Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 29. okt. 2020

TV Slovenija 2 • Čet, 29. okt.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. V četrtkovi oddaji Dobro jutro vam bo družbo delala Mojca Mavec s številnimi gosti. 29. oktober je svetovni dan možganske kapi in svetovni dan psoriaze, oboje bomo izpostavili v oddaji. Za zdrav zajtrk bo poskrbel Sašo Šketa, za športni pregled tedna pa naša kolegica Irena Shyama Hlebš. Svetovali bomo o spletnih prevarah in zavarovanju v primeru dimniškega požara. V Domači lekarni bomo govorili o vitaminu C, v rubriki Te male živali pa o tibetanskem mastifu.

S kakšnimi urbanističnimi in arhitekturnimi težavami se sooča naš obalni prostor? Ali znamo izkoristiti vse potenciale, ki jih slovensko Primorje prinaša? O tem se bomo pogovarjali z arhitektom dr. Boštjanom Bugaričem.

12. marca zvečer je bila v Sloveniji razglašena epidemija novega koronavirusa. V naslednjih dneh so se zaprle šole, gostinski lokali, javni promet, »ostani doma« - je postal naš vsakdan. – Svet se je ustavil.
V psihološkem smislu se nam je zgodila akutna stresna situacija, kar je pomenilo, da smo se morali hitro prilagoditi na velike življenjske spremembe na različnih področjih… Preživljanje dni in tednov doma z omejenimi stiki z ljudmi, s spremenjeno dnevno rutino, pomanjkanjem senzornih dražljajev, finančnimi skrbmi, spremenjenimi družinskimi odnosi, s strahom pred izgubo zdravja – vse to je vplivalo tudi na naše psihično počutje…
V oddaji spremljamo zgodbo 38-letnega raziskovalca na Fakulteti za turistične študije, doslej najmlajšega bolnika z novim koronavirusom, ki je bil zaradi te bolezni štirinajst dni v komi in dihal s pomočjo respiratorja; zgodbo nekdanjega veslača in štirikratnega olimpijca, ki je sedaj gostinec na Bledu in je v času karantene pomagal ljudem z brezplačnimi obroki ter mamo samohranilko in učiteljico iz Brkinov, ki je dvignila svoj glas za vse otroke in si javno prizadeva, da bi učenci obiskovali šolo na tak način kot pred epidemijo.

Pokazali bomo najlepše trenutke iz obdobja med letoma 2013 - 2020. Posneli smo 200 oddaj, ustvarili 6 festivalov Slovenska polka in valček, zabavali smo 15.000 ljudi v Mariboru s petimi Silvestrskimi pozdravi.

V oddajah od 23.10. - 18.12. 2020 boste videli prelet zanimivih zgodb: Slovenska Podoknica, Družina poje, Kdo ve več?, Mali velikani, Ujeti muzikant, Gasilci, Slovenski pozdrav po Sloveniji, Slovenski pozdrav in humanitarni pristopi ….

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
V kvizu Joker se bo z 12 vprašanji spopadel Nejc Čuk iz Ljubljane. Pravnik, strokovni sodelavec na upravnem sodišču, v prostem času pa poje v zboru, hodi v hribe in je prostovoljni gasilec. Z družino rad preživlja sproščene trenutke ob družabnih igrah in tako je za super jokerja povabil svojega tasta Primoža Rodiča, saj ju druži ljubezen do tovrstnih izzivov. Bosta s skupnimi močmi uspela spretno krmariti med izzivi, ki jima jih bo ponudil Joker?

Slovenca Marijan in Christian že leta živita v ZDA, posebnost njunega življenja pa je bila posvojitev deklice indijanskega porekla.

Christian, Marijan in Zora živijo prijetno družinsko življenje v zelenem mestecu Ridgewood v New Jerseyu, kamor se pred kaosom velemesta umikajo premožnejši Newyorčani. Christianova in Marijanova najpomembnejša odločitev v življenju je bila, da pred enajstimi leti posvojita še ne dan staro deklico indijanskega porekla, ki sta ji dala ime po njuni za rakom umrli prijateljici Zori. Odločitev za posvojitev Zore ni bila težka. Že leta sta si želela ustvariti družino, kar je storilo tisoče ameriških poročenih parov. A čeprav Marijan in Christian že leta živita v ZDA sta ostala Slovenca; tako kot številni v tujini živeči naši ljudje, morda večja Slovenca od številnih v domovini. Nekega dne sta se odpeljala na slovenski konzulat v New Yorku, da svojo hčerko vpišeta v slovensko matično knjigo, a ju je na prvi pogled birokratska formalnost soočila z neizprosno realnostjo življenja v domovini. Dokumentarec Zora ne obsoja, ne poučuje ali polemizira, preprosto pripoveduje o ljudeh in o življenju. Avtor Edvard Žitnik se je povsem odrekel svojemu besedilu in na ameriški državni praznik neodvisnosti dokumentarno zabeležil pripoved ene od srečnejših družin, ki jih je srečal v življenju.

Mariboru in Olimpiji se je v zadnjih letih na seznamu slovenskih klubov, ki jih je vredno najbolj podrobno spremljati, pridružila tudi Mura. Medsebojni obračuni teh moštev so zato toliko bolj zanimivi. Odkar se je Mura leta 2018 vrnila v prvo ligo, je proti Mariboru vpisala šest tekem brez poraza. Na zadnjih dveh pa so bili vijoličasti vendarle uspešnejši, obakrat v letu 2020, tudi nazadnje v Murski Soboti. Februarja so bile tribune še polne. Tokrat bo drugače. A naboj na igrišču ne bo nič manjši.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. V tokratni Avtomobilnosti bomo pogledali, katere kriptovalute se pojavljajo v avtomobilski industriji in kaj prinašajo, testirali bomo Mazdo MX30 in Opel corso ter se sprehodili skozi mobilne novice tedna.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Tik nad Novim mestom stoji drzno zasnovana montažna lesena hiša za mlado družino. Lahkotno je usidrana v blago padajočo parcelo, njena igriva notranjost pa se sproščeno spogleduje s skrbno zasnovanim vrtom.
V prejšnji oddaji smo predstavili nepozabni rožni vrt naše strokovnjakinje za vrtnice Brede Čopi. Vrt obdaja domačijo v Ocizli na robu Krasa. Tokrat pa bomo vstopili v to obnovljeno kamnito hišo, namenjeno preživljanju prostega časa gospe Čopi in njene sestrične, ki je lastnica posesti in živi v Avstraliji. Hišo je opremila lastnica, ki tudi sicer dela kot opremljevalka interijerov.

Tudi v letošnji sezoni si lahko na naši televiziji ogledate evropsko ligo v nogometu. V vsakem kolu je v živo na sporedu ena tekma, vse druge pa si lahko ogledate v vrhuncih. Spremljajte nogomet na TV Slovenija.

Jazz festival Ljubljana v prestolnico vsako leto privabi priznane tuje jazzovske glasbenike, hkrati pa poslušalcem ponudi delež slovenske jazzovske ustvarjalnosti. Na zaključnem koncertu 51. Jazz festivala v Križankah se je tako med drugim predstavil Big Band RTV Slovenija pod vodstvom gostujočega ameriškega dirigenta Michaela Abeneja, ki je pripravil aranžmaje programa. Kot solist se je zasedbi na odru pridružil še en ameriški gost, saksofonist Joe Lovano.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov