Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 2. feb. 2021

TV Slovenija 1 • Tor, 2. feb.

Preverili bomo dogajanje na filmskem festivalu Sundance, ki kakopak poteka virtualno, obiskali smo razstavo Nataše Jurjevič Zmajski kabinet čudes in razstavo Optična motnja Maje smrekar v galeriji Tobačna.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

V Umetnem raju smo se pogovarjali z grškim režiserjem Christosom Nikoujem, ki je s prvencem Sadeži pozabe, slovensko manjšinsko koprodukcijo, možen kandidat za oskarjevsko nominacijo. Zaradi blokade sredstev Slovenskega filmskega centra in pandemije covida je lani na izplačilo pogodbenih obveznosti čakalo kar 33 projektov. Po sprostitvi sredstev sta v januarju padli prvi klapi filmov Kapa Slobodana Maksimovića in Zbudi me Marka Šantića. Predstavljamo tudi najnovejše slovenske filme v različnih fazah produkcije in postprodukcije.
Avtorica oddaje: Mateja Valentinčič

Tomo poroča Gabru o uspešnem zasledovanju Ištvana. Nika se pri Penzlu pozanima, kje bi lahko dobila okvir za sliko. Lucija se zaskrbljeno sprašuje, kje je prespal Jaša. Zdravstveno stanje Jake Carja se ob nepričakovanem soočenju s starimi grehi močno poslabša.Ana dobi od dr. Vasje darilo, ki si ga je dolgo želela.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

#NisiSama. "Ubil me bo!" Testiranje da, testiranje ne. Pozor, snežni plaz! Pomagamo družini Rebernik. Os'md'seta so b'la leta.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Arthur Honneger je bil osem let dopisnik švicarske televizije v ZDA, v dokumentarni seriji pa bo odkrival neznane dele Amerike, ki jih prej še ni obiskal - Južno Dakoto, Portoriko, Novo Mehiko in Havaje.

1.del: V deželi Sjujev
V prvem delu obišče indijanski rezervat Pine Ridge v Južni Dakoti, enega od mnogih, kamor so beli priseljenci pregnali staroselce, da bi jih zatrli. Ta regija je med najrevnejšimi v ZDA, prebivalci pa se spopadajo z brezposelnostjo, alkoholom in mamili, a vseeno niso pozabili svojih korenin in kulture. Pripadniki plemena Lakota naučijo Arthurja jahati, nato pa skupaj pojezdijo skozi narodni park Badlands, gredo lovit bizone in molijo v tradicionalni indijanski potilnici.

Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta nas opominja na najbolj temačno plat 20. stoletja, ko je bilo sistematično umorjenih okoli 6 milijonov Judov. O pomenu spominjanja z zgodovinarjem Renatom Podbersičem in Robertom Waltlom, direktorjem judovskega kulturnega centra Ljubljana.
Islamska verska skupnost v RS predvsem v letu 2021 pričakuje, da bomo premagali epidemijo koronavirusne bolezni in da bodo lahko nemoteno začeli potekati verski obredi v novem kulturnem centru, džamiji v Ljubljani, ki so jo odprli lani. Svoje dejavnosti pa v teh težkih in negotovih časih epidemije usmerjajo v humanitarno pomoč najšibkejšim in vsem, ki potrebujejo njihovo pomoč.
Pomembno je, da smo v težkih časih povezani, da se podpiramo in da skupaj premagujemo stiske, poudarja mag. Zmago Godina, predsednik Krščanske adventistične cerkve v RS.

Kedves Nézőink! A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Budapest – fürdőváros és a Budapesti múzeumok című epizódot láthatják.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja si lahko s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! ogledate epizodi z naslovoma Budimpešta – kopališko mesto in Muzeji v Budimpešti.

15:45
Otroški program: Op!

Manja razloži osličku Blažu, da so osli bratranci konjev. Zato se Blaž začne na vso moč družiti s konjem Baronom. Baronu pa Blaž preseda.

Mandi se udeleži izbora za najlepšega manekena. Malce je neroden in sodniku je bolj všeč njegov spremljevalec Pipi. Pipi odpotuje in v daljnih krajih postane zvezda, vendar pogreša svojega prijatelja in že težko čaka, da se bo vrnil domov.

Lili in Gal na plaži najdeta povečevalno steklo. V Čarnem zalivu Nana pripravlja imenitno kosilo, vendar morajo Brin, Lili in Gal še malo počakati. Njihova igra s povečevalnim steklom pa ima nevarne posledice.

Nekega deževnega dne se Lenka loti izdelave posebnega koledarja, na katerem so označeni vsi posebni dogodki, ki se jih z Luko lahko spomnita. Skupaj se spominjata številnih čudovitih dogodivščin in sta presenečena nad tem, kako veliko dni je označenih.

Ernest se pritožuje. Njegove čebele delajo grenek, neužiten med. Celestinca pa je navdušena: cvetlice gospe Tulipan še nikoli niso bile bolj ljubke!

Ko se zjutraj vsi odpravijo od doma, Buck ostane sam. Čas si krajša s televizijo, ki je prava zakladnica idej, kaj početi, če ti je dolgčas. Elias skrivaj fotografira Mono, da bi jo po fotografiji narisal, pri tem pa ga zaloti Dylan. Mona ni prav nič jezna, ko izve, čemu Elias potrebuje fotografijo, mu je celo pripravljena pozirati.

Monin portret, ki ga je narisal Eli, je izginil iz njegove omarice. Takoj posumi, da mu ga je ukradel Dylan, zato zahteva, naj mu pokaže nahrbtnik. In ob najbolj neprimernem trenutku se na hodniku znajde učitelj. Buck pomaga Lauri ujeti miš, za katero ta trdi, da je zverina.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Kalimero in prijatelji odkrijejo star filmski posnetek, na katerem so DoVinči in njegovi izumi. Film se strga, zato ga Valentinček odnese v kino, da bi ga zlepil. Tam po nesreči zameša filmske kolute. Ojoj, filmska predstava gospoda Pevca se bo vsak hip začela!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

5. del: Njen najmlajši
Med pripravami na družinsko praznovanje Leovega rojstnega dneva se nepričakovano prikaže Benjaminov brat Kieran. Julia se pred otroki pretvarja, da je vedela zanj, čeprav ji je Benjamin zatrjeval, da je edinec. Benjamin se poskuša Kierana čim hitreje znebiti, toda ta najde zaveznika v Leu, ki mu ponudi, da bi skupaj odprla podjetje. Julia Leu odreče denar za zagon podjetja, zato se Leo izseli iz njene hiše, kar jo zelo prizadene.

GOLD DIGGER / Velika Britanija / 2019
scenarij: Marnie Dickens
režija: Vanessa Caswill, David Evans
v glavnih vlogah: Julia Ormond, Ben Barnes, Alex Jennings, Sebastian Armesto, Yasmine Akram, Jemima Rooper, Archie Renaux, Nikki Amuka-Bird, Karla-Simone Spence, Julia McKenzie, Indica Watson

Danska dokumentarna oddaja raziskovalnega novinarja Madsa Ellesøeja razkriva dobrih 30 let načrtnega diskreditiranja znanstvenikov v javni razpravi in zanikanja podnebnega segrevanja. Tako imenovane podnebne skeptike, odlične komunikatorje, ki so odločilno prispevali k oblikovanju javnega mnenja, nekateri so se celo izdajali za znanstvenike, so posredno denarno podpirale največje naftne družbe.

KAMPAGNE MOD KLIMAET / THE CAMPAIGN AGAINST THE CLIMATE / Danska / 2020 / Režija: Mads Ellesøe

Nekajminutne dokumentarne oddaje s skupnim naslovom Miniature so tudi v svoji drugi sezoni posvečene Ljubljani. Gre za deset zgodb iz bogate in zanimive zgodovine slovenske prestolnice. Zanimive kratke zgodbe, polne zgodovinskih podatkov, pa tudi humornih ali nenavadnih anekdot o stavbah, dogodkih, navadah in ljudeh preteklega časa v Ljubljani.
Miniatura: Robovi angeli in tožbe osvetljuje težko, a umetniško izjemno pestro pot Francesca Robbe.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

V nocojšnji Kulturi bomo govorili o ponovnem odpiranju muzejev in galerij v sosednji Italiji, predstavili vam bomo umetniško rezidenco v prenovljeni hiši Alojza Kocjančiča v zaledju slovenske Istre v Kubedu in gledališki projekt Hektomeron režiserja Jaše Kocelija, ki ga je ustvaril v Romuniji.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Albin Fatur je bil rojen leta 1924 na Baču pri Knežaku. Ker je bila tudi Notranjska med obema vojnama pod Italijo, je obiskoval italijansko šolo in občutil vso krutost raznarodovanja. V vasi je spoznal nekaj najvidnejših Tigrovcev, saj je bil prav Bač eno od središč njihovega protifašističnega delovanja. Leta 1943 so ga Italijani poslali v delovni bataljon italijanske vojske na skrajni jug Italije. Ko se je po kapitulaciji Italije peš vrnil domov, so ga zajeli Nemci in ga poslali v nacistično taborišče v Avstriji. Po vojni je postal eden najboljših in najbolj iskan varilec velikih ladij v ladjedelnicah na Reki, v Piranu in v Monfalconu (Tržiču).

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov