Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 9. dec. 2020

TV Slovenija 1 • Sre, 9. dec.

Nocoj v Kulturi o tretjem koncertu Slowindove pomladi na katerem bo nastopil Tobija Hudnik, pogledali, po spletu seveda, bomo tudi na
koncert domače trap zasedbe SBO v Kinu Šiška in poročali iz razstave Ko gesta postane dogodek v dunajskem Kunstlerhausu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Se vam zdi, da so v decembru vsi okrog vas veseli, vi pa tesnobni in na dnu? Kako lahko pomagamo sebi in drugim, izveste v psiholoških nasvetih. Moda prinaša topel zimski žamet in ikono Audrey Hepburn. Gostimo tudi predsednika Odvetniške zbornice Slovenije, ki bo odgovarjal tudi na vaša vprašanja.

10:05
Otroški program: Op!

Lojzek in Pika si zaželita banan. Kdo jima jih bo pomagal sklatiti z drevesa? Lojzek nariše opico, ki ima zelo rada banane. Edina težava je v tem, da jih ima še preveč rada in jih ni pripravljena deliti z drugimi.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Mandi in Pipi gresta v Peru. Rada bi zajahala lamo, pa je zanju ostala samo še mula. Lepo se imata z njo, a le zakaj ne spusti nikogar na most. Morda ima celo mula dober razlog za trmo.

Sara in Raček gledata zimske športe. Najbolj sta navdušena nad bobom in se zato brž odpravita na sneg. Toda nobene sani niso prave. Na srečo pride mimo Gospa s šalom in pove, da o bobu ve marsikaj, saj je nekoč tekmovala na olimpijadi. Povabi ju domov in jima da koristne napotke za sankanje.

Ko Hektor ugotovi, da prijateljev njegov novi ples ne zanima, kuha mulo na kopici. Tam pa odkrije svojega novega prijatelja. Hektor kamen vzame za hišnega ljubljenčka. Prijatelji so navdušeni nad njegovim ljubljenčkom in se odločijo, da si jih bodo poiskali tudi sami. A kmalu postanejo zelo tekmovalni in se nočejo več skupaj igrati. Se bodo na Tilkini zabavi z ljubljenčki spet spoprijateljili?

Capko ima toliko igrač, da zanj v viseči mreži ni več prostora. Rozi predlaga, naj jih nekaj podari. Capko je navdušen nad veseljem prijateljev, zato začne podarjati tudi svoje najljubše igrače ... potem pa si premisli!

Prijatelji v muzeju najdejo pergament, na katerem piše, da je v Sinjem dolu zaklad, ki ga je treba odkriti. Da bi ga našli, morajo razvozlati več ugank. V iskanje zaklada pa se vmešajo bratranci Zajci in začne se tekma s časom ter Skokovim zlobnim načrtom.

Po imenitnem poletnem taboru se je treba odpraviti spet v šolo. Sally bi naredila vse, samo da ji ne bi bilo treba. Kljub temu mora na avtobus, in še tega bi najrajši zamudila.

Govoreča Angelca ugotovi, da Direktor eno njenih pesmi uporablja za svojo volilno reklamo. S prijatelji se odloči, da mu bo to preprečila.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V tokratni oddaji analiziramo, kako se bodo po volilnem kongresu v DeSusu premešale politične karte.

Zakaj je ravno kriza priložnost za oblikovanje nove družbene pogodbe produkcijskih odnosov?

V prispevku o novi definiciji javnega in zasebnega, ki jo prinaša karantena.  

Ob koncu pa še o knjigi leta Slovenskega knjižnega sejma. Kakšen je Plan B?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Levison v Azerbajdžanu, državi, v kateri je nafte toliko, da se ljudje dobesedno kopajo v njej, sreča nomadske pastirje in nevarne pse, se povzpne v grad v pečini, obišče Stalinov rojstni kraj in puščavnika, ki živi na vrhu 45 metrov visokega monolita.

V oddaji Osmi dan bomo v luči dogajanja v povezavi z Zlatkom razmislili o samovoljnosti ministrstva za kulturo glede vpisa in izpisa kulturnikov iz razvida samozaposlenih. Ob zaključku sezone arheoloških izkopavanj smo obiskali izkopavališče naselja iz železne dobe na Igu, v studiu pa bomo z arheologom Matijo Črešnarjem govorili o najnovejših spoznanjih o železnodobnih prebivalcih našega ozemlja in o novih trendih v arheologiji. Pogledali bomo tudi za zaprta vrata slovenskih gledališč. Nekatera ob upoštevanju varnostnih protokolov organizirajo vaje za prihajajoče premiere, druga samevajo, skoraj vsa pa v virtualnem okolju ponujajo raznolike vsebine.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- Zoom platformon ülésezett az MNMI Tanácsa;
- a Szlovén Országos Levéltár küldetése;
- promóciós kisfilmek a Lendva-hegyi borászokról;
- Magvető: a krumpli termesztése és tárolása.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- seja Sveta ZKMN preko aplikacije Zoom;
- poslanstvo Arhiva Republike Slovenije;
- promocijski filmi o vinarjih na območju Lendavskih goric;
- rubrika Sejalec: pridelava in skladiščenje krompirja.

V sedmi oddaji se za uvrstitev v drugi krog potegujejo Sara, Tjaša in Kan iz OŠ Božidarja Jakca v Ljubljani (rumeni) ter Ana, Rebeka in Erazem iz OŠ Žiri (vijolični). Angleščina je obema ekipama blizu, nista pa enotni pri asociacijah, magnetizmu in lomu svetlobe. Da stekla ne moremo videti v olju, takoj ugotovijo rumeni, vijolični pa, da z magnetom ne boste odkrili svinčene krogle. Napeto je vse do konca, kdo se uvrsti naprej, pa v Malih sivih celicah.
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ali veste, da je ime Slovenj Gradec nekoč nosilo drugo naselje kot v našem času, da je njegova srednjeveška zgodovina povezana s slavnimi evropskimi osebnostmi in da danes nosi naziv Mesto glasnik miru? Ponaša se z izjemno dragoceno kulturno dediščino, z izstopajočo župnijsko cerkvijo sv. Elizabete in pomembnimi zbirkami Koroškega pokrajinskega muzeja in Koroške galerije likovnih umetnosti. O kulturnem življenju mesta nekoč in danes smo se pogovarjali s kustosom Markom Košanom, medičarsko obrt so predstavili člani družine Perger, slišali pa bomo tudi samospev najslavnejšega domačina skladatelja Huga Wolfa.

Krek je bil teolog in eden najvplivnejših slovenskih intelektualcev 20. stoletja. Bil je začetnik krščanskega socializma na Slovenskem. S profesorjem teologije dr. Janezom Juhantom smo se pogovarjali o tem, kaj je Krek pomenil za sodobnike, še posebej za Cankarja, pa tudi o njegovi resnično evangelistični vlogi in izjemnih organizacijskih sposobnostih. Sociolog dr. Srečo Dragoš nam je predstavil osnovne značilnosti najpomembnejšega Krekovega dela Socializem, pri čemer nam je pojasni tudi, kakšno vlogo ima v Krekovi misli država kot porok pravičnosti. V okolju murskosoboškega gradu smo se srečali s pisateljem Štefanom Kardošem, in ta nam je povedal anekdoto o Krekovem klobuku, ki mu Žižek pripisuje močno senco, saj naj bi pod njegovimi krajniki namreč nastajala slovenska literatura.

Slastni prigrizki so preproste in prikupne sličice, ki jih iz različnih živil, zlasti iz sadja in zelenjave, lahko na krožniku sestavi vsak otrok. Zabavno jih je izdelovati, še bolj zabavno pa pohrustati. Dober tek!

Župan ima novo letalo in na krstnem poletu se za krmilom kaj kmalu znajde razposajeni Zmedi. Letalo se ujame v krošnjo, rešijo pa ga posebni roboti.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Komična drama. Josh Srebnick, štiriinštiridesetletnik je poročen s triinštiridesetletno Cornelio, hčerko Lesliea Breitbarta, cenjenega režiserja dokumentarnih filmov. Par živi v New Yorku udobno življenje in daje videz srečnih ljudi. Pa ni čisto tako; intimno sta Josh in Cornelia precej na psu, saj ju razžira dejstvo, da nimata otrok. Žal so tudi njuni profesionalni načrti ne izidejo, kakor bi si želela … Josh, ki je tudi dokumentarist kakor njegov tast, je ostal brez navdiha za svoje delo. Svoj zadnji film končuje že osem let in še vedno ni dokončan. Skratka, njuno življenje res niso samo rožice, dokler ne srečata drugega para, Jamieja in Darby, ki sta eno generacijo mlajša …

WHILE WE'RE YOUNG / DOKLER SVA ŠE MLADA / ZDA / 2014
Scenarij in režija: Noah Baumbach / Igrajo: Naomi Watts, Ben Stiller, Maria Dizzia, Adam Horovitz, Matt Maher, Peter Yarrow, Bonnie Kaufman …

Minimalna ideja, uresničena kar se da minimalno, je dala ime umetnostni smeri v 60. letih 20. stoletja. V Sloveniji lahko vanjo štejemo umetnike tako imenovanega neokonstruktivizma.
Minimalno se je iz umetnosti in literature kmalu razširilo tudi na druga področja našega življenja tudi na ulice mest, kjer že zunanjost stavb kaže minimalistični rek – »manj je več«.
Za marsikoga pa minimalizem postaja način življenja. V prid kakovostnejšemu življenju pa se lahko odrečemo ne samo stvarem, ampak tudi nenehnemu stiku z najrazličnejšimi informacijami.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Kultura

Nocoj se je začel mini spletni festival Umetnost ne utihne, v sklopu cikla Carpe artem bodo iz Kazinske dvorane SNG Maribor predvajali tri koncerte. Predstavljamo risoroman Manuja Larceneta, Blast- Masa sala, ki je izšel pri založbi VigeVageKnjige. Skozi okno ljubljanske galerije Kresija pa je na ogled nova razstava Nagačenci umetnika Natana Eskuja.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tokratni gost v oddaji Profil je Jiri Kočica. Kočica je kipar, dejaven je tudi kot pisec strokovnih besedil. Zdaj je pri založbi Mladinska knjiga izšel njegov Izvirnik. Knjiga je literariziran pogled na enega najpomembnejših pojavov v umetnosti dvajsetega stoletja.

Ali veste, da je ime Slovenj Gradec nekoč nosilo drugo naselje kot v našem času, da je njegova srednjeveška zgodovina povezana s slavnimi evropskimi osebnostmi in da danes nosi naziv Mesto glasnik miru? Ponaša se z izjemno dragoceno kulturno dediščino, z izstopajočo župnijsko cerkvijo sv. Elizabete in pomembnimi zbirkami Koroškega pokrajinskega muzeja in Koroške galerije likovnih umetnosti. O kulturnem življenju mesta nekoč in danes smo se pogovarjali s kustosom Markom Košanom, medičarsko obrt so predstavili člani družine Perger, slišali pa bomo tudi samospev najslavnejšega domačina skladatelja Huga Wolfa.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov