Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 4. mar. 2021

TV Slovenija 1 • Čet, 4. mar.

Nocoj v Kulturi: razstava fotografij Boruta Kranjca v galeriji Vžigalica v Ljubljani, o muzejih pred in po koroni smo se pogovarjali z Aleksandro Berberih Slana-predsednico skupnosti muzejev Slovenije, predstavili vam bomo tudi potujoči kino zavoda Otok- Kino Istra, ki prinaša filme v mesta in kraje, ki nimajo delujočega kinematografa ali rednega kino sporeda.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Vegani v družbi še vedno veljajo za nekaj eksotičnega, za tiste, ki hočejo z življenjskim slogom izstopati, in so nemalokrat zasmehovani z izrazi, kot je travojedci. Svoje pomisleke o vplivu veganskega prehranjevanja na zdravje ima tudi uradna medicina, v oddaji jih bo predstavil doktor medicine. Lahko z vegansko hrano zadostimo vsem potrebam za zdravo življenje? Imajo pomisleki znanstveno osnovo ali gre za predsodke, ki izvirajo iz nepoznavanja načina življenja veganov? Sogovorniki v oddaji, ki bodisi iz etičnih, okoljskih ali zdravstvenih razlogov ne jedo mesa, so prepričani – in to podkrepijo tudi s sodobnimi prehranskimi smernicami – da je veganstvo, pravilno načrtovano in uravnoteženo, primerno za vsa obdobja človekovega življenja, predvsem pa je okolju prijazno. Samo neuravnotežen in slabo načrtovan veganski način prehranjevanja lahko pusti posledice na zdravju, kar pa, kot poudarijo, prav tako lahko povzroči tudi neuravnotežena mešana prehrana.

Scenaristka in urednica serije Neva Novljan, režiser Vojko Boštjančič.

Gabru gre počasi na bolje, Katja čedalje bolj spoznava novega sostanovalca, Jaka in Ana pa nadaljujeta svoj posel v daljni Kitajski.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Slovenija bo za skupno kmetijsko politiko do leta 2027 iz evropskega proračuna prejela 1,6 milijarde evrov, kar je manj kot v sedanjem sedemletnem obdobju. Kako jim bo v kmetijstvu uspelo razdeliti denar med mlade prevzemnike kmetij in ekološke kmete, koliko ga bodo namenili za subvencije, digitalizacijo in podnebne cilje? O tem se bo v tokratni oddaji Moje mnenje z gosti pogovarjala Vida Petrovčič.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

1. del: Zbogom, vse to
Joel komaj čaka dopust, ki ga bo preživel v New Yorku z zaročenko Elaine. Chris je ostal brez doma, saj je na njegovo prikolico padla smreka. Maurice mu je ponudil začasno bivanje na radijski postaji. Holling je kupil satelitski krožnik, da bo Shelly lahko gledala številne televizijske programe in spoznavala svet. Toda Shelly postane odvisna. Ko prek televizijske prodaje zapravi denar za poročno potovanje, končno pride po pomoč h Chrisu. Ed in Maggie pomagata Joelu pripraviti zmenek z Elaine.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1991
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Gost oddaje je bil novinar Boštjan Videmšek, avtor okoljevarstveno-podnebne knjige Plan B, knjige o podnebnih spremembah, knjige, ki nas opozarja in nadeja z upanjem: na svetu vendarle obstajajo primeri dobre prakse, kraji, kjer se ti zdi, da se je čas ustavil, z njim pa tudi onesnaževanje in zastrupljanje planeta. V prispevkih spregovorita še Giulia Leghissa, zaposlena pri naftno plinski družbi in to na oddelku za alternativne vire energije in Mirko Juretic, izvedenec za materiale. Uredništvo Barbara Ferluga, Jan Leopoli, Živa Pahor. Režija Jan Leopoli.

A Vendégem című adásunkban Meszelics Lászlóról láthatnak portrét.

V oddaji Moj gost si oglejte portret Lászla Meszelicsa.

15:45
Otroški program: Op!

Mandi in Pipi bi imela rada glasbeno skupino. Na avdicijo povabita vse prijatelje v mestu in hitro izbereta primerne. Z njima pa bi rad igral še nekdo. Se bo našel prostor tudi za nerodnega glasbenika?

Anka rada pleše in ob plesu razigrano razmetava. Lars pa nasprotno od nje, ljubi red in čistočo. Skupaj pospravita. Na pomoč jima priskoči čistilec s svojimi nasveti.

Nika in Klemen se bosta pri ugibanju skrite živali ponovno lovila … Lovile in igrale pa se bodo tudi mačke v rubriki Zarjovi za živali. Veste, kako izgleda donska sfinga in koliko življenj imajo mačke v resnici? Ne preskočite oddaje Za repom.

Uf, kako umazana naloga! Klemen se je bo lotil s polnim zanosom, nato pa bo skočil v vodo … No, ne čisto zares. Obiskal bo brkate some. Mu jih bo uspelo videti čisto od blizu? In s kom se bo medtem družila Nika? Pustite se voditi repu.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Če jemo čokolado, se na koži pojavijo mozolji. Če uživamo sadje in zelenjavo, bomo imeli lepšo kožo. Če posežemo po prehranskih dopolnilih, lahko upočasnimo vidne znake staranja. Ali so te trditve resnične? Koliko lahko prehrana vpliva na stanje kože? Je dovolj, da uživamo uravnoteženo prehrano ali je smiselno jemati prehranska dopolnila? Kaj o kolagenu, koencimu Q10, antioksidantih, metil sulfenil metanu in drugih prehranskih dopolnilih kažejo raziskave?

Medvrstniška podpora, prijatelji, tesne vezi z vrstniki – nekaj, kar je zelo običajno za otroke in mladostnike. Hkrati pa je to eden od najboljših načinov za preprečevanje nasilja med vrstniki. O tem, kako in zakaj deluje medvrstniška podpora, v Na kratko!

Živa, Vid in Toni si želijo čez most, toda straži ga strašna dinotačka, ki ne pusti, da bi šel kdo čez. Misli, da je dobra v strašenju, na drugi strani pa morda ne bo dobra v ničemer.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kopriva, Joca, Boštjan Šeruga, Kristina Vidmar, Marta Kocjančič, to je le nekaj imen lažnih uporabniških računov na Twitterju, nekatere upravljajo kar poslanci. Kako močno politično orodje so postala družbena omrežja, kaj se dogaja v podtalju, koliko lažnih računov upravljajo politične stranke? Mnogi kritični posamezniki so na družbenih omrežjih doživeli tako hudo diskreditiranje, da se v javnosti ne želijo več pojavljati.
V Globusu: krvavo oklepanje oblasti v Mjanmaru. Kako se skuša vojaška hunta znova utrditi na oblasti in kaj so zahteve protestnikov?
V Točki preloma o vplivu pandemije na spreminjanje poslovnih modelov. Kakšno bo naše delo v prihodnosti? Kdo so digitalni nomadi? Kje živijo in kaj delajo?

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Nocoj v Kulturi; prvenec angleškega pisatelja Maxa Porterja z naslovom Bridkost je stvar s peresi, pevec in kitarist Jure Lesar bo v neposrednem spletnem prenosu iz Kina Šiška predstavil svoj drugi samostojni album. Predstavili pa vam bomo tudi program prvega slovenskega feminističnega filmskega festivala Fefi.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V oddaji Osmi dan predstavljamo urbanistični načrt ljubljanske Šiške. V mandatih župana Zorana Jankovića je namreč Mestna občina Ljubljana zastavila ambiciozen arhitekturno-urbanističen razvoj. Kako se odvija v Šiški, za katero se zdi, da se bo v nekaj letih najbolj spremenila? Ob stoti obletnici rojstva se bomo spomnili markantnega gledališkega in filmskega igralca Berta Sotlarja. Letos bo Slovenski filmski center digitalno restavriral filmsko klasiko Deseti brat režiserja Vojka Duletiča, v katerem je vlogo Krjavlja odigral prav Bert Sotlar. Predstavljamo tudi provokativni projekt Predlog ameriške konceptualne umetnice Jill Magid, v katerem zastavlja pomembno vprašanje o privatizaciji umetniških del in pravici javnega dostopa do njih. V zameno za zasebni in javnosti nedostopen umetniški arhiv mehiškega arhitekta Luisa Barragána je pripravila odmevno ponudbo. Posebne okoliščine, povezane z epidemijo, so zaznamovale tudi letošnjo podelitev zlatih globusov. Filma leta, vsak v svoji kategoriji, sta postala drama Dežela nomadov in komedija Borat: Naknadni film. Chloe Zhao je s portretom Amerike v primežu recesije, filmom Dežela nomadov, postala prva ženska po 40 letih, ki je prejela zlati globus za najboljšo režijo. Pogum za spregovarjanje o tabujih in krivicah lahko vlivajo tudi knjige. Predstavili bomo vročo noviteto Devica, kraljica, vdova, prasica, v kateri Erica Johnson Debeljak obravnava temo vdovstva. Druga uspešnica pa je roman Kirka Madeline Miller, v katerem uzremo grške mitološke zgodbe skozi ženski pogled.

Brecht in Helene Weigel se po letih življenja v izgnanstvu vrneta v Nemčijo, kjer Brechta povabijo v Vzhodni Berlin. Tam nastane znameniti Berlinski ansambel in z njim nova vrsta gledališča, ki zaslovi daleč onkraj meja Vzhodne Nemčije. Brecht se znotraj togega političnega sistema bori za svojo predstavo o socializmu in kljub političnim pretresom ne izgubi vere vanj. Vse življenje ostane poročen s Helene Weigel, ki je nepogrešljiva članica ansambla, vendar ima še več razmerij, zadnje z igralko Isot Kilian.

BRECHT / Brecht - The Women. The Wars. The Price / Nemčija / 2019
scenarij in režija: Heinrich Breloer
v glavnih vlogah: Burkhard Klaußner, Adele Neuhauser, Tom Schilling, Trine Dyrholm, Laura de Boer, Ernst Stötzner, Havelka Vojtech

Če jemo čokolado, se na koži pojavijo mozolji. Če uživamo sadje in zelenjavo, bomo imeli lepšo kožo. Če posežemo po prehranskih dopolnilih, lahko upočasnimo vidne znake staranja. Ali so te trditve resnične? Koliko lahko prehrana vpliva na stanje kože? Je dovolj, da uživamo uravnoteženo prehrano ali je smiselno jemati prehranska dopolnila? Kaj o kolagenu, koencimu Q10, antioksidantih, metil sulfenil metanu in drugih prehranskih dopolnilih kažejo raziskave?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov