Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 23. feb. 2021

TV Slovenija 1 • Tor, 23. feb.

Nocoj v Kulturi o premieri Tišina med nami v Mestnem gledališču ljubljanskem, o odprtju razstave Učenje in pozabljanje Jožeta Baršija v Mestni galeriji v Ljubljani, v galeriji tržaškega muzeja Revoltella pa smo obiskali razstavo z naslovom: Tržaški slikarji druge polovice dvajsetega stoletja.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. V torkovi oddaji Dobro jutro bo dr. Damijana Žišt najprej izpostavila nekaj odmevnejših sodnih obravnav. V prometnih minutah, ki jih pripravljamo skupaj z Agencijo za varnost prometa, bomo govorili o vožnji po prometnih pasovih na avtocesti. Vrtni nasveti z Ljubico Mlinar bodo v znamenju spomladanskih čebulic in zvončkov, športne minute pa v znamenju svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah. Z nami bodo tudi naši koprski in mariborski kolegi.

09:05
Zimski počitniški program

Nika in Nik (Nika Rozman in Nik Škrlec) bosta sobote za dva tedna zamenjala s počitnicami. Mlade gledalce bosta pozdravila med tednom, vsako jutro, 9.10. Po kratkih, svežih Infodromovih novicah, bosta v svojo družbo povabila zanimive mlade goste, ki bodo svojim vrstnikom predstavili svoje hobije. Vstop v njun počitniški studio bodo imeli tudi odrasli. S strokovnjaki bosta iskala odgovore na vprašanja, povezana s strahovi, našim odnosom do živali, z njimi se bosta pogovarjala o samopodobi, zaupanju, bolečini in še čem. Teme pogovora bodo hkrati vabile k ogledu desetih kratkih dokumentarnih filmov serije Izzivalci, ki bodo v Počitniškem krompirju predvajani premierno. Seveda pa tudi v Počitniškem krompirju ne bo šlo brez izzivov, s katerimi se bosta vsak dan znova spoprijela Nika in Nik. Mladi gledalci bodo lahko ves čas oddaje tudi aktivno sodelovali na družbenem omrežju Instagram.

Tudi Lena in Trile praznujeta šentjanževo. Lena noče postati Trilejeva nevesta, raje bi naredila čarovnico, ki jo bodo zažgali na grmadi. Za čarovnico se ji zdi najprimernejši lisjaček, igrača Trilejeve sestrice. Trile je v zadregi. Če bo popustil Leni, bo morda zelo užalostil sestrico.

Bubi, Bibi in Boni po gozdu nekaj iščejo, živahni mali rakun pa bi se rad z njimi igral. Sovice se ne pustijo zmesti, saj iščejo popolno darilo očku za rojstni dan. Bibi se domisli, da ima očka rad jagode. Iščejo jih, a najdejo le drobne cvetke namesto plodov. Rakun jim pojasni, da jagode zorijo iz teh cvetov. Ker še niso zrele, se sovice odločijo poiskati lubenico, očku prav tako ljub sadež. Srečajo medvedka, ki nosi ogromno lubenico. Razloži jim, da lubenice ne rastejo na drevesu, ampak na tleh. Doma se vsa sovja družina in mali rakun sladkajo z lubenicami. Očka je navdušen nad darilom in sovice nauči vse o cvetovih in plodovih, mami pa jih pohvali za vztrajnost pri iskanju darila in zapoje pesmico o darovih narave.

Rastlina, na kateri domuje Hrošč, je uvela in povešena. Sara in Raček začneta raziskovati, zakaj je tako. Kmalu ugotovita, da je pod rožo polno gumbov. In da se Hrošč zasveti vedno, ko izsledi gumb. Nabral si jih je že za pravo zakladnico. Ker pa rastlina boleha, jih je treba preseliti.

Zmedijev balon odnese v nebo. Zakaj neki? Zakaj nekateri baloni odletijo v nebo, drugi pa ostanejo na tleh? Le kaj je v njih?

Erika, Kevin in Taja snemajo raperski video za poletni festival v parku. Toda med snemanjem jih ves čas moti glasno hreščanje. Otroci se odpravijo raziskovat, od kod prihajajo ti nadležni zvoki. Čaka jih presenečenje.

Mirza pokliče Pio in jo ponovno popolnoma zmede. Jaka Car se začne navduševati nad umetnostjo. Sodelovanje dr. Vasje in Gabra je vse intenzivnejše. Nasploh se zdi, da je dr. Vasja posegel v mnoga življenja bolj, kot so se nekateri tega zavedali. Se bodo Anini strahovi glede dr. Vasje končno uresničili?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Kdo ščiti storilce? Smrt pod snežnim plazom. Novi dom Jožeta Pirha. Pogorela Maselceva domačija. Jasna Hengović: inženirka leta 2020. Nevarni izzivi TikToka.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Joel Fleischman je mlad zdravnik iz New Yorka. Ker za študij ni imel dovolj denarja, je napisal cel kup prošenj za štipendijo in odobrili so mu jo na Aljaski. V zameno mora štiri leta daleč od doma delati kot zdravnik. V Anchoragu je najel stanovanje, kjer namerava bivati z zaročenko Elaine, a po prihodu izve, da ga tu ne potrebujejo. Namesto tega so mu našli delovno mesto v Cicelyju, kjer ga domačini že pričakujejo. Izkaže se, da je Cicely bogu za hrbtom in da so domačini pisana druščina posebnežev. Joel je obupan ...

Severna obzorja je ena najuspešnejših televizijskih serij iz devetdesetih let, dobitnica dveh zlatih globusov za najboljšo serijo in številnih drugih nagrad ter nominacij. Tokrat predvajamo obnovljeno verzijo v visoki ločljivosti.

1. del:
Dr. Joel Fleischman prispe na Aljasko, ki ga je štipendirala med študijem. Ker v Anchorageu ni delovnega mesta zanj, ga pošljejo v mesto na »aljaški rivieri«. Joel ugotovi, da je prišel v »luknjo« z zahojenimi kmetavzi in bednimi podrtijam. V ordinaciji ga pričaka Indijanka, ki vztraja, da bo delala pri njem. Ko Mauriceu pove, da bi rad odšel, ta od njega zahteva, da izpolni svojo dolžnost. Tudi s stanodajalko Maggie se spre, ko jo nesramno zamenja za lahko dekle.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1990
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

V Sloveniji je registriranih več kot 270 humanitarnih organizacij. Delujejo na treh področjih – kot splošne dobrodelne organizacije, organizacije za kronične bolnike in organizacije za samopomoč. Med njimi je več takih, ki delujejo v okviru različnih verskih ustanov. Pogovarjali smo se s člani evangeličanske EHO Podpornice in adventističnega Humanizarnega društva ADRA. Predstavljamo pa tudi solidarnost in dobrodelnost Islamske skupnosti, Skupnosti Baha'i in Čezvesoljske Zombi cerkve blaženega zvonjenja.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: a vörös rúzs;
- a Lendavski argó közösségi profil;
- 50 éve hunyt el Jim Morrison, a The Doors zenekar frontembere;
- klipek: Žagar, LongStoryShort!, Wake Up 1230, Dungaree.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: rdeča šminka;
- družbeni profil Lendavski argó;
- 50-letnica smrti Jima Morissona, legendarnega pevca glasbene skupine The Doors;
- videospoti: Žagar, LongStoryShort!, Wake Up 1230, Dungaree.

15:50
Otroški program: Op!

Milan sredi noči ves preplašen priteče v spalnico k očku in mamici, ker se mu zdi, da se po njegovi sobi potika strahec. Na koncu se izkaže, da gre le za zloveščo senco, ki se je v mesečini zarisala na steno v njegovi sobi.

Prijatelji v Čarnem zalivu praznujejo dan sv. Čebulčka in se spominjajo svojih prednikov. Vsi se vkrcajo na ladjo, ki jo Hanka pelje na vlaku, in prepevajo pesmi.

Celestinca in Ernest najdeta divjo goskico. Celestinca bi jo rada obdržala za vedno, a morda bi bilo bolje, da posluša Ernesta, in goskico nauči leteti.

Buck se prenaje in mora bruhati. Elias mu pojasni, da je bruhanje včasih tudi posledica trebušne gripe, ki jo povzročajo virusi. Buck se ustraši teh nevidnih sovražnikov, Elias pa ga pomiri in mamo prosi, naj Bucka cepi in zavaruje pred virusi. Laura in Hanne morata sami oprati perilo, ker pa tega opravila nista vešči, se stvari zapletejo.

Buck uživa v svojem prvem obisku supermarketa, ki Katrien drago stane. Hanne po naključju odkrije Dylanov grafit in takoj prepozna bratov slog. Da bi Dylana razkrinkala, ga izzove, naj nariše še njo.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Med tekmo v veleslalomu se slon znajde v težavah.

Kalimero bi rad Pavlinci pokazal redko vrsto rdečega metulja, ki v Sinji dol prileti le enkrat v svojem življenju. Pavlinca pa nima časa. S Ksenjo sta preveč zaposleni z iskanjem sočne zgodbe za šolski časopis. Kalimero poskusi vse, da bi ji pri tem pomagal.

Pesjak je uničen in pes Bitzer upa, da mu bo kmet kupil nov, moderen model. Ko zagleda nerodni gospodarjev poskus, da bi mu pesjak zgradil, pes spakira kovčke in odide od doma.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Sabrine rodi še sina. Kmalu po rojstvu se tudi pri njem pojavijo kožni madeži. Psihologinja Claire je vse bolj prepričana, da sta otroka podedovala materino bolezen. Sojenje je čedalje bliže, dokazov, ki bi zakonca Morvan oprali krivde, pa malo. Claire se zato odloči ukrepati in poskrbi, da v bolnišnici otrokoma vzamejo vzorec krvi in opravijo test. Toda ali bo to na sodišču dovolj, da Morvanova oprostijo?

JAMAIS SANS TOI, LOUNA / Never without you, Louna / Francija / 2019
scenarij: Claude-Michel Rome (Woman Under Influence) and Virginie Wagon (The Dreamlife of Angels)
režija: Yann Samuell (War of the Buttons, Love Me If You Dare, With Love from the Age of Reason)
v glavnih vlogah: Alice Taglioni, Rod Paradot, Chloé Jouannet, Sophie Guillemin, Serge Hazanavicius, Inna Modja, François Feroleto

Dokumentarna oddaja predstavi bitko mladih ljudi, rojenih v svobodni in demokratični družbi, za ohranitev avtonomije in dosedanje ureditve Hongkonga, ki se ga s spreminjanjem zakonov vse bolj polaščata Kitajska in politika predsednika Ši Džinpinga. Nekdanjo britansko kolonijo je sicer London predal Pekingu leta 1997, avtonomijo pa bi moral ohraniti vse do leta 2047.

THE BATTLE FOR HONG KONG / Velika Britanija / 2020 / Režija: Robin Barnwell

Pretepanje, porivanje, lasanje, zafrkavanje, izključevanje, podrejanje, žaljenje, izsiljevanje … In še nešteto drugih podobnih izrazov bi se lahko spomnili, da bi z njimi opisali medvrstniško nasilje. Kakšna je dinamika nasilja med vrstniki, kdo so povzročitelji in kdo žrtve, v oddaji Na kratko.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je nocoj v živo nastopila hrvaška umetnica Lana Cenčić, ki je živela in delala v New Yorku, zadnja tri leta pa nastopala v predstavi znamenitega Cirque du Soleil. Prenos koncerta je dostopen na spletu. V ljubljanski galeriji Photon smo si ogledali razstavo fotografa Janeza Korošina Mestni obredi, na lendavskem gradu pa 7. mednarodno fotografsko razstavo Pannonia Reflections. Na spletu nocoj tudi predstava berlinskega gledališča Maksim Gorki, Futureland oziroma Dežele prihodnosti, ki je del spletne izmenjave predstav s Slovenskim mladinskim gledališčem.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:00
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Partizanka in bolničarka Malči Jakša - Miša (rojena 1922) je le po srečnem naključju preživela tragedijo na Javorovici, kjer so domobranci 16. marca 1944 pobili 110 borcev IV. bataljona Cankarjeve brigade.

Malči Jakša se je rodila leta 1922 v Zgornjem Kašlju pri Ljubljani v družini
Andreja Hujana, tovarniškega delavca v Papirnici Vevče. Napredne ideje je pila že pred vojno v domačem okolju in leta 1941 se je vključila v delovanje Osvobodilne fronte. Prvič so jo ujeli in zaprli domači domobranci, drugič so jo prijeli in ji sodili italijanski okupatorji. Malo pred italijansko kapitulacijo je Malči leta 1943 odšla v partizane, postala je borka in bolničarka Cankarjeve brigade, s katero je bila v mnogih težkih bojih. Le po srečnem naključju je partizanka Malči Jakša - Miša preživela tragedijo na Javorovici, kjer so domobranci 16. marca 1944 pobili 110 borcev IV. bataljona Cankarjeve brigade.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov