Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 28. nov. 2020

TV Slovenija 1 • Sob, 28. nov.

Z režiserjem Mitjo Okornom smo se pogovarjali o njegovem novem filmu Life in a year, ki je nastal v hollywoodski produkciji in bo danes premiero doživel na Amazonu. Predstavili bomo knjigo leta 2020, ki jo bodo razglasili na Slovenskem knjižnem sejmu, obiskali smo tudi razstavo kreativnega centra Poligon Začasno. Do nadaljnjega., ki problematizira nedostopnost in začasnost bivanjskih in produkcijskih prostorov v mestu. V kulturi bivanja pa bomo predstavili novo ljubljansko kavarno, ki je zasnovana kot platforma za gostujoče kreativce.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Nola in Maks se odpravita po nakupih. Pokupila bi rada čisto vse, predvsem stvari, ki jih sploh ne potrebujeta. Ko jima čudoprodajalka izstavi račun, žal, nimata dovolj denarja. Čudogozd, na pomoč! Kdo bo na koncu plačal izstavljen račun? Preverite…

Lojzek, Pika in Zofi pripravljajo cirkuško predstavo. Zofi bi rada hodila po gredi, toda to ji ne gre in ne gre. Lojzek zato nariše nekoga, ki to odlično obvlada, da jo bo lahko naučil – čisto pravega kozoroga.

V Čarnem zalivu dežuje, zato so se vsi zbrali Pri Nani. Ker streha pušča, se Brin odloči, da jo bo popravil. Toda plezanje po mokri strehi je nevarno opravilo!

Ava, Riko in Teo ob morju najdejo zemljevid, ki kaže pot do skritega zaklada, in se ga odpravijo iskat. Sprva vsak po svoje štejejo korake, na koncu pa se jim le posreči.

Kalimero in njegov očka se prijavita na glasbeno tekmovanje in piščanček že težko čaka na njun prvi skupni nastop. Ker se boji močnih tekmovalcev, župan očku naloži veliko opravil, in Kalimero mora sam stopiti pred občinstvo.

Pri kužkih gostuje ekipa gnujev. Večkrat pozabijo na žogo in v čredi dirjajo po igrišču. Kužki bodo potrebovali dobro obrambo in večino dela bo opravila Gitica. Pa bodo drugi prepoznali njen trud?

Šir kan je v Hladnih brlogih ugrabil opičnjaka Manija. Staršem bo vrnil mladička šele, ko bodo ti Mavgliju ukradli njegov obesek za srečo.

Z kot Zofka je nova oddaja, ki jo bodo predšolski otroci ob sobotnih jutrih lahko spremljali v živo. Izmenjaje jo bodo vodili Nejko Smejko, Anka in Gaki v družbi navihanih Zane, Larsa in Karle. Sestavljali bodo besede in reševali besedne uganke, pri čemer bodo lahko sodelovali tudi gledalci. Spoznavali bodo poklice in izvedeli, čemu so namenjeni nekateri predmeti. Otroci zunaj studia bodo predstavljali živali in se oglašali iz delovnega kotička. Tudi hudomušnih pesmi ne bo manjkalo. Vse to pa bo tiho in mirno opazovala zofa Zofka …

Bacili, koki, virusi in druga mikrobitja so lahko velika nadloga. Se strinjate? Tako pravi tudi Pino! Pepe pa meni, da je pretiran strah pred njimi večkrat popolnoma odveč. Ste za to, da skupaj ugotovimo, zakaj?

Če imaš zobobol in te je strah zobozdravnika, pojdi k Firbcologom! Tako je storil tudi sosed Rok, ki se vrtanja in injekcij na smrt boji. Še bolj se zobozdravnika bojita Brina in Tristan, ki sta raje pobegnila na zabavno matematiko, Maks in Pika sta šla po Pijinih stopinjah in pogozdujeta naravo, Lara in Jaka pa spoznavata kapibaro, največjega glodavca. In Rok, si že pripravljen na pregled pri zobozdravniku? Bzzzzz?

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

V šesti oddaji za napetost poskrbijo Lukas, Adam in kapetan Tomaž iz OŠ Breg pri Ptuju (rumeni) ter Nika, Žiga in kapetanka Nina iz OŠ Leskovec pri Krškem (vijolični). Za kodranje možganov pri tem poskrbijo frazemi, pacifizem, starodavna ljudstva, humulice in natreski. Kdo ima hitrejše prste in se spozna na junake Disneyevih risank ter države ob Kaspijskem morju, pa v Malih sivih celicah.
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Vlada je podaljšala vse ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa, med drugim nadaljevanje pouka na daljavo. V Infodromu smo pojasnili, kako bo z ocenjevanjem v tem šolskem letu, v Infogromu pa so nam učenci OŠ Kolezija povedali svoje izkušnje z ocenjevanjem na daljavo. Mladi se na daljavo, ob pomoči učiteljev, pripravljate tudi na šolska tekmovanja. Pozanimali smo se, kako to poteka na OŠ Žiri. Njihova ekipa se namreč uri v znanju za kviz Male sive celice. Že več mesecev v Belorusiji ljudje protestirajo na ulicah, saj niso zadovoljni z izidi volitev. V rubriki Podrobno pod lupo smo razložili, zakaj. Predstavili smo avtobiografsko knjigo Eneje Kobal Teža življenja, v kateri je opisala razvoj, potek in zdravljenje anoreksije. V Spletkah pa je Mateja predstavila nov profil oddaje na TikToku.

Ustvarjalci Osvežilne fronte letošnjo jesensko sezono nadaljujejo z ustvarjanjem na daljavo. V tokratni oddaji, so se lotili fetišev. Kaj sploh je fetiš, o kakšnih fetiših najpogosteje govorimo, kakšno moč jim pripisujemo, so vprašanja, na katera bodo iskali odgovore to soboto dopoldne na TV SLO 1.

V Tarči o nezavidljivih razmerah, v katerih se je znašlo več tisoč delavcev; mnogi so ostali brez dela, nekatera podjetja so pred stečajem. Pretresljive zgodbe o usodah ljudi, ki jih je virus potisnil na rob preživetja. S kakšnimi težavami se spoprijemajo podjetniki in kako lahko pomaga država?

Kako preživeti v novi družbeni realnosti, smo vprašali antropologinjo in psihoterapevtko mag. Ivano Mandarić, ki se je še v najstniških letih iz Somborja preselila v Pulj, študirala je v Zagrebu, zadnjih 20 let pa delala na Psihiatrični kliniki v Ljubljani. Zdaj se ukvarja s transakcijsko analizo. Spoznali boste Ano Lučić Vraneš, ki je prehodila pot od novinarke v Črni gori do diplomirane medicinske sestre v Sloveniji in od začetka epidemije pomaga tudi covidnim bolnikom. Obiskali smo okrepčevalnico bratov Dželadini v Domžalah: potomca albanskih priseljencev iz Severne Makedonije hrano večkrat podarita zdravstvenim delavcem, Rdečemu križu in brezdomcem. Vabljeni tudi v svet makedonske poezije: izbrane pesmi o Ohridu recitirajo študenti makedonistike Univerze v Ljubljani.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Spoznavamo delo reševalnih psov. Opravili smo prvo lekcijo razumevanja pasjega in mačjega jezika. Predstavljamo pasmo – nizozemski ovčar. Svetujemo, kako pravilno skrbeti za hrčke.Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

»Če ne bi bilo raziskovanja, bi se še vedno nahajali v kameni dobi ali še kje prej.« Dr. Jana Rošker (Filozofska fakulteta UL)
»Vse, kar nas obdaja, vse, v kar smo oblečeni, vse, kar primeš v roko, je rezultat nekega raziskovanja v preteklosti.« Dr. Anton Meden (Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo)
Raziskovanje je pustolovščina za um je dokumentarni film, ki je nastal v okviru projekta EU Evropska noč raziskovalcev. Filozofska fakulteta UL je skupaj s 14 fakultetami in umetniškimi akademijami Univerze v Ljubljani predstavila raziskovalke in raziskovalce, ki delujejo v zelo različnih disciplinah. Namen filma je predstaviti širši javnosti, predvsem pa mlajšim, ki se za poklicno pot šele odločajo, kaj raziskovalci sploh počnejo. V dokumentarnem filmu tako spregovorijo astrofizik, kemik, japonologinja, sinologinja, literarni teoretik, speleologinja, veterinarka in drugi. Odgovarjajo na vprašanja, kaj jih je vodilo pri izbiri poklicne poti, kaj jih kot raziskovalce vznemirja, kako raziskujejo v svojih disciplinah in kaj jih žene, da so pripravljeni tudi veliko prostega časa posvetiti poklicnemu delu. Odgovori so zelo raznoliki, vsem sodelujočim pa je skupno to, da svoje poklicne izbire ne bi zamenjali in da ohranjajo žar za raziskovalno delo kljub temu, da okoliščine zanj niso vedno najboljše.
Da je raziskovanje pustolovščina za um, dokazuje tudi ta dokumentarni film. Pa naj bo to raziskovanje v laboratoriju, skrivnem podzemnem svetu ali pa v svetu glasbe, knjig in vesolja.
Kot pravi dr. Primož Vitez (Filozofska fakulteta UL): »Ko raziskujemo neki pojav znotraj družbe, v resnici raziskujemo sami sebe.« Dr. Tomaž Zwitter (Fakulteta za matematiko in fiziko UL) pa sklene: »Splača se delati to, kar rad delaš, če delaš le zaradi denarja, se bodo stvari prej ali slej zalomile.«

Zakona o osebni asistenci so se lani razveselili tako rekoč vsi, predvsem pa ljudje, ki zaradi invalidnosti najmanj 30 ur na teden potrebujejo pomoč pri vsakdanjem življenju. Poklic osebnega asistenta je poslanstvo, ki ga izvajalci opravljajo tudi v času epidemije. Ganljiva je osebna izpoved uporabnice o njihovi nepogrešljivi vlogi, saj svoje asistentke, odkar je zbolela za covidom-19, še bolj ceni. Medtem so na pristojnem ministrstvu zaznali pomanjkljivosti zakona, zato pripravljajo spremembe.

4. del: Avstralija
Avstralija se je že v času dinozavrov ločila od drugega kopna, zato so na tej celini obtičale nenavadne živali, kakršnih ni nikjer drugje. Kazuar, visok skoraj dva metra in eden od najnevarnejših ptičev na svetu, živi v džungli, kenguruji in vombati na gorskih planotah premagujejo snežne viharje, v gozdovih evkaliptov pa prežijo plenilci, kakršnih drugje ne vidimo. Na odročnih otokih se klatijo tasmanski vragi, ob obalah pa se občasno zbere na tisoče morskih psov.

SEVEN WORLDS, ONE PLANET / Francija, Kitajska, Nemčija, Velika Britanija, ZDA / 2019 / Režija: Fredi Devas, Emma Napper, Chadden Hunter, Giles Badger

Nad Žovneškim jezerom pri Braslovčah se na vzpetini bohoti eden najstarejših slovenskih gradov - Grad Žovnek. Za njegovimi obnovljenimi ruševinami se je v davni preteklosti odvijala prava ljubezenska zgodba. Nedaleč od gradu Žovnek pa je zrastel popolnoma nov stolp. Na Rogli, v osrčju pohorskih gozdov, se na vrhu 37m visokega stolpa zaključi slikovita Pot med krošnjami. Gozd in drevesa pa so pomemben likovni svet akademske slikarke Tine Dobrajc. Prepetanje tradicije s sodobnostjo uveljavljena slikarka mlajše generacije slovenskih umetnikov pogosto izraža prav z gozdom. Narava, vesolje in življenje v harmoniji s sočlovekom je vodilo umetnika Radovana Gregorčiča. V mladosti ga je najbolj pritegnila svetloba, tako je ustvaril bogato zbirko unikatnih svetil. Raziskovanje vesolja pa ga je privedlo do steklo – keramičnih in kamnitih skulptur. Kmalu bo v naših domovih zadišalo po praznikih. Potica velja za eno najbolj znamenitih slovenskih jedi. Prav posebna je Podbreška potica z nadevom iz suhih jabolčnih ali hruškovih krhljev.

1. ADVENTNE DEKORACIJE
Ste si pripravili material, da v oddaji po navodilih Sebastjana Liparja skupaj izdelamo adventni aranžma?
Potrebujete slamnati obod, nekaj mahu, kos kartona, silikonsko lepilo, plodove, stroke fižola, vejice šipka, nekaj novoletnih okraskov in 4 sveče. Adventni venec je naredila tudi Sabina Šegula. Ta je po obliki in barvah podoben tistim, ki že krasijo vatikanske urade in baziliko.
2. SKORAJ POZABLJEN SKORŠ
Skorš na domačiji Zakšek velja za najdebelejšega svoje vrste pri nas. O skoraj pozabljeni sadni vrsti govorimo z naravovarstvenikom Dušanom Klenovškom iz Kozjanskega parka. Ste vedeli, da so plodove skorša nekoč uporabljali namesto žvepla pri negovanju vina?
3. RAZMNOŽEVANJE TRAJNIC
Obiskali smo tudi vrtnarijo v Vitovljah. Z Jožico Golob-Klančič spoznavamo nekaj metod razmnoževanja trajnic. Jožica je nedavno izdala knjigo Trajnice za pametne lenuhe, v nagradni igri podarjamo dva izvoda.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Lastnika sta iskala večje stanovanje in našla parcelo na katero sta postavila pritlično hišo v velikosti stanovanja. Koristna površina hiše znaša le 114 kvadratnih metrov, ob njej pa je udoben vrt, s katerim je domiselno povezana notranjost.
Majhna stanovanja nam vselej budijo zanimanje, kako so si njihovi lastniki uredili dom na razmeroma majhnem prostoru. Stanovanje v Kopru v stari hiši si je mladi lastnik ob prenovi zamislil kot sodobno in prilagojeno življenju zaposlenega mladega moškega. Za zasnovo prenove so izbrali biro, ki ima že kar nekaj izkušenj s preurejanjem starih stanovanj in hiš.
Redkokdaj se zgodi, da nam hiša v starem mestnem jedru po eni strani ponuja tako mirno zavetje, da z vrta lahko poslušamo žuborenje bližnjega potoka, in po drugi strani teraso, s katere lahko občudujemo širok razgled na okoliške vrhove. No, v Kamniku smo jo našli – hišo, ki datira v začetek 19. stoletja in v kateri se prepletata zgodovina in moderno bivanje.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsako soboto povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda pa bo Zadnja beseda?

Jahve prihaja naproti tistemu, ki z veseljem ravna pravično, tistim, ki se ga spominja na svojih potih.

Razmišlja Andrej Saje

Vladek skuša uspavati čebelice s svojimi starimi zgodbami. Očka Bum se mu posmehuje: tako dolgočasnega dolgovezenja še živi dan ni slišal. Čebelicam zgodbo raje pove kar sam. Pa je resnična? Štefan pravi, da ne.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Čaka nas nova, razburljiva epizoda kviza Joker, v kateri bo svoje znanje preizkusila direktorica založbe Katarina Čobec iz Kranja. Mlada mamica, ki jo navdušuje francoska kultura in Pariz v prostem času zelo rada šiva in sestavlja puzzle. Na poti do 20.000 evrov se ji bo pridružil sodelavec in prijatelj, zdravnik Janez Rifel.

Ker še kar ne morete na pivo, je naša oddaja še vedno edini način, da izveste, Kaj dogaja? Tokrat ocenjujemo modne odločitve našega premierja, modni kritik pa je po novem tudi gospod Kacin. Preverjamo, zakaj sta se sprla Tonin in Mesec in kaj je poleti počel Karl Erjavec. Tomaž Nimaš je odkril zdravilo proti koroni, na Mali terasi si ga tokrat jemljemo »lagano«, da pa pri vsem skupaj ne izgorimo, bo pomagal preprečiti naš gost Aljoša Bagola.

Popotniki nadaljujejo pot po Franciji. Piet ugotovi, da se je Bart, Ylenin mož, ki jih spremlja z avtodomom, sestal z Liso v Franciji, tik preden je izginila. Asimu so na sledi njegovi nekdanji tovariši.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Preprost, vendar mojstrski prikaz življenja delavcev v vzhodnonemški provinci, postavljen v zakulisje potrošniške družbe, prežet s toplimi čustvi in posvečen posameznikom, za katere se zdi, da življenje teče mimo njih.

Christian je novinec med delavci v velikem supermarketu. Polnjenje trgovinskih polic je bolj ali manj samotarsko delo, še posebej, kadar gre za večerno izmeno. Kljub temu se počasi naveže na sodelavce, zlasti na starejšega Bruna z oddelka z alkoholnimi pijačami, ki ga očetovsko vzame pod svoje okrilje, in na simpatično Marion, ki ga očara s svojimi šalami in neposrednostjo. Vse kaže, da bo Christian z novim prijateljstvom in obetajočo se ljubezensko zvezo lahko kljuboval osamljenosti, ko je postavljen pred novo preizkušnjo. Med Marionino daljšo odsotnostjo namreč izve, da je nesrečno poročena, in njegov krhki svet se začne rušiti …

Originalni naslov: IN DEN GÄNGEN
Leto produkcije: 2018
Država: Nemčija
Žanr: drama
Režija: Thomas Stuber
Scenarij: Clemens Meyer, Thomas Stuber
Igrajo: Franz Rogowski, Sandra Hüller, Peter Kurth, Andreas Leupold, Michael Specht

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov