Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 21. feb. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 21. feb.

07:00
Živ žav

Julči bi rada presenetila Milana in prosi očka, da ji pomaga speči torto zanj, čeprav je čisto navaden dan. Milan je prijetno presenečen in z Julči se skupaj posladkata.

Lojzkov in Pikin prijatelj bober čisti sneg pred vhodom v svojo votlino, a ta se mu vsakič znova vsuje prav pred prag. Lojzek se, kakor vedno, domisli učinkovite rešitve – nariše mu snežni plug.

Ava, Riko in Teo odpotujejo visoko nad oblake, da bi se izognili deževnemu dnevu. O, sreča – oblaki so iz sladkorne pene! Toda kako se bodo vrnili na trdna tla?

Tinka prosi Žverco, da bi z njo vadil nogomet. Tinka dobro brca in je prepričana, da Žverca ne more ubraniti gola, Žverca pa verjame, da lahko ustavi vsako žogo. Igrala bosta za palačinke. Naj se tekma začne!

Mandi Pipiju naredi kip iz peska. Peščena Mandi in Pipi sta zelo lepa, toda plaži se približuje morje. Pipi je zelo žalosten, da bo odplaknilo umetnino, na srečo pa Mandi ve, kaj ga bo potolažilo.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Jurij in Pavel se igrata skrivalnice. Jurij se znajde v težavah, ker mu ne uspe najti prijatelja.

Jožija nosi luna na nenavaden način, Niko pa se na vse pretege trudi, da se Joži ne bi poškodoval.

Raketnega muca na Ledenem planetu ujame velikanski robot. Druščina z raketo odleti tja, da bi ga rešila. Najprej pa morajo mimo zlobnega znanstvenika, profesorja Zmešansem, ki robota upravlja.

Mačka Katja misli, da ji nič ne gre dobro od rok. Hana ji pomaga spoznati, da je nadarjena za vrtnarjenje.

Pepa, Olja, Zinka, Manca in Sonja bodo prespale pri zebri Zalki. Deklice igrajo klavir, pripravijo polnočno pojedino in si pripovedujejo zgodbe.

Mali Timotej in njegov prijatelj kozel uživata v plezanju. Vse više in više gresta! Pa bosta lahko splezala na Olimp, najvišjo goro na planetu Marsu? Ta je celo višja od Everesta!

Živali so neobičajno tiho in kmalu se izkaže, zakaj. Vse preseneti potres, ki v džungli povzroči veliko zmedo, še posebej med volkovi. Skala je zaprla vhod, in Bala in Lali sta ujeta v brlogu.

Romanca, ki ima rada žuželke, v parku najde ljubko gosenico. Trdi, da ni nevarna, in Bobiju dovoli, da se je dotakne … takoj nato pa se Bobiju na roki prikaže pika! Vsi krivijo Romanco, čeprav jo Kalimero zagovarja. Nihče več noče govoriti z njo.

V šoli za pošasti je polna luna in Krilček upa, da bo na njej zagledal pošast. Prijatelji mu pomagajo izpolniti željo in poskusijo narediti raketo. Medtem pa Njambo pri gospodinjstvu peče posebne lunine kolačke in naredi veliko zmedo.

Živa, Vid in Toni se igrajo tapkanje, toda ko se jim pridruži še Darko s prijatelji, igra postane zelo naporna. Še dobro, da si Darko izmisli novo igro, ki je bolj prijetna za vse.

Nejko ne more nehati kihati. Mavricij mu pove, da ima najbrž alergijo. Naredita nekaj poskusov, a uganki nikakor ne prideta do dna. Na koncu se Mavricij prestraši: je Nejko alergičen na rake? To mu stre srce …

Čmrlj Črt se jezi, ker mrčes ponoči igra golf. Mračni mu predlaga, da se pomeri z njimi v igri golfa. Poraženec bo moral popustiti. Črt se strinja, nato pa ga začne razjedati dvom. Se sploh lahko kosa z mrčesom ali naj kar odide?

Pesjak je uničen in pes Bitzer upa, da mu bo kmet kupil nov, moderen model. Ko zagleda nerodni gospodarjev poskus, da bi mu pesjak zgradil, pes spakira kovčke in odide od doma.

Bojazljivi dinozaver
Deček Bradly se znajde v zagati. Na pol poti na tobogan si ne upa ne naprej ne nazaj. Dana ga opogumi s pesmico o dolgovratem brahiozavru, ki si ni upal pokukati z glavo visoko nad krošnje.

Glasna čreda
Dana se tokrat odloči za zelo glasen poskus. Zanimajo jo edmontozavri. Bilo jih je ogromno, a imeli niso ne ostrih čekanov ne trdega oklepa. Kako neki so se branili pred napadalci, ko pa niso znali drugega kot glasno mukati.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Kdo bo namreč razodel človeku, kaj se bo zgodilo za njim pod soncem?
(Pridigar 6,12)

Razmišlja Aleksander Erniša

Papež Frančišek nas z verskimi voditelji spodbuja k prizadevanju za celostno ekologijo.
Namen postnega časa je, da nas odvrne od tistega, kar nas zasužnjuje ter nam krati življenje in svobodo. »Kakšen svet želimo zapustiti mladim?« nas sprašuje papež Frančišek. Z verskimi voditelji nas spodbuja k prizadevanju za celostno ekologijo, saj je onesnaževanje okolja žgoč problem našega časa. Poziva k ohranjanju zemlje in človeških življenj. O pomenu varovanja okolja se otroci učijo v šoli in tudi pri verouku, a za celostno ekologijo se moramo tudi pri nas še odločneje zavzeti.
Pred 300 leti je kapucin, pater Romuald Marušič, napisal Škofjeloški pasijon, prvo dramsko besedilo v slovenščini. Z njim je želel svetopisemske zgodbe o Kristusovem trpljenju in smrti približati preprostemu človeku.
Ob postajah križevega pota premišljujemo Kristusovo in tudi svoje trpljenje. Pater Hugolin Sattner, ki se je rodil pred 170-imi leti, je svoje misli prelil v glasbo.
Pustna sobotna iskrica letos ni bila plesna, bila pa je dobrodelna. Zbrana sredstva so namenjena otrokom v Braziliji, kjer deluje slovenska misijonarka, sestra Agata Kociper.
Danica Perne pa nas v postnem času vabi k obisku Podbrezij. Bogato sakralno kulturno dediščino majhne vasice in njene znamenite osebnosti je zapisala tudi v monografijo.

V oddaji bomo spregovorili o obnovi Biljenskih gričev, največjega slovenskega vinograda. V Biljah smo obiskali tudi drevesnico. Pozanimali smo se, kako delajo najboljši Primorski gozdarji. Izvedeli boste, kako je zgradil nov hlev kmet v vasi Jasen na Bistriškem in zakaj na tisočmetrskem Sinjem vrhu na Gori nad Vipavsko dolino redijo dolgodlako govedo. Skočili bomo tudi v zamejstvo, kjer kar tisoč hektarjev kraške gmajne od Redipulje do Doberdobskega jezera skupno upravlja pet kmetij, med njimi tudi kmetija Kovač iz Doberdoba. Izvedeli pa boste tudi, zakaj je 80-letnik iz Jasena baje najbogatejši daleč naokrog.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Še nekaj korakov do doktorata na Biotehniški fakulteti, končan študij andragogike in skrb za 1000 oljčnih dreves, to je zgodba mlade prevzemnice kmetije Martine Veršnik iz Izole.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenskobistriški oktet Planika je septembra 2020 praznoval častitljivih 40 let delovanja. Jubilej so počastili z gala koncertom z znanimi gosti in Big bandom na zunanjem dvorišču bistriškega gradu.
Pevska zasedba Okteta Planika sicer deluje ljubiteljsko, vendar pa vedno stremi k popolnosti glasbeno-vokalnega izražanja.

Družinska in pravna drama o zapletenem postopku posvojitve otroka.

Theo se rodi materi, ki ga kot dojenčka da v posvojitev. Prestreže ga socialna delavka Pupille, ki si prizadeva za otroka najti najboljši možni dom. Novorojenček prehaja iz enih skrbnih rok v druge, skrbniki in skrbnice pa se nanj vedno znova navežejo. Pupille bdi nad njim, dokler ena od njenih številnih strank – mater brez otrok, ki na njenem oddelku čakajo na posvojitev in jih Pupille vestno vodi – ne pokaže prave volje in samozavesti, da postane Theova nova mati.

Izvirni naslov: LES CHAMPS DES FLEURS - PUPILLE / Francoski film, 2018 / Režija in scenarij: Jeanne Herry / Igrajo: Sandrine Kiberlain, Gilles Lellouche, Élodie Bouchez

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Bernarda in Jože tokratno nedeljo gostita voditelja prihajajoče Eme 2021, Leo Sirk in Nejca Šmita. Prireditev bo posvečena pripravam Ane Soklič na Pesem Evrovizije, obenem pa bo spomnila na 60. letnico sodelovanja Slovenije v tem evropskem glasbenem dogodku. Obiskal nas bo Miki Vlahovič, glasbenik in kitarist, ki ga poznamo kot dolgoletnega člana zasedbe Victory. Tokrat se nam predstavlja z avtorsko skladbo Rad te imam, razkril pa nam bo še en glasbeni talent, sina Marka aka Vlaxx-a. Veselimo se tudi drugega glasbenega gosta, Gojmirja Lešnjaka s skladbo Najprej sem se rodil. Gojc zaseda tudi komentatorsko omizje, ob sebi pa bo imel gostobesedno vplivnico družbenih omrežij, Cool mamacito Tejo Perjet. Z nami iz magičnega studia napoveduje izjemno točko Magic Aleksander, iskrenost in iskrivost obljubljajo Modrostniki, koga je doletel Izziv: rapanje, razkrijemo v nedeljski oddaji v živo iz Studia 2 TVS.

Optik gospod Naočnik obišče šolo in vsem malim pošastim pregleda vid. Bučko nalašč zameša črke, da bi dobil očala, a kmalu ugotovi, da so očala za zdrave oči zelo škodljiva.

Ko se mali Timotej in njegov prijatelj lemur igrata z balonom, ju odnese v središče naše galaksije. Tam spoznata številne zvezde: velike, majhne, rumene, modre, rdeče ... Katere so najmočnejše?

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Po spodleteli nezaupnici vladi in pred pogovori pri predsedniku Pahorju o sodelovanju med strankami, ZA »preseganje politične napetosti«, poslansko soočenje, gosta Alenka Jeraj, namestnica vodje poslanske skupine SDS, in Matjaž Han, vodja poslancev SD-ja.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:40
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ko zaradi nasilne smrti umre še tretja članica šolskega kolektiva, kriminalisti posumijo, da se je na šoli pojavil serijski morilec.

Ko zaradi nasilne smrti umre še tretja članica šolskega kolektiva, kriminalisti posumijo, da se je na šoli pojavil serijski morilec. Inšpektor Vrenko je prepričan, da se storilec skriva v kolektivu, katerega člani pa si njegovo ekipo podajajo kot namiznoteniško žogico. Zdi se, da se preiskava vrti v začaranem krogu. Pa vendar, preskok v razmišljanju inšpektorja Vrenka pripelje do morilca, ki se je od vseh sodelavcev v kolektivu zdel še najmanj škodljiv.

Gost oddaje Intervju bo dr. Jure Gašparič, zgodovinar in nekdanji direktor Inštituta za novejšo zgodovino. Nedavno je bil razrešen dolžnosti državnega sekretarja na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Povod za to naj bi bilo njegovo uradno zanikanje obrazložitve premierja Janeza Janše, da je zaplet z odlogom razpisa za vpis v visokošolske programe nastal zato, ker ministrstvo podatkov o vpisu ni pravočasno oddalo v vladno proceduro. Z dr. Juretom Gašparičem se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:05
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Teater glasbe je zgodba Iztoka Mlakarja in njegovih sodobnikov nekoč in danes, o sklenjenem krogu. Od Nove Gorice, preko akademije, nešteto odrov, hramov ter spet in vedno spet nazaj. Krog Sljehernika in Pepija, ki ju že desetletja radi ne samo poslušamo, ampak tudi slišimo.
Po krožnici sta nas vodila scenarist Andrej Karoli in režiserka Tina Novak.

23:00
Za lahko noč

Plesna skupina Kazina spada v vrh slovenskih skupin show plesa. So večkratni evropski in svetovni prvaki.
V Uredništvu glasbenih in baletnih oddaj sta urednica Danica Dolinar in baletni umetnik ter znova tudi režiser Vojko Vidmar pripravila televizijski posnetek treh obrazov te odlične plesne skupine. Uživali boste lahko prikazu treh plesnih slogov. Koreografije so oblikovali Mojca Uršič, Mirjam Podobnik in Mitja Popovski.

Eno najbolj priljubljenih in poznanih glasbenih del, Mesečino, je Claude Debussy (1862–1918) napisal leta 1888 kot del Suite bergamasque za klavir. Pretanjena impresija luninega sija je doživela več priredb za različne zasedbe, tudi za harfo, ki jo bo moč slišati v tokratni glasbeni vizualizaciji v interpretaciji slovenske harfistke Anje Gaberc. Zgodba vizualizacije se razpleta v iskanju izvora zvoka, ne samo po sobanah dvorca, temveč tudi po strunah harfe.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Po spodleteli nezaupnici vladi in pred pogovori pri predsedniku Pahorju o sodelovanju med strankami, ZA »preseganje politične napetosti«, poslansko soočenje, gosta Alenka Jeraj, namestnica vodje poslanske skupine SDS, in Matjaž Han, vodja poslancev SD-ja.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov