Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 11. dec. 2020

TV Slovenija 1 • Pet, 11. dec.

Predstavili bomo izsledke raziskave o kulturno-kreativnih delavcih v času virusa COVID-19 in intermedijski festival Pixxelpoint. Prebrali smo knjigo Samohodec, ki jo je po motivih iz življenja Igorja Vidmarja spisal pisatelj in pesnik Jurij Hudolin in si ob mednarodnem dnevu človekovih pravic ogledali razstavo SPIROU4RIGHTS.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Ne glede na to, ali sami izdelujete voščilnice in jih pošljete po klasični pošti ali pa za to uporabite sodobno, naprednejšo tehnologijo, vam bodo v vsakem primeru prišli prav kratki nasveti za ustvarjalno pisanje voščilnic - pred osmo v Jezikovnem kotičku. Zima je čas kolin. In koline kot običaj so vsekakor posebnost slovenskega naroda. To je bil nekoč praznik cele družine in praznik obilja. In ves ta občutek po nostalgiji nam v naši kuhinji danes pričara Lojze Čop. V zadnji uri se Andreju Hoferju tokrat pridruži Sebastian in njegova skladba 'Hočem to nazaj'. Uspešnica, ki jo je pred 20 leti na izboru Miss Slovenije prvič predstavil, je namreč dobila novo preobleko.

10:05
Otroški program: Op!

Pika se nečimrno ogleduje v ogledalu, ko se iz grmovja zasliši hlipanje gosenice. Ta je vsa nesrečna, saj se sama sebi zdi ostudna. Lojzek jo potolaži, češ da se bo kmalu preobrazila v prelepega pisanega metulja, in ji enega nariše za družbo.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Na sejmu se Mandi zaljubi v plišasto igračko, rožnatega samoroga. Pipi se na vso moč trudi, da bi ga dobil na kateri od stojnic, a neuspešno. Naposled se kar sam preobleče v samoroga in razveseli Mandija.

Zunaj je mrzlo, zato sta Sara in Raček doma in se gresta skrivalca. Med igro ju preseneti pokanje raket. Ob njem se kdaj pa kdaj zdrzne celo Mesec na nebu. Raček se skrije tako dobro, da ga Sara komaj najde. Prinese mu naušnike, da se ne bi več bal pokanja. Potem lahko tudi Raček mirno opazuje ognjemet.

Rompi veselo miga z repkom. Pri njegovem plesu se mu pridružijo še Čačka, Rija, Hektor in Capek. Zdaj vsi veselo migajo z repki. Kaj pa Tilka? Saj Tilka vendar nima repa! Prijatelji se odločijo, da ji ga bodo naredili. Tilka mora imeti repek, s katerim bo lahko opletala naokrog. Zdaj si tudi Tilka želi, da bi imela rep in naenkrat jih dobi kar pet. A kmalu ugotovi, da ji je rep lahko tudi v napoto.

Capko leži v svoji mreži, ker je bolan, in Rozi mu streže. Potem se Rozi spomni, da bo zvečer ples puhožužev. Capko ji hoče nenadoma na vsak način dokazati, da je ozdravel.

Kalimero in prijatelji bi radi gledali finale svetovnega pokala v akrobatskem skiroju, a ne najdejo proste televizije. Odločijo se, da bodo prenos spremljali v trgovini gospoda Pernarčiča. Tam srečajo Podgance, ki hočejo pobegniti z vsemi blagajnami.

Snoopy bi bil rad pisatelj, a vsi njegovi poskusi so figo vredni. Še najbolj je nad njim razočarana Lucy. A Snoopy ne obupa: celo pismo založniku je že sestavil.

Novi župan mesta Govoreči Tom za meščane pripravi velkansko zabavo, kot običajno, pa vse ne gre po načrtih.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

V Globusu o prehranski krizi, ki jo pandemija še poglablja. Lakoto trpi 690 milijonov ljudi, letos bi se število lačnih lahko povečalo še za 130 milijonov. Bo svet znal preprečiti grozečo tragedijo? Kako je s prehransko varnostjo v času epidemije covida 19 v Sloveniji?

V Točki preloma o prevozu in hrambi cepiv, enem največjih izzivov v sedanji zdravstveni krizi. Kolikšen je prispevek slovenskih podjetij in slovenske znanosti? In: kako so Luče postale prva samooskrbna energetska skupnost pri nas in vzorčni primer za Evropo?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Levison Wood v zadnjem delu potovanja od Rusije do Irana obišče Armenijo in se približa nemirnemu Gorskemu Karabahu, za katerega se Armenija in Azerbajdžan spopadata že 30 let. Od tam se odpravi v Iran in sklene potovanje ob Kaspijskem jezeru.

12 let po ratifikaciji Konvencije OZN o pravicah invalidov okoli 170 tisoč invalidov še vedno ni enakovrednih in enakopravno vključenih v slovensko družbo. Težave ostajajo tako pri zgodnji obravnavi otrok s posebnimi potrebami in izobraževanju kot pri zaposlovanju in izredno nizkih invalidskih pokojninah. Gluhi in naglušni opozarjajo na nedostopnost do informacij, naglušni pa zaradi obveznih zaščitnih mask težko komunicirajo. Zato je na pobudo naglušnega državljana Vlada RS sprejela odlok, ki osebam z okvaro sluha dovoljuje komunikacijo brez mask. Ker je v času epidemije stisk veliko, smo preverili delovanje dežurne službe psihosocialne opore invalidom. Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič je zagotovil podporo vpisu slovenskega znakovnega jezika v ustavo.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- Zoom platformon ülésezett az MMÖNK Tanácsa;
- a Dora program a koronavírus-járvány ideje alatt sem szünetel;
- új vezetőség a Lendvai Egyetemisták Klubja élén;
- a külföldön tanuló diákok és egyetemisták mindennapjai a járványhelyzet idején.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- seja Sveta PMSNS preko aplikacije Zoom;
- program Dora se izvaja tudi med epidemijo koronavirusa;
- novo vodstvo na čelu Kluba študentov Lendava;
- vsakdanje življenje lendavskih dijakov in študentov v tujini med epidemijo.

Dana si v knjižnici sposodi knjigo o troodonu. Ko ji knjižničar Trek podari še svoj dinozavrski vodnik, se urno loti reševanja poskusa številka 501 o tem, kako so troodoni varovali svoje nebogljene mladiče. Ugotovi, da so imeli ti dinozavri veliko skupnega tako s pticami kot s plazilci.

Zdaj ko Hunter ve, da je njena varuška skrivnostna nindža, se hoče učiti od nje. Že takoj po prvi učni uri misli, da je superjunakinja, vendar jo čaka razočaranje.

V koronačasu je druženje prepovedano, zato nam je nekaj Infodromovcev povedalo, kako skrbijo za drobne pozornosti in stike s starimi starši in drugimi sorodniki. V Veliki Britaniji se je začelo cepljenje proti covidu-19. Razložili smo, kakšno je cepivo in kako deluje, saj ga bomo najverjetneje kmalu začeli uporabljati tudi pri nas. Otroški poročevalec Voranc se je o alternativnih virih energije pogovarjal z Boštjanom Videmškom. Lovro in Lara pa sta nam zaupala, kako skrbita za konje. Ti že pogrešajo družbo obiskovalcev, saj jih trenutno nihče ne jezdi.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Cvetka Sokolov, mladinska pisateljica, pesnica in visokošolska učiteljica, si je v knjigi »Vsak s svojega planeta« zastavila vprašanje, kako na naše družinske, prijateljske, vrstniške in ljubezenske odnose vpliva krščanska vera. Mi pa smo nekaj dejstev preverili v praksi.
Sodelavci Humanitarnega društva ADRA Slovenija so se odločili, da tudi v letošnjem zadnjem mesecu izvedejo humanitarno akcijo »Ogrejmo jim srca«.
V okviru akcije pripravljajo pakete z zaščitno opremo, s čistili, šolskimi potrebščinami in hrano za ogrožene družine in starostnike.

Na igralni urici Primož s kašljem okuži vse otroke. Na pomoč pokličejo zdravnika Medveda, ki jih pozdravi z zoprnim sirupom. Kdo pa pozdravi zdravnika, kadar zboli?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Najlepši utrinki iz 7 let oddaje Slovenski pozdrav. Odlomki iz Begunj na Gorenjskem med letoma 2013-2020. Voditelja Darja in Blaž, režiserja Marjan Kučej in Aljaž Bastič, urednik oddaje Andrej Hofer.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V tokratni oddaji o Dnevnih slovenskega turizma, ki so bili letos glede na še vedno zaostreno epidemiološko situacijo izvedeni virtualno. Osrednja tema je bila »Slovenski turizem med in po Covid-19: ODZIV. OKREVANJE. ODPORNOST.« Podeljena so bila najvišja priznanja slovenskega turizma uglednim posameznikom in izstopajočim produktom, ki so v letošnjem letu še posebej zaslužni za rast ugleda, razvoja in turistične prepoznavnosti Slovenije. V sklopu dogodka pa je bil v virtualni obliki izpeljan tudi 67. Gostinsko turistični zbor, ki vsako leto združuje akterje v panogi gostinstva, turizma in hotelirstva.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:35
Kultura

V nocojšnji Kulturi bomo predstavili aktualni mednarodni festival sodobnih umetniških praks Pixxelpoint in pred kratkim izdano knjigo Zgodbe slovenske arhitekture avtorjev Špele Kuhar in Roberta Potokarja. Spremljali pa smo tudi pogovor Čemu služijo muzeji in galerije danes – javnosti ali samovolji ministra za kulturo?, ki ga je vodil dr. Božidar Jezernik in na katerem so med drugim sodelovali dr. Božo Repe, dr. Andrej Smrekar, Zdenka Badovinac, Matevž Čelik, ddr. Rudi Rizman, dr. Marko Jaklič.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:00
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Chaplin se v najbolj osebni melodrami poslavlja od filmske kariere in predaja štafeto novi dobi vzhajajočih umetnikov.

Calvero je ostareli komedijant, ki svojo depresijo utaplja v alkoholu. Nekega dne pred samomorom reši mlado plesalko Terry. Calvero nežno neguje mlado žensko in plesalki pomaga povrniti samozavest, ki jo potrebuje za nadaljevanje kariere. Terry se želi poročiti s Calverom, ta pa meni, da bi bil mladi skladatelj Neville ustreznejši partner zanjo. Terry z mladostno energijo spodbudi Calvera, da se vrne k svoji umetnosti. Calvero pripravi poslednjo odrsko uprizoritev, v kateri se združi z nekdanjim partnerjem (igra ga Buster Keaton). Med nastopom doživi srčni napad.
Zgodba je postavljena v angleško prestolnico v leto 1914, tik pred prvo svetovno vojno, ko je Chaplin začel svojo filmsko kariero.

Izvirni naslov: LIMELIGHT / Ameriški film, 1952 / Režija in scenarij: Charles Chaplin / Igrajo: Charles Chaplin, Claire Bloom, Nigel Bruce, Buster Keaton

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov