Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

TV Slovenija 2 • torek, 2. feb. 2021

TV Slovenija 2 • tor, 2. feb.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Letošnjo zimo in pomlad bomo s strokovnjaki različnih področji iskali odgovore na izzive sodobne osebne multimodalnostne mobilnosti v pretežno urbanih okoljih, se z avtom popeljali v lepe spomine in čase, ko smo se znali odpeljati po lepih lokalnih cestah do tudi Googlu skritih domačih naravnih kotičkov. Pogledali bomo v prihodnost slovenske vozniške umetne inteligence, nadaljevali z našimi preventivnimi pobudami, testirali bomo nove zanimive avtomobile, govorili s tistimi, ki so jih zasnovali, izdelali, in tistimi, ki jih morajo prodati. S pomladjo pa prihaja pred gledalce TV Slovenija in bralce spletnega portala rtvslo.si, še nekaj prav posebnih vsebin in novosti, ki pa naj za zdaj ostanejo še presenečenje.

Slikovita železniška proga, ki povezuje obronke Karnijskih Alp s Furlansko nižino ima bogato zgodovino.
Leta 2012 je zemeljski plaz progo močno poškodoval, od lanskega leta pa je odsek proge na relaciji Humin-Sacile saniran in ponovno odprt.
Harald Oberlechner iz Pustertala na Južnem Tirolskem, pozimi dela na bližnjem smučišču, poleti pa živi odmaknjeno življenje Indijanca v vasi s šotori in lesenimi kolibami, ki jih je postavil sam.
Sophia Tegel iz Thannhausna je mojstrica nenavadne, več stoletij stare obrti nagačevanja, prepariranja in reprodukcije živali.
Madžar Gábor Kálmán v svoji skromni delavnici izdeluje izvirne krušne peči, ki jih lahko pripelje kamorkoli.

Portret slovenskega goslarja Vilima Demšarja, ki je vse življenje posvetil iskanju in ustvarjanju kristalnega italijanskega zvoka.

Za predanim slovenskim goslarjem Vilimom Demšarjem je 63 let ustvarjanja, raziskovanja frekvenčnih razponov, valovanj, barv zvoka. Ves čas je iskal formulo za stvaritev violine s starim kremonsko italijanskim zvokom,
ki ga je zasledoval že od otroštva. Tako se je odločil, da z ustvarjanjem preneha. Ko je pa je zapuščal svoj atelje, je odkril pomembno podrobnost, ki je za vedno spremenila njegovo življenje.
Pomembno odkritje je bilo korak za korakom dokumentirano in nastal je film 400 LET ISKANJA. Film nas popelje v svojevrsten svet izdelovalcev godal. In ker instrumenti pokažejo svojo pravo vrednost šele v rokah glasbenikov je film tudi svojevrsten glasbeni užitek, za katerega so poskrbeli Žiga Brank, Domen Lorenz, Beneški baročni orkester, učenci glasbene šole Tartini, orkester Camerata Medica in drugi.
Scenaristka in režiserka filma je bila Haidy Kancler.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Joker je počaščen, da bo v novi oddaji gostil Tino Mahkota iz Ljubljane, hčer Marjane Deržaj in Anteja Mahkote. Tina je literarna prevajalka in profesorica angleškega jezika ter primerjalne književnosti, lahko se pohvali z bibliografijo, ki obsega več kot 180 prevodov. Med njimi najdemo tudi številne gledališke uprizoritve. Prosti čas posveča svoji psički in seveda hčerki, ki jo je na kviz tudi prijavila. Na poti do 20.000 evrov ji bo pomagal prijatelj, doktor farmacije, Matjaž Ravnikar.

Jolka Milič je bila prevajalka, književnica, publicistka, ambasadorka slovenske literature v Italiji in znana literarna polemičarka.

Rodila se je leta 1926 v Sežani, dokončala učiteljišče v Gorici, se zaposlila kot bančna uslužbenka in začela v revijah objavljati kratke zgodbe in pesmi. Uveljavila pa se je predvsem kot prevajalka. V več kot šestih desetletjih delovanja je pripravila več deset knjig prevodov slovenskih pesnic in pesnikov v italijanščino. Zaslužna je tudi za vrsto prevodov italijanskih, francoskih in španskih avtorjev v slovenščino ( Kosovel, Kocbek, Zajc, Taufer, Kravos, Pregarc, Pangerc, Messner, Kovič, Mozetič, Šalamun, Osti). Bila je dobitnica reda zvezde nacionalne solidarnosti, najstarejšega odlikovanja Republike Italije za prevodni opus in življenjsko delo. Za impresivni prevodni opus iz italijanščine (Montale, Pasolini, Primo Levi, Dacia Maraini, Giuseppe Conte, Sereni, Turoldo, Caproni, Silvio Cumpeta, Lorca, Antonio Machado y Ruiz, Blaise Cendrars, Borges) je prejela Lavrinovo diplomo, najvišje priznanje Društva slovenskih književnih prevajalcev. Dolga desetletja je bila najizrazitejša, najizvirnejša literarna polemičarka v slovenskem prostoru. Leta 2013 je bila prejemnica prve mire - nagrade ženskega odbora Slovenskega centra PEN.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Leta 2001 se je donosna industrija čokolade pod pritiski nevladnih organizacij zavezala, da bo do leta 2008 odpravila otroško delo v nasadih kakavovca. Je po vseh teh letih izpolnila svojo obljubo? Slonokoščena obala, kjer pridelajo največ kakava na svetu, si prizadeva za izkoreninjenje otroškega dela z gradnjo šol, izobraževanjem kmetov in ozaveščanjem s televizijskimi sporočili. A na zaplatah zemlje v odročnih predelih, čisto na koncu že tako slabo prevoznih cest, še vedno delajo otroci. Zasužnjene otroke, ločene od staršev, si preprodajajo trgovci z ljudmi, ki si prilaščajo tudi ves zaslužek.

CHOCOLATE'S HEART OF DARKNESS / LA FACE CACHEE DU CACAO / Francija / 2019 / Režija: Paul Moreira

Jim Carrey igra Andyja Kaufmana, največjega čudaka v zgodovini ameriške popularne kulture.

Andy Kaufman je že kot majhen otrok rad nastopal. Ko odraste, na odru privzema različne vloge, ki se v stresnih situacijah pojavijo tudi v resničnem življenju. Tako kot on so tudi njegovi nastopi ekscentrični, zato ga občinstvo pogosto zavrača. Nekega večera pa eden od njegovih čudaških nastopov pritegne pozornost agenta, ki za Andyja dobi vlogo v sitcomu Taksi. Klovnovski lik Andyja izstreli med zvezde, njemu pa vzbuja grenke občutke, saj se nima za komika, temveč za naslednika na glasbi in plesu utemeljenega vodvila. V naslednji etapi svoje zvezdniške kariere mora zadovoljiti tudi visoka pričakovanja občinstva, ki na podlagi Andyjeve komedije pričakuje šok za šokom. Andy se v tem duhu loti svojega najbolj čudaškega projekta: rokoborbe z ženskami. V ringu spozna ljubezen svojega življenja in si hkrati uniči kariero.

Izvirni naslov: MAN ON THE MOON / Ameriški film, 1999 / Režija: Miloš Forman / Scenarij: Scott Alexander, Larry Karaszewski / Igrajo: Jim Carrey, Danny DeVito, Gerry Becker

V zadnji januarski oddaji bomo obiskali občino Šalovci, v kateri živi 27 Romov. Pogledali smo, kako uspešno sobivajo s preostalimi občani. Prinašamo še novice za vse upravičence do socialnih prejemkov. Po skoraj štirih letih se končuje projekt knjižnice igrač, ki je pri nas zaživel v Grosupljem in Murski Soboti. Zavili bomo še v Madrid, kjer je nedavni snežni metež osvetlil slabe bivanjske razmere romskega prebivalstva. Čaka vas tudi nova rubrika romskega jezika.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

0:37 - Napovednik
Ku'damm 56, nemška nadaljevanka
0:24 - Napovednik
Moje mnenje: Pred letošnjo turistično sezono
0:39
Moj klasični hit: Marjan Batagelj
0:24 - Napovednik
Profil: Katja Pegan
0:45 - Napovednik
Film tedna: Zgodba o pravem Rockyju, ameriški film
0:30 - Napovednik
Naravni parki Slovenije: Krajinski park Kum, dokumentarna oddaja
0:35 - Napovednik
Severna obzorja: ponedeljka do petka
0:19 - Napovednik
Rokomet - liga NLB: Celje P. L. : Gorenje Velenje, 10. kolo, prenos iz Celja
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov