Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 19. jun. 2023

TV Maribor • Pon, 19. jun.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Lekarnarja Franca Minařika se spominjajo mnogi Mariborčani, v strokovnih krogih pa je njegovo mesto večno. Njegova knjiga o zgodovini lekarništva je še danes uporaben učbenik za študente farmacije, neprecenljiva za današnji čas pa je tudi njegova zbirateljska žilica. Je oče izjemno lepe in bogate lekarniške zbirke, ki jo hranijo v Pokrajinskem muzeju v Mariboru, zanjo pa vzorno skrbi in jo bogati kustodinja dr. Valentina Bevc Varl. Skupaj z nekdanjim direktorjem Mariborskih lekarn mag. Lovrom Dermoto sta nas popeljala v preteklost. V čas, ko so Mariborčani srečevali gospoda s klobukom, ki je prijazno pozdravil vsakogar. Nekdanji novinar Večera Srečko Niedorfer je še danes prepričan, da je Franc Minařik zares "zadnji mariborski gospod".

Oddaja Utrip Ormoža predstavlja dogodke iz Spodnjega Podravja, kjer se vedno dogaja kaj zanimivega. Kjer ne zamujajo z razvojem, a ostajajo zvesti tradiciji svojega pogleda na življenje in svoji prleščini ter običajem, trdno povezanim z vinorodnim okolišem. Oddaja že več kot četrt stoletja beleži utrinke gospodarskih, političnih, kulturnih, športnih in drugih dogodkov v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.
Utrip Ormoža – informativno-magazinska oddaja KTV Ormož - v nedeljo ob 14.30 na sporedu Televizije Maribor.

Pregled tedna ptujske televizije PeTV je tedenska splošnoinformativna oddaja o dogodkih iz ptujske občine in okolice, ki zagotavlja uresničevanje pravice do javnega obveščanja in obveščenosti.
Oddaja je premierno predvajana enkrat tedensko in gledalcem ponudi pregledne informacije s področja politike, kulture, gospodarske in okoljske infrastrukture, umetnosti, zabave ter športa preteklega tedna.
Namen oddaje je gledalcem predstaviti dogajanje, naložbe, novosti in razvoj Ptuja kot najstarejšega mesta v Sloveniji.

Posavski obzornik je oddaja, ki predstavlja življenje Posavja, natančneje štirih občin: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško in Sevnica. V njej so skozi različne prispevke predstavljeni raznovrstni dogodki, delo različnih društev in posameznikov ter lokalne posebnosti, ki jih nikoli ne zmanjka.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje.

Posredniške agencije so jim obljubile dobre službe in prihodnost v Češki republiki. Štirje mladi Nepalci so se znašli v pasti zaradi slabo plačanega dela ter brez socialnega in zdravstvenega zavarovanja. Ves zaslužek porabijo za plačilo agencijam. Kako Čehi sprejemajo svoje nove sosede, kdo po njihovem mnenju zmanjšuje njihove možnosti, da dobijo delo, in kdo dela za nižje plačilo ter s tem znižuje zaslužek Čehov?

Dan začnite s ponedeljkovo oddajo Dobro jutro, da bo prehod v nov delovni teden bolj prijeten! Voditelja Ljubica Mlinar in Boštjan Romih vas popeljeta skozi pozitivne in dobre novice. Po pregledu dnevnega tiska in aktualne teme vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju in odkrivanju dejstev o manj znanih temah v rubriki (Ne)znano. Ob ponedeljkih vas povabimo tudi v Domačo lekarno, vas motiviramo z navdihujočo Osebno zgodbo, nato pa vas v ritmih glasbe prepustimo novemu dnevu naproti.

Letošnji dobitnik Štrekljeve nagrade, ki je poimenovana po dr. Karlu Štreklju, raziskovalcu slovenske slovnice, dialektologije in etnologije, je Nužej Tolmajer. Dolgoletni tajnik Krščanske kulturne zveze in pobudnik Narodopisnega inštituta Urban Jarnik je nagrado prejel za izjemne dosežke na področju zbiranja in ohranjanja slovenskega ljudskega izročila.
Biro za narodno skupnost vabi v sodelovanju z osrednjima slovenskima kulturnima organizacijama, Slovenskim prosvetnim društvom Edinost Škofiče in trško občino Škofiče na letošnji Kulturni teden, ki bo med 13. in 17. junijem na različnih lokacijah v Škofičah ob Vrbskem jezeru.
Zmaga v finalu koroškega nogometnega pokala prinaša nastop v prvem krogu avstrijskega pokalnega tekmovanja. SAK na povratni tekmi gosti ekipo z Dul. Prva tekma se je končala neodločeno 2 : 2.
Na Obirskem sta doma družabnost in petje. Pod geslom Obirska poje in pleše so vabili na praznovanje 70-letnice Obirskega pevskega društva.
http://slovenci.orf.at

Na osnovni šoli na Ponikvi so, ko jo je obiskoval Blaž Kocen, kasnejši vodilni geograf nekdanje avstrijske monarhije, učencem za vzor radi postavljali Antona Martina Slomška. Blaž Kocen ni bil iz tako premožne družine, zato mu je pri šolanju pomagal najprej domači trgovec, kasneje pa neka koroška družina. Ko je velika reforma avstrijskega šolstva prinesla potrebo po večjem številu učiteljev različnih profilov, je mladi Kocen zapustil poklic duhovnika, na Dunaju v enem letu z odliko opravil izpite iz fizike, matematike, grščine, latinščine in prirodoslovja in postal učitelj. Od tod se je njegova pot vzpenjala le še navzgor.

Vabljeni k ogledu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

V podjetju, ki ga bomo predstavili, jim je uspelo z modelom tržnice električne energije. So prvi na svetu, ki omogočajo neposredno povezovanje proizvajalcev in porabnikov električne energije iz obnovljivih virov. Spoznali pa boste še svet avtoprevoznikov, poklic, ki terja veliko strpnosti v prometu in spretnosti v kabini.

Ob Dravi na Koroškem je živel ribič, ki je z delom obogatel. Nekega dne je stopil do reke in jo vprašal, s čim naj ji povrne, ker mu je pomagala do blagostanja. In reka mu je odgovorila, naj pojde po svetu in ji prinese dva hleba kruha, belega in rženega.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Drago Šketa se je rodil v delavski družini v Mariboru, med študijem je prejemal Zoisovo štipendijo za nadarjene študente, ko je diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru pa je prejel še rektorjevo nagrado za najboljšega študenta v generaciji. Pripravništvo je opravljal na Višjem sodišču v Mariboru, nekaj let zatem je postal državni tožilec, in danes je, že v drugem mandatu, generalni državni tožilec Republike Slovenije.
Vabimo vas, da si pogovor z generalnim državnim tožilcem Dragom Šketo v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 19. junija ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

V vasici na Štajerskem, ki že v imenu nosi besedo zlato, si je zakonski par omislil mikavno pritlično hišo. Zasnovana je tako, da vabi k sproščenemu druženju, s pametnimi rešitvami pa bo paru omogočila tudi zlato jesen življenja.
Ko smo prisluhnili stanovalki stavbe v središču Ljubljane, ki je pred kratkim uredila dve novi stanovanji v hiši, stari več kot tristo let, smo se nehote vprašali: kakšne zgodbe so se dogajale v tej stari hiši? Koliko ljudi je v njej že živelo? Koliko prezidav se je v njej zgodilo? In vendar stoji tam, kot trajni pričevalec zgodovine v središču našega mesta. Odgovori v oddaji Ambienti.
V središču prestolnice smo našli svetovljansko bivališče, ki je zgleden primer harmoničnega sodelovanja med arhitektom in lastnikom. V njem najdemo vrsto inovativnih rešitev za majhne stanovanjske površine.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. Voditeljica in urednica Tednika je Jelena Aščić.

Letošnji dobitnik Štrekljeve nagrade, ki je poimenovana po dr. Karlu Štreklju, raziskovalcu slovenske slovnice, dialektologije in etnologije, je Nužej Tolmajer. Dolgoletni tajnik Krščanske kulturne zveze in pobudnik Narodopisnega inštituta Urban Jarnik je nagrado prejel za izjemne dosežke na področju zbiranja in ohranjanja slovenskega ljudskega izročila.
Biro za narodno skupnost vabi v sodelovanju z osrednjima slovenskima kulturnima organizacijama, Slovenskim prosvetnim društvom Edinost Škofiče in trško občino Škofiče na letošnji Kulturni teden, ki bo med 13. in 17. junijem na različnih lokacijah v Škofičah ob Vrbskem jezeru.
Zmaga v finalu koroškega nogometnega pokala prinaša nastop v prvem krogu avstrijskega pokalnega tekmovanja. SAK na povratni tekmi gosti ekipo z Dul. Prva tekma se je končala neodločeno 2 : 2.
Na Obirskem sta doma družabnost in petje. Pod geslom Obirska poje in pleše so vabili na praznovanje 70-letnice Obirskega pevskega društva.
http://slovenci.orf.at

V pripovedi Janeza Winklerja se bomo skozi pretresljive zgodbe njegovega življenja sprehodili skozi osem desetletij naše zgodovine, v prvem delu do konca druge svetovne vojne in v drugem delu naprej. Rodil se je v rudarski družini v Idriji, ki je med obema vojnama pripadala Italiji, in tako že kot otrok občutil fašizem. S štirinajstimi leti je pozimi 1942 odšel v partizane, v Vojkovo četo in doživel njene prve akcije, prav tako pa tudi smrt velikega primorskega junaka Janka Premrla-Vojka. Pomladi 1943 je bil vključen v Šercerjevo, pozneje se je boril v Gubčevi brigadi. Doživel je mnoge bitke in bil v njih ranjen, doživel je napad na Turjak in Kočevski proces, bil ujet in poslan v begunjske zapore, od tam pa v taborišče Dachau. Po vojni je dobesedno izsilil demobilizacijo, se zaposlil v policiji, potem pa dokončal študij prava in postal načelnik ljubljanske in pozneje vse slovenske policije. Kot šef ljubljanske policije je v začetku sedemdesetih let kljub nasprotovanju politike omogočil izvedbo velikih študentskih demonstracij pred slovenskim parlamentom.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov