Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 9. dec. 2020

TV Slovenija 2 • Sre, 9. dec.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Kedves gyerekek, kedves nézőink, ma a Pitypang című gyermekműsorral jelentkezünk.
Az adásban mézeskalácsot sütünk és díszítünk, ínycsiklandó gyerekbólét készítünk és karácsonyfát díszítünk mézesekkel.
A Kukori és Kotkoda, valamint a Frakk című rajzfilmsorozat egy-egy epizódját is levetítjük.

Dragi otroci, drage gledalke in gledalci, danes si lahko ogledate otroško oddajo Lučka.
V oddaji bomo pekli medenjake in jih okrasili, pripravili bomo slasten otroški punč, božično jelko pa bomo okrasili z medenjaki.
Predvajali bomo tudi epizodi risank Kikiri in Kokoda ter Frak.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Anže v šoli nerazumljivo popusti. Poleg tega se začne tudi v krogu svoje domače družine čudno vesti. Njegov »image« je kar naenkrat spremenjen. Postane pravi punker. Očka Toni je seveda ponosen na sina, ki stopa po njegovih stopinjah, s čimer pa se seveda ne strinja mami Betka. Ko se na domačih vratih prikaže še socialna delavka, ki bi želela preveriti razmere, v katerih živi Anže, jo po spletu naključij pričaka nekaj hudo nerodnih situacij. Najbolj v zadregi je seveda Betka, ki vzame stvari v svoje roke. Toniju naroči, naj uredi svojega sina. Toni se mora ves nesrečen lotiti »urejanja« Anžeta, kar pa mu ne gre od rok, saj mu tak kot je pravzaprav še kako ustreza. Kako nasititi volka, da bo koza ostala cela, mu seveda svetuje prijatelj Johnny!

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Se vam zdi, da so v decembru vsi okrog vas veseli, vi pa tesnobni in na dnu? Kako lahko pomagamo sebi in drugim, izveste v psiholoških nasvetih. Moda prinaša topel zimski žamet in ikono Audrey Hepburn. Gostimo tudi predsednika Odvetniške zbornice Slovenije, ki bo odgovarjal tudi na vaša vprašanja.

Posnetek s koncerta Simfoničnega orkestra Akademije za glasbo v Ljubljani pod vodstvom umetniškega vodje in dirigenta Marka Letonje. Študenti glasbe so predstavili izvedbo ene najslavnejših simfoničnih del vseh časov, dramatične 5. simfonije Ludwiga van Beethovna, ki izraža občutja tragične skladateljeve osebne usode in njegovo vero v človekovo zgodovinsko poslanstvo. Znameniti uvodni motiv štirih udarcev je sam skladatelj razložil s stavkom: »Tako trka usoda na vrata«.

Studijski posnetek Beethovnove Violinske sonate št. 5., op. 24 sta izvedla violinistka Vesna Velušček in pianist Klemen Golner. Popeljala sta nas skozi cikel štirih kontrastnih stavkov, od vedrega in pomladno obarvanega prvega stavka, zamišljenega, skoraj religioznega Adagia in hitrega, nevihtnega Scherza do zaključnega stavka, v katerem spet posije toplo pomladno sonce. Vizualna podoba je nastala v sodelovanju režiserja Aljaža Bastiča, scenografke Urške Dolinar in grafičnega oblikovalca Simona Luznarja. Režiser posnetka je Aljaž Bastič, urednica oddaje Danica Dolinar.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove. Kaj bi izbrali zase, če vam dam na izbiro samostojno družinsko hišo, ali pa sodobno in prostorno duplex stanovanje z veliko komforta? Družina, ki smo jo obiskali blizu Braslovč je izvedla tako zamenjavo. Naslednji dom smo našli na instagramu in to bo tretji iz serije zanimivih projektov, ki so opazni na družbenih omrežjih. Nekomu je padla sekira v med, bi lahko bil preuranjen komentar, ko človek sliši naslednjo zgodbo. Ampak tak komentar bi bil čisto neustrezen in nepravičen, kajti do tako domiselne in šarmantne prenovljene babičine hiše, kot jo bomo videli vodi vse prej kot lahka pot. Obiskali smo legendarnega športnika, smučarskega tekača Iva Čarmana, ki mu je leta 1984 v Sarajevu pripadla čast nosilca olimpijske plamenice. Še danes jo ima doma, na častnem mestu. A mi nismo mogli prezreti vsega truda, ki sta ga z ženo Valerijo vložila v temeljito obnovo stare hiše. Zanjo sta se na vrat na nos odločila, ko je v kopalnici počila cev - in jo izpeljala v pičlih treh mesecih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Bernarda in Jože bosta z odličnimi gosti ogrela prvo decembrsko nedeljsko popoldne. Obišče nas raper Rok Terkaj in mlad bratovski duet BQL. Komentatorja družbe in družbenih situacij sta tokrat komik Gašper Bergant in pevka Nika Zorjan. Poljubi me za božič je Nikina nova glasbena novost, ki nam jo predstavlja, BQL pa pesem z naslovom Budala. Presenečenje te nedelje je pozdrav mladega čarodeja Magic Aleksandra, ki se vrača pred ekrane, zabavno pa bo tudi ob rubrikah Izziv: rapanje in Modrostniki.

Letošnji Dobrodelni Miklavžev koncert bo zaradi razmer drugačen kot v minulih letih. Ustvarjalci so se morali odpovedati živim nastopom glasbenikov in se odločili, da ponudijo izbor točk preteklih Dobrodelnih Miklavževih koncertov, vse od prvega koncerta leta 1993. Zbrana sredstva bodo ponovno namenjena slovenskim osnovnošolcem, ki nimajo enakih možnosti za razvoj in izobraževanje kot njihovi vrstniki. Voditelja bosta Miša Molk in Marko Pokorn. Urednik oddaje Daniel Celarec, program koncerta so zasnovali Danica Dolinar, Daniel Celarec in Jaka Pucihar (Rotary Club Ljubljana). Vezno besedilo Miha Hočevar, scenografka Urška Dolinar, režiser Marjan Kučej. Številka za dobrodelne prispevke: 01 472 00 11.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Dan pred začetkom svetovnega prvenstva v poletih v Planici bomo v posebni studijski oddaji razkrili, kako so potekale priprave na tekmovanje, ki bi pod Poncami moralo biti že marca. Spoznali bomo tehnične novosti na letalnici in preverili, kako je potekal njen preizkus. Videli bomo, kako težko dolge polete čakajo tekmovalci. Z gosti se bomo javili z roba izteka letalnice in z mesta ob odskočni mizi. Izvedeli boste vse, kar morate za spremljanje prvega skakalnega vrhunca sezone. Naš osrednji gost v studiih letošnje Planice bo Jernej Damjan.

Marijan Vodopivec (1920–1977), Mane, kot so ga klicali, je bil pianist in skladatelj, od leta 1948 vodja glasbene produkcije, urednik in od leta 1972 odgovorni urednik glasbenega programa na takratnem Radiu Ljubljana.
Njegove stvaritve, tako mladinska in scenska glasba za radijski in televizijski medij kot za gledališče in film, ga uvrščajo med najizrazitejše slovenske glasbene ustvarjalce. Nepozabna in včasih že ponarodela je njegova glasba za mladinske TV-nadaljevanke, kot so Bratovščina Sinjega galeba, Erazem in potepuh in Mladost na stopnicah, za filme Srečno Kekec, Nočni izlet, Družinski dnevnik, Po isti poti se ne vračaj, Naš avto. Otroci še danes prepevajo mnoge njegove pesmi. Napisal je glasbo za več kot 150 radijskih iger, za literarne oddaje, glasbene pravljice, TV-drame in scensko glasbo za okrog sto predstav skoraj vseh slovenskih gledališč.
Njegova velika zasluga je bila ustanovitev simfoničnega orkestra na RTV Ljubljana, bil je idejni vodja radijskih in televizijskih oddaj Pokaži, kaj znaš, najbolj priljubljenih zabavnih oddaj v tistem času, s katerimi so odkrivali nove talente.
Doma in v tujini je bil večkrat nagrajen, med drugim z nagrado Prešernovega sklada in s plaketo RTV Ljubljana za zasluge pri razvoju slovenskega radia in televizije.
V televizijski portret smo strnili zgodbe in pripovedi njegove hčerke Marjane Vilhelm in nečaka Petra Vodopivca, o njem in o njegovem delu pa pripovedujejo tudi njegovi sodelavci, glasbeniki in poznavalci Janez Martinc, Jure Robežnik, Majda Hauptman, Ruda Ravnik Kosi, Edi Majaron, Dušan Hren, Aleš Jan, Tomaž Habe, Milan Dekleva, Jani Golob, Mitja Gobec, Janja Srečkar, Marjan Lavtižar, Franci Mrak in Danica Dolinar. Njegovo ustvarjalnost in osebnost orisujejo in osvetljujejo tudi fotografije ter tonski in video posnetki.
Scenaristka in urednica je Danica Dolinar, redaktorica Zarja Zavodnik, snemalec Artur Rutar, montažer Zlatjan Čučkov, režiserka Magda Lapajne.

Lani je bilo v naši državi posvojenih 47 otrok; 30 jih je pred posvojitvijo živelo v Sloveniji, 17 pa v sedmih drugih državah. Kaj vse doživljajo otroci in posvojitelji? Kakšne so priprave na ta pomemben dogodek? Kateri postopki čakajo starše, ki želijo posvojiti otroka iz tujine? In kaj se zgodi, ko želi posvojenec poiskati biološke starše? O tem se bo v oddaji Moje mnenje z gosti pogovarjala Vida Petrovčič.

Cassie in Sunny ugotovita, kdo je dekle, katerega kosti so našli, izvesta pa tudi, da je izginilo in da ima sestro dvojčico. Hayley je pred izginotjem delala kot čistilka počitniške hišice in detektivi odkrijejo stanovalce. Med njimi sta Tim, ki ga kot zdravnika obtožijo grdega ravnanja s pacientko in Chris, ki je brezdomec. Pete je nekdanji zapornik, ki zaman poskuša živeti pošteno, James pa ima težave s sinom.

V letih 1942 in 1943 je Mussolinijeva vojska mnoge Slovenke in Slovence internirala v italijanska fašistična taborišča.

Spomin na te dogodke je potisnjen v pozabo tako doma kot na tujem, poznavanje fašizma pa popačeno. Posledično so storilci obravnavanih vojnih zločinov ostali nekaznovani.
Intimna pričevanja nekdanjih internirancev in njihovih svojcev razkrivajo globino, s katero kratenje človekovih pravic, poniževanje in razčlovečenje zarežejo v posameznika in narod. Poleg preživelih osvetlijo in osmislijo zgodovinske dogodke slovenski in italijanski zgodovinarji ter psihoanalitik.
Dokumentarni film Strah ostane je poskus razumevanja, kako vojna in internacija predrugačita človeka in kako opredeljujeta narod. Ker raziskav o vojni, povojni travmi in medgeneracijskem prenosu travme v Sloveniji ni, kot skupnost malo vemo o tem. Iz tujih raziskav je znano, da se vojna travma zareže v nevrobiologijo naslednjih generacij in se izraža v nasilju, osebnostnih motnjah, odvisnostih, samomorilnosti, političnem diskurzu in tudi v samopodobi ljudi.
Izhodišče za nastanek dokumentarnega filma je fotografsko-dokumentarna razstava Zadnji pričevalci, avtoric, novinarke Saše Petejan, fotografinje Mance Juvan in zgodovinarke Urške Strle. Avtorske fotografije Juvanove, na katerih so še redki živeči interniranci, so narekovale vizualno podobo filma. Ritem mu dajejo prikazi likovnih del, nastalih v fašističnih taboriščih, ki jih hranijo v Muzeju novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani.
Namen dokumentarnega filma je ohranjanje zgodovinskega spomina na fašistična taborišča in na internacijo. Hkrati spodbuja refleksijo o vplivu travmatičnih izkušenj na posameznika in na družbo.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov