je bil italijanski pesnik, pisatelj, dramatik, vojak, politik, domoljub. Pomembno mesto v literaturi je imel predvsem v letih od 1889 do 1910, dobil je vzdevek Il Vate (pesnik prerok), v politiki pa je bil dejaven od leta 1914 do 1924.

Film prikazuje zadnja leta njegovega življenja, ki jih preživlja v svojem dvorcu in se bori proti zatiranju. Odločen je, da se nikoli ne bo odrekel svoji svobodi in da se nikoli ne bo pridružil fašistični stranki. Mussolini ga spoštuje, a se ga hkrati boji in ve, da mora imeti d'Annunzia pod nadzorom. Zato k njemu pošlje mladega Giovannija Cominija.

IL CATTIVO POETA / The Bad Poet / Italija / 2020
Scenarij in režija: Gianluca Jodice
V glavnih vlogah: Sergio Castellitto, Francesco Patanè, Tommaso Ragno, Clotilde Courau, Fausto Russo Alesi, Massimiliano Rossi, Elena Bucci, Lidiya Liberman, Janina Rudenska, Lino Musella, Antonio Piovanelli, Paolo Graziosi

Železo je bistven element za vse žive organizme. Človeško telo ga za pravilno delovanje nujno potrebuje, vendar ga ni sposobno samo proizvajati.
Pomanjkanje železa spada med najpogostejše pomanjkanje hranil na svetu. Po ocenah Svetovne zdravstvene organizacije je približno dve milijardi ljudi po vsem svetu slabokrvnih, večinoma zaradi pomanjkanja železa. Zakaj nam primanjkuje železa, kako ga lahko dobimo v telo in ali ga je lahko preveč?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V SNG opera in balet Ljubljana bodo nocoj izvedli premiero Rossinijeve oper Italijanka v Alžiru. Ena prvih profesionalnih filmskih delavk pri nas, inovatorka in inženirka filmskega zvoka, 104-letnaEmilija Soklič je radiu Ars predala posnetke Rudija Omote, slovenske filmske legende, tehničnega inovatorja in tonskega tehnika. Obiskali smo razstavo vizualne umetnice Zore Stančič na Ljubljanskem gradu, bili pa smo tudi na razstavi pokojnega slikarja Marcela Valentinija Originalni ponaredki v galeriji Vžigalica.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov