Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 29. okt. 2020

TV Slovenija 1 • Čet, 29. okt.

Nocoj v Kulturi o novi vinilni kompilaciji Prva vrsta, oddaje, ki vsak teden na Prvem programu Radia Slovenija poslušalcem približa izkušnjo žive izvedbe glasbenega dela. V projektnem prostoru Aksiome so mimoidočim omogočili, da skozi okno pokukajo na novo razstavo Saša Sedlačka z naslovom Oblomo: Zaposlen z nedelom. O knjigi Ksenija, Xenia: Londonska plesna leta Ksenije Hribar, 1960–1978, pa smo se pogovarjali z Rokom Vevarjem.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. V četrtkovi oddaji Dobro jutro vam bo družbo delala Mojca Mavec s številnimi gosti. 29. oktober je svetovni dan možganske kapi in svetovni dan psoriaze, oboje bomo izpostavili v oddaji. Za zdrav zajtrk bo poskrbel Sašo Šketa, za športni pregled tedna pa naša kolegica Irena Shyama Hlebš. Svetovali bomo o spletnih prevarah in zavarovanju v primeru dimniškega požara. V Domači lekarni bomo govorili o vitaminu C, v rubriki Te male živali pa o tibetanskem mastifu.

09:05
Počitniški program

Počitniški krompir je na sporedu vsako jutro med jesenskimi počitnicami. Voditelja Nika in Nik navdih za zanimive teme najdeta v kratkih dokumentarnih filmih serije Izzivalci. Kako posneti videospot, kako ustvarjalno uporabiti in reciklirati plastiko, kakšni so odnosi v timih in med brati ter sestrami, kako postati bolj samozavesten in kam se obrniti v primeru medvrstniškega nasilja? Za počitniško sprostitev se bosta voditelja vsak dan pomerila še v različnih izzivih in se lotila tudi plesne koreografije.
Infodromovci vsako jutro pripravljajo kratke sveže novice, v uredništvu Malih sivih celic poskrbijo za zanimive eksperimente, vse skupaj pa začinijo še skeči Osvežilne fronte.
Mladi gledalci lahko ves čas oddaje aktivno sodelujejo tudi na družbenem omrežju Instagram.

Lili in Gal na plaži najdeta glasbilo. Ko prideta v Čarni zaliv, se petja in glasbe nalezejo vsi in Hankin vlak se spremeni v pravi pravcati potujoči glasbeni vlak.

Mandi in Pipi se za noč čarovnic našemita v čarovnika in hodita od hiše do hiše. Ko se zaletita v pravega čarovnika, po nesreči vzameta njegovo čarovno paličico. Zdaj lahko tudi sama pričarata vse, kar jima srce poželi. Kako pa se bo življenje spremenilo pravemu čarovniku?

Za praznik noč čarovnic si Belko omisli kostum, ki se zdi strašljiv le njemu. Ker se ga nihče ne boji, ga vrže v smeti, te pa se prilepijo na kostum. Zdaj je njegova preobleka zares grozna in Belko z veseljem straši svoje prijateljčke.

Polurni družinski animirani film, ki je posnet po priljubljeni slikanici Julie Donaldson in Axela Schefflerja.
ZOG je zgodba o navdušenem mladem zmaju, ki se v prvih razredih zmajske šole uči leteti, rjoveti in bruhati ogenj. Rad bi naredil dober vtis na učiteljico in si prislužil zlato zvezdico. A vsakič se mu pripeti nesreča in na pomoč mu priskoči majhna deklica, ki oskrbi njegove poškodbe. V četrtem razredu mora zmaj ujeti princeso – mu deklica lahko pomaga pri najtežjem preizkusu?
To bo poslastica za celotno družino.

Toni dela kot mestni redar, kar skriva celo pred Johnnyem. Dobro zamaskiran napiše nekaj parkirnih kazni tudi Betki. Ta mu ne ostane dolžna in ga pretepe s torbico. Ko njegovo izdajo odkrije še prijatelj Johnny, je edina rešitev odhod v bolniško.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V javni razpravi sta dva predloga o ustanovitvi Demografskega sklada, s katerim naj bi dolgoročno rešili problem financiranja pokojninske blagajne. Vlada načrtuje na enem mestu združiti vse naložbe države in jih upravljati z enega mesta. Donose naložb pa nameniti pokojninski blagajni in drugim demografskim ukrepom. Dve pozicijski stranki, SD in SAB, predlagata svoj zakon o demografskih rezervah. Ali bo državi z ustanovitvijo Demografskega sklada uspelo rešiti dolgoročno financiranje pokojnin? Kako bodo po novem upravljali podjetja in zakaj Komisija za preprečevanje korupcije ob tem poudarja vprašanje korupcijskih tveganj? Zakaj Demografskemu skladu nasprotujejo v sindikatih? O dilemah novega demografskega sklada se bo Mojca Šetinc Pašek v oddaji Moje mnenje pogovarjala z ekonomistom Markom Pahorjem, poslancem Markom Pogačnikom, poznavalcem korporativnega upravljanja Gorazdom Podbevškom in direktorjem Direktorata za javno premoženje Aleksandrom Nagodetom.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tridelna britanska serija Urbana divjina prinaša pogled v neverjetno kraljestvo prosto živečih živali sredi pozidanih in gosto naseljenih velemest.

2. del – Obiskovalci
Vsak dan se na delo v mesta po svetu pripeljejo neskončne množice ljudi. Toda v mesto iz različnih razlogov vsak dan prihajajo tudi prostoživeče živali. Nekatere zato, ker jim ponujajo začasno zatočišče, nekatere pa ugotavljajo, da je mesto odlična samopostrežna restavracija.

V Vklopu, tv oddaji namenjeni (predvsem) srednješolcem, je bil tokrat gost ravnatelji Primož Strani. Voditeljica Barbara Ferluga se je z njim pogovarjala o začetku pouka in o izzivih, ki jim mora biti šola v teh časih kos. Pred kamero so stopili tudi učenci nižje srednje šole S.Kosovela z Opčin, ki so bili zmagovalci »koron«izvedbe radijskega kviza Vsevedneži. Uredništvo B.Ferluga, J.Leopoli, Ž.Pahor, režija J.Leopoli.

Kedves Nézőink, ma a Határtalan című adásunkat láthatják. A tartalma:

- időkapszula a református templom toronygömbjében (Erdélyi Magyar Televízió);
- megújult a püspöki palota (Szombathelyi Televízió);
- Határtalanul – virtuális nyári vetélkedő (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- gördeszkával a Balaton körül (Keszthelyi Televízió);
- kötelező lesz az óvodalátogatás (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- problémák az idegenforgalomban (Újvidéki Televízió);
- Paprikafesztivál Laskón (Drávatáj magazinműsor);
- 2019 legjobb muravidéki magyar étterme és szálláshelye (Lendvai Tévéstúdió).

Drage gledalke in gledalci, danes si lahko v oddaji Brez meja ogledate naslednje prispevke:

- časovna kapsula v krogli na cerkvenem stolpu reformatorske cerkve;
- prenovljena sombotelska škofovska palača;
- poletno virtualno tekmovanje Brez meja;
- z rolko okoli Blatnega jezera;
- obiskovanje vrtca bo obvezno;
- težave v turizmu;
- Festival paprike v Lugu;
- najboljša prekmurska madžarska restavracija in prenočišče leta 2019.

16:00
Otroški program: Op!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Gorila Goja ne more spremljati pouka, ker slabo sliši. Še sreča, da Hana najde rešitev.

Kmet in Bitzer se odpravita na semenj. Bacek Jon se jima na skrivaj pridruži, da bi uganjal norčije. Tam na dražbi opazi tri nenavadne in premetene lame. V hipu očaran nad njihovimi čudovitimi norčijami, Jon spretno prepriča nič hudega slutečega kmeta, da jih kupi.

Doma Jon, navdušen nad svojo ukano, prepriča čredo, da lame potrebujejo za popestritev življenja na kmetiji. Najprej je vse zelo zabavno, a kmalu se nove stanovalke malce preveč udomačijo v svojem novem domu.

Ko stvari uidejo izpod nadzora, mora Jon prevzeti pobudo, odstraniti vsiljivke in rešiti kmetijo ...

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Semena pravega kostanja so zelo okusna, semena divjega kostanja pa so za ljudi neužitna, vendar zdravilna. Pripravki iz njih se med drugim uporabljajo kot zdravilo proti krčnim žilam. Čeprav so si plodovi pravega in divjega kostanja na videz zelo podobni, drevesi nista v sorodu.
Divji kostanj je naše največje cvetoče drevo. Čeprav je bil pred 12.000 leti doma tudi pri nas, ga že stoletja uvažamo in zasajamo v parke, vrtove in drevorede. Uvozili pa smo tudi bolezen, ki mu grozi. Skorjemor je bakterijska okužba, ki povzroči odmrtje skorje in posušitev drevesa. Pomagajte odkriti okužena drevesa ter rešiti divji kostanj.

Tomaž Grubar se je pred sedmimi leti odločil za nenavaden in za večino izmed nas nepredstavljiv post. Za eno leto se je odrekel prenosnemu telefonu in svojo izkušnjo popisal tudi v knjigi. Pametni telefoni so postali nujni spremljevalci našega delovnega in zasebnega vsakdana. Po eni strani zmanjšujejo stres, saj nam omogočajo hitro prilagajanje. Po drugi strani pa ob nedosegljivosti prinašajo nove strahove: »Me je kdo iskal? Se je zgodilo kaj pomembnega? Kaj sem zamudil?« Strah pred nedosegljivostjo ima tudi ime – nomofobija.

Živa, Vid in Toni so žejni, ko pogasijo žejo, pa so kmalu tudi lačni. Naletijo na droben poganjek. Bodo lahko počakali, da bo zrasel v drevo?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Globusu o vse bolj skrb vzbujajočih razmerah v evropskih bolnišnicah. Pandemija je razgalila pomanjkljivosti zdravstvenih sistemov. Kako se s hitrim povečevanjem števila okužb spoprijemamo pri nas in kako v tujini? Kako dolgo bo zdravstveno osebje še zmoglo izjemne obremenitve? Kakšne rešitve ponuja politika? V drugem delu oddaje pa nadaljevanje odštevanja časa do ameriških predsedniških volitev. Kakšne so napovedi pet dni prej in kakšne možnosti, če sploh, imajo neodvisni kandidati?

V Točki preloma o posledicah začasnega ukinjanja javnega življenja za slovensko gospodarstvo. Kakšna bo cena? Kdo bo med zmagovalci in kdo med poraženci? In še: kako se slovenska znanost vključuje v iskanje možnosti za premagovanje koronavirusne bolezni 19?

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji Osmi dan o ponovni postavitvi kipa Radetzkemu in premisleku da postavitve spomenikov niso nedolžna dejanja, predstavili bomo prenovljeno stalno zbirko dvajsetega stoletja v Muzeju novejše zgodovine Ljubljana, gost v studiu bo nagrajeni pisatelj Goran Vojnović, ob razstavi stolov mednarodno priznane industrijske oblikovalke Nike Zupanc v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje se bomo pogovarjali o njeni viziji, trajnosti v oblikovanju in sodelovanju z različnimi podjetji v tujini, predstavili bomo slikarsko delo Mitje Konića in francoskega čembalista Jeana Rondeau-ja.

Zgodovinska drama o reformacijskem gibanju v švicarskih kantonih. Zurich leta 1519: Mlada vdova Anna Reinhart živi bogaboječe življenje. Je razpeta med cerkvenimi nauki, ki stalno svarijo pred peklenskim pogubljenjem in skrbmi, kako preživeti svoje tri otroke. Takrat pa se v mestu pojavi človek, mladi duhovnik, ki povzroči vsesplošno vznemirjenje med prebivalci. Imenuje se Ulrich Zwingli in je prežet z novodobnimi zamislimi o cerkvenem nauku, ki zavrača papeško razsipnost in kopičenje bogastva med cerkvenimi velikaši. V svojih pridigah biča pohlep katoliške cerkve in njegove besede prestrašijo tudi Anno. Toda ko ta spozna, da Urlich živi po načelih svojih pridig, postane nad njim navdušena … Priljubljenost njegovih kritik postane vsesplošna in njegov uspeh postaja družbeno nevaren saj njegove zamisli skorajda povzročijo državljansko vojno med kantoni …
Film odlikujejo avtentičnost scenografije in kostumov, kakor tudi švicarska nemščina, ki deluje arhaično, a hkrati verodostojno.

ZWINGLI / ŠVICA / 2019
Režija: Stefan Haupt / Scenarij: Simone Schmid / Igrajo: Max Simonischek, Sophia Meyer, Anatole Taubman, Stefan Kurt, Oscar Bingisser, Andrea Zogg, Charlotte Schwab, Ueli Jäggi, Rachel Braunschweig, Mathis Künzler, Michael Finger, Aaron Hitz …

Semena pravega kostanja so zelo okusna, semena divjega kostanja pa so za ljudi neužitna, vendar zdravilna. Pripravki iz njih se med drugim uporabljajo kot zdravilo proti krčnim žilam. Čeprav so si plodovi pravega in divjega kostanja na videz zelo podobni, drevesi nista v sorodu.
Divji kostanj je naše največje cvetoče drevo. Čeprav je bil pred 12.000 leti doma tudi pri nas, ga že stoletja uvažamo in zasajamo v parke, vrtove in drevorede. Uvozili pa smo tudi bolezen, ki mu grozi. Skorjemor je bakterijska okužba, ki povzroči odmrtje skorje in posušitev drevesa. Pomagajte odkriti okužena drevesa ter rešiti divji kostanj.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov