Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 14. avg. 2020

TV Slovenija 1 • Pet, 14. avg.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.

09:00
Otroški program: Op!

Milan riše morje in se trudi narisati še ribe, a mu ne gre in ne gre. Tedaj pri vhodnih vratih pozvoni in pred njimi – kot naročeno – stoji mamina prijateljica Tina z majhnim akvarijem v rokah. Odpotovala bo in prosi, da bi pri njih medtem skrbeli za njeno zlato ribico. Milan je navdušen, a spozna tudi, da se mora o ribah naučiti še marsikaj …

Čarna se po zraku lovi s Tilko in nenadoma strmoglavi na tla. Na srečo je Čarna nepoškodovana, a odločena, da letenja ne mara več in da se bo raje vozila s skirojem.

Zajec Rjavec pozna prav vsako bitje na travniku. Zajček Rjavček bi ga rad ukanil, da obstaja nova žival, ki ji je ime Grumf, in ki jo spretno sestavi iz senc. Mu bo Zajec Rjavec nasedel?

Ste vedeli, da lahko v puščavi tudi deskate? In da lahko v njej pijete oblake? Muku in Lucijanu bo oboje pokazal prijatelj Pepito v Čilu.

Caroline se znajde pri palčkih, ki ji zaupajo pot do trolov. Lars, Anna, Tess in Robert pa v gozdu izpod podrtega debla rešijo Torill. Ravnateljica je odločena, da bo svojo hčer rešila iz očetovih krempljev. Pa je Caroline res treba rešiti?

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V duhu materinskega dneva se nam bodo v studiu in preko modernih tehnologij pridružili najboljša hči Špela Grošelj in njena mama, ki je hkrati tudi prijateljica, Magda Grošelj ter najodličnejša mama Rosvita Pesek in njen neustavljivi sin, Filip Pesek. Oddaja Vikend paket novim okoliščinam navkljub obljublja, da nam humorja in volje ne zmanjka. Iz domačega kavča se nam bosta javila in nas s svojo glasbo razveselila Miha Guštin – Gušti in Matevž Šalehar – Hamo. Maja in Lovro začasno kujeta izzive za tekmovalce Evrošpila doma, spomnili pa se bomo trikov izvrstnega čarodeja Magic Aleksandra.

Možganska kap je urgentno stanje v nevrologiji. Danes jo lahko preprečimo in ozdravimo. Pri tem pa je zelo pomemben čas. Prav zato je začel delovati tudi Republiški center TeleKap, ki ponuja bolnikom pregled preko videokonferenčne povezave z 11 regionalnimi slovenskimi bolnišnicami. Na ta način so specialisti vaskularni nevrologi na razpolago vsakemu bolniku, ne glede na to, kje se tak bolnik nahaja. Vsak bolnik doživlja možgansko kap na svoj način, kot nam bo povedal Jan Šilec, ki je doživel možgansko kap zelo mlad. Kljub bolezni in s podporo domačih je našel motivacijo za nove izzive v življenju, ki se danes vrti okoli glasbe.

Viktor obišče bivšo ženo v spremstvu medicinskega tehnika. Padel je z odra in doživel možganski pretres. Zaradi tega je začasno izgubil spomin. Meta skrbi zanj. Okoli hiše se zbirajo radovedni novinarji, ki hočejo izvedeti za podrobnosti Viktorjeve delovne nesreče. Polona se o primeru pogovori s prijazno novinarko.

Viktor obišče Polono v spremstvu mladoletne Erike. Rogljeva verjame, da je Erika Polonina sestra. Polona je prepričana, da je ta njegova nova punca, vendar ji Viktor prizna, gre za zunajzakonsko hčerko, ki je plod kratke avanture iz mladosti. Zaradi dezinformacij, ki krožijo med družinskimi člani, se vrstijo nesporazumi. Meta meni, da je Erika Jožetova hči, in noče govoriti z njim.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kako dobro v resnici poznamo zgodbo morda najbolj čaščene ženske v zgodovini? Kaj predstavlja lik Marije v krščanski veri? Ali so evangeliji edini vir informacij o njenem življenju? Dokumentarna serija v dveh delih z rekonstrukcijami dogodkov, pričevanji antropologov, raziskovalcev Svetega pisma in teologov poskuša osvetliti Marijine skrivnosti.

1. del: Žena, ki ji je bilo ime Marija
O Marijini mladosti tako rekoč ne vemo nič. Peščico podatkov najdemo le v apokrifnih evangelijih, ki pa jih Katoliška cerkev ne priznava. V prvem delu izvemo, da se je Marija rodila v pokrajini, ki so jo tako prezirali, da sploh ni imela imena. Marijo je največkrat omenil evangelist Luka, ki je opisal angelovo oznanjenje, Marijin obisk pri sorodnici Elizabeti in Jezusovo rojstvo. Zanimivo je, da se Marija ni posvetovala ne z očetom ne z Jožefom, temveč je sama privolila, da bo postala Jezusova mati. Dogmo o brezmadežnem spočetju so sprejeli šele sredi 19. stoletja. Marijo spremljamo na poti k Elizabeti in izvemo tudi marsikaj o dogodkih pred rojstvom Janeza Krstnika. Prvi del se konča z Jezusovim rojstvom.

Osebna zgodba človeka, ki svojimi stališči in dejanji dviga prah v svoji okolici.

Simon Mihorič Simke vleče pozornost na prvi pogled. Njegovo telo je prekrito s preko 900 tetovažami in je svojevrsten umetniški artefakt - avtobiografski almanah, ki razkriva njegovo pestro življensko zgodbo. Čeravno ima za sabo kriminalno preteklost pa se za tetovažami skriva občutljiva in odgovorna oseba. Simon vodi društvo za zaščito živali Srce za bulle. Rešuje zlorabljane in trpinčene pse. Mnogi ga kličejo kar “pasji oče”. V resnici pa je Simon oče enoletnega sinka in triletne hčerkice. Zaradi videza ima v vsakdanu nemalo problemov. A obsedenost s tatuji je življenjska odločitev, Simonov statement, ki ga je skozi leta naredil močnejšega, neomajnega. Ne prenese krivice oz. zlorabljanja šibkejših – v takih primerih pa pride do izraza njegova narava, ki sovpada z videzom.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- közösségi pajta épül Dobronakon;
- lóháton a határmenti területen;
- 2. Lángosfesztivál Gyertyánosban;
- felszentelték a felújított Szűz Mária királynő szobrot;
- bemutatták Horváth Áron rendező legújabb kisfilmjét;
- Pál Péter és barátai koncertje a Bánffy Központ udvarán.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- gradnja skednja v Dobrovniku;
- jezdenje ob obmejnih območjih;
- 2. Festival langaša v Gaberju;
- blagoslovitev kipa Device Marije Kraljice v Dobrovniku;
- predstavitev najnovejšega kratkega filma režiserja Árona Horvátha;
- koncert Pétra Pála in njegovih prijateljev na dvorišču Centra Bánffy.

15:30
Otroški program: Op!

Lisa učitelja Keesa opomni, da se bliža dan prijaznih besed, in ta učencem naroči, naj se domislijo najlepših poklonov, ki bodo drugim narisali nasmeh na obraz. Lisa želi videti nasmeh na obrazu gospe Dreus, zato jo zasipava s pohvalami. Toda sumničava in zlovoljna Dreusova se ne da. Še več, zahteva, da se dan prijaznih besed na šoli konča predčasno.

Govoreči Ben se pridruži klubu genijev, a njegovi stari in novi prijatelji se ne razumejo najbolje.

Caroline se znajde pri palčkih, ki ji zaupajo pot do trolov. Lars, Anna, Tess in Robert pa v gozdu izpod podrtega debla rešijo Torill. Ravnateljica je odločena, da bo svojo hčer rešila iz očetovih krempljev. Pa je Caroline res treba rešiti?

Čeprav se zavedamo, da je stres prilagoditveni odziv telesa na spremembe v okolju, smo v vsakdanjih stresnih situacijah pogosto negotovi. Na primer, skrbi nas, kaj storiti, ko se dovolj učimo, na izpitu pa znanje kar izpuhti. Kako opraviti s stresom tik pred nastopom ali umiriti srčni utrip, ko srečamo svojo simpatijo? O teh in podobnih vprašanjih bodo razmišljali v tokratni Osvežilni fronti.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Požar – švedski dokumentarni film v spomin na 63 žrtev požara, ki so življenje izgubile v prepolni diskoteki v Göteborgu. 400 obiskovalcev in samo en izhod. Zgodbe preživelih in tistih, ki so sodelovali v reševanju, 20 let pozneje.

Poletni Infodrom prinaša kup namigov za dejavne počitnice. Predstavila se je Neža Pogačar Žun, uspešna igralka namiznega tenisa, Ruj in Pavel sta razložila, kakšna športno-tehnična disciplina je lov na lisico, veselili smo se s smučarsko tekačico Anamarijo Lampič in za naše rokometaše na Evropskem prvenstvu navijali skupaj z mladimi rokometaši z Osnovne šole Jožeta Moškriča v Ljubljani. Izvedeli smo, da se z uporabo tehnik aikida lahko naučimo obvladovati stres, mažorete iz Novega mesta pa so predstavile to zanimivo plesno disciplino.

Rak ima klešče, s katerimi zelo radi ščipa. Najprej se spravi na mroža. Toda ta je za raka prevelik izziv. Mrož ščipanje komajda čuti. Ko odkrije rakca, ga prosi, naj ga ščiplje po hrbtu. In to še ni vse. Kaj kmalu se prikažejo še drugi mroži.

Pepa in Jure pomagata babi in dediju pujsu pospravljati podstrešje. Ne morejo se odločiti, kaj naj zavržejo in kaj obdržijo. Pepa najde star gramofon in nekaj zabavnih plošč.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Posnetek tradicionalnega glasbenega dogodka z naslovom Večer z Banovški.
Člani ansambla so ob peti obletnici delovanja pripravili pester in nepozaben večer s posebnimi glasbenimi gosti. Na koncertu so predstavili novo zgoščenko na malo drugačen način.

Dr. Kapoor je Ello povabil, naj se preseli k njemu, saj bi se sicer preselila k staršem v Idaho, on pa je hotel biti blizu vnuku, ki ga pričakuje. Toda Ella spozna, da v Kapoorjevem stanovanju ni prostora zanjo. Dr. Sharpovo so degradirali z mesta primarijke v navadno zdravnico. Dr. Bloomova je od družine prejela zajetno vsoto denarja, vendar meni, da je denar preklet, zato ne ve, kaj naj z njim. Na urgenco pripeljejo marinko, za katero nimajo ustrezne krvi, in 18-letnika z anafilaktično reakcijo. Max pelje Luno na redni pregled.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:20
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

2. del: LAURENCE OLIVIER
Laurence Olivier je bil steber britanskih odrskih desk in Hollywooda, vrhunski interpret Williama Shakespeara in prefinjen filmski igralec. Z izjemnimi igralskimi dosežki si je prislužil viteški naziv v Združenem kraljestvu, zasebno pa je bil v zvezi s soigralko Vivien Leigh. Zanimivo je, da je Olivier šele v poznem obdobju svoje kariere nenadoma začel doživljati tremo pred nastopi.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov