Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 21. feb. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 21. feb.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Az adás tartalma:

- virtuális nyílt nap a Lendvai Kétnyelvű Középiskolában;
- hamvazószerda az egyházi naptárban a nagyböjt kezdőnapja;
- Pannonia Reflections Nemzetközi Fotóművészeti Kiállítás a lendvai várban;
- Emlékezünk…: 2001 februárja.

Vsebina oddaje:

- virtualni informativni dan Dvojezične srednje šole Lendava;
- pepelnična sreda v cerkvenem koledarju pomeni začetek velikega posta;
- mednarodna fotografska razstava Pannonia Reflections v lendavskem gradu;
- rubrika Spominjamo se…: februar 2001.

Az adás tartalma:

- az Összetartozás borából a Muravidékre is jutott (Lendvai Tévéstúdió);
- a Jó tanuló, jó sportoló című felhívás horvátországi nyertese (Drávatáj magazinműsor);
- az egészséges táplálkozásról tanultak az iskolások (Újvidéki Televízió);
- gyermekbarát kuckó a templomban (Erdélyi Magyar Televízió);
- népszerű munkahellyé vált az 112-es hívásfogadó központ (Szombathelyi Televízió);
- a járvány miatt csökkent az esküvők száma (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- kiállítás a Szigligeti Színházban (Erdélyi Magyar Televízió);
- Hosszú – Bíró Tímea verseskötete (Újvidéki Televízió);
- bővül a Festetics Imre Állatpark (Keszthelyi Televízió).

Vsebina oddaje:

- Vino enotnosti prispelo tudi v Prekmurje;
- hrvaški zmagovalec natečaja Dober učenec, dober športnik;
- šolarji so se učili o zdravi prehrani;
- otroški kotiček v cerkvi;
- klicni center 112 v Sombotelu postal priljubljeno delovno mesto;
- zaradi epidemije upadlo število porok;
- razstava v gledališču Szigligeti;
- Dolgo – pesniška zbirka Tímee Bíró;
- širi se Živalski park Imreta Festeticsa.

Az adás tartalma:

- a járvány alatt teljesen átalakult a hagyományos hitélet;
- Centropa – online adatbázis az európai zsidó családok történetéről;
- kisfilm a Folk Music Heritage projektről;
- Ízes Muravidék: a kocsonya.

Vsebina oddaje:
- tradicionalno versko življenje se je med epidemijo popolnoma spremenilo;
- spletna podatkovna baza Centropa o evropskih judovskih družinah;
- kratek film o projektu Folk Music Heritage;
- rubrika Okusi Prekmurja: žolca.

Osrednja slovesnost na Koroškem ob slovenskem kulturnem prazniku, ki jo vsako leto organizirata Krščanska kulturna in Slovenska prosvetna zveza v sodelovanju s slovenskim generalnim konzulatom v Celovcu ter Društvom slovenskih pisateljev v Avstriji, je tokrat bila v znamenju 100. obletnice rojstva in 10. obletnice smrti Janka Messnerja. Prireditev pod geslom „Beseda je kulturnemu človeku dragulj“ se je zaradi protikoronskih ukrepov morala seliti na splet. Spored je zaznamovala Messnerjeva družbeno kritična literatura, ki jo je zapisoval z ostrim peresom. O Messnerju pa so spregovorili tudi njegovi pisateljski kolegi in sopotniki.
»Janko Messner je nedvomno izjemna pisateljska osebnost med Slovenci na Koroškem in po celem slovenskem kulturnem svetu«, je v videoposlanici poudaril pesnik Tone Partljič.
V ponedeljek se bodo dijaki in dijakinje pod strogimi varnostnimi ukrepi spet vrnili v razrede. Šole na Koroškem so na nove izzive vsekakor pripravljene.
Finalni turnir najboljših štirih moštev v Srednjeevropski ligi MEVZA bo konec februarja potekal brez odbojkarskega kluba SK Zadruga Aich/Dob. Dobljani so minulo nedeljo v Pliberku izgubili odločilno tekmo v boju za 3. mesto proti moštvu Calcit Kamnik gladko z 0:3 nizih.
http://slovenci.orf.at

V tokratni oddaji se novinar Fabio Gergolet pogovarja s predsednikoma krovnih organizacij SKGZ in SSO, Ksenijo Dobrila in Walterjem Bandljem. Izhodišče je 20-letnica zaščitnega zakona 38 iz leta 2001. Beseda teče med drugim tudi o vzajemnih odnosih med krovnima organizacijama, o Paritetnem odboru, o sistemskem načrtu za financiranje manjšine, o vključevanju v tok evropskih projektov, o kadrovanju mladih sil, o časovnici povezani s predajo Narodnega doma ter o odnosu z matično državo.

Letos mineva 20 let, od kar so Slovenci v Italiji dobili zaščitnega zakona, obletnica sovpada z obeležitvijo 30-letnice osamosvojitve Republike Slovenije. Z gosti v studiu, pridružila se nam bosta predsednica Slovenskega kulturno-gospodarske zveze, Ksenija Dobrila in predsednik Sveta slovenskih organizacij, Walter Bandelj, bomo premislili prehojeno pot pri razvoju slovenskega šolstva v deželi FJK, vprašali se bomo o skrbi za slovenski jezik in narodno zavest ter se soočili z izkušnjami Slovencev, ki živijo na Tržaškem, Goriškem in v Benečiji ter Kanalski dolini.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Borut Gombač je slovenski pesnik, pisatelj, dramatik in knjižničar. Knjige vidi z dveh plati: tako kot jih vidijo avtorji, in tako kot si jih izposojajo bralci. Je eden od pobudnikov Slovenskih dnevov knjige v Mariboru, za svoje delo je že bil nagrajen z Glazerjevo listino, in lani tudi z Veronikino nagrado, najvišjim priznanjem za pesništvo.
Vabimo vas, da si pogovor z Borutom Gombačem v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 15. februarja ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) Zaslišanje priče Marjetka Rebek ob 10.05,

b) zaslišanje priče Mateje Radej Bizjak ob 12. uri.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Po izbruhu pandemije, britanskem izstopu in odhodu nemške kanclerke Merklove se je Evropska unija znašla pred eno večjih preizkušenj v svoji zgodovini. Velike težave pri nabavi cepiva so za marsikoga praktičen dokaz, da skupni evropski odgovor na izzive časa ne daje dovolj učinkovitih, predvsem pa hitrih odgovorov. V oddaji Moje mnenje se bomo o Evropski uniji za "enaindvajseto stoletje", tudi v luči skorajšnjega predsedovanja Slovenije, pogovarjali s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu. Voditelj: Edvard Žitnik.

Dnevni red seje:

1. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi Direktive 2013/34/EU v zvezi z obveznostjo nekaterih podjetij in podružnic glede razkritja davčnih informacij v zvezi z dohodki – konsolidirano kompromisno besedilo

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o določitvi volilnih enot za volitve poslancev v Državni zbor (ZDVEDZ-B), skrajšani postopek

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o volitvah v državni zbor (ZVDZ-E), skrajšani postopek

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Povračilo pravic invalidom, ki jim je bila protipravno odvzeta pravica do nadomestila

Dnevni red seje:

1. Sum na nepravilnosti pri izvedbi javnega razpisa družbe DARS za vzpostavitev prodajnega in nadzornega sistema za e-vinjete v korist Slovaške družbe Skytoll

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov