Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 19. mar. 2021

TV Slovenija 1 • Pet, 19. mar.

Nocoj v Kulturi spletni koncert iz Kina Šiška Noctiferia plays Reforma – Tribute to Laibach. Na spletni strani Kinodvora je na ogled film Martin Eden, avtobiografski roman Jacka Londona o mornarju, ki se s pisateljevanjem povzpne po družbeni lestvici. Ogledali smo si razstavo Mojce Senegačnik v galeriji ZDSLU in razstavo Mala črna obleka v Mali galeriji Banke Slovenije, kjer poteka pa tudi dražba. Ob obletnici ZRC SAZU pa nocoj spletni koncert Bratka Bibiča z gosti.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Kako ste kaj spali to noč? Kakovosten spanec izboljša telesne in duševne zmogljivosti. Danes ob svetovnem dnevu spanja spodbujamo zavedanje o pomembnosti kakovostnega spanca in o težavah zaradi motenj spanja. V kuhinji bomo tokrat kuhali tradicionalno in po domače, predvsem pa po dolenjsko. Spoznali bomo jedi iz 19. stoletja, z nami bo poleg kuharja tudi etnolog dr. Janez Bogataj. Seveda k dobrim jedem prija dobra glasba - tokrat torej v znamenju Dolenjske. Vabljeni, da se oglasite in voščite vse najboljše vašim najbližjim tudi s pomočjo naše oddaje. Petkovo oddajo soustvarjamo tudi skupaj s štajerskimi in primorskimi kolegi. Bodite z nami!

V Sloveniji imamo dve, na Danskem pa približno 6200 vetrnic. Danska je država z največjim deležem proizvodnje vetrne energije na svetu. Proizvede je več kot tretjino oziroma okoli 40 %. Kmalu je bo še več. Pred kratkim so namreč objavili načrt, da bodo v severnem morju zgradili prvi energetski otok na svetu, ki bo vozlišče za 200 ogromnih vetrnic na morju. Otok bo z močjo 3 GW z električno energijo lahko preskrboval kar tri milijone gospodinjstev, torej več kot le Dansko. Kakšne pa so razmere za izkoriščanje energije vetra pri nas?

Pia se sama sebi zdi neumna, ker ni zaupala Mirzi.
Gaber, Ami in Nika so kar malo pozabili, da je Marija odšla. Vsi njihovi pogovori so vezani le na veliko zabavo, ki jo bodo organizirali Ami v čast.
Katja Branetu v solzah prizna zakaj si ne želi ljubljenja z njim. V otroštvu je prestala nekaj strašnega, o čemer ne želi govoriti.
Nika se slučajno sreča s Pio. Pristopi zaskrbljeno, saj se spominja njunega zadnjega pogovora, ko je bila Pia vsa iz sebe zaradi Mirze. Vendar jo preseneti Piin nasmejani pozdrav.
Pezlovi naročniki so zadovoljni z njegovim delom in ko se z Niko zvečer vrneta v stanovanje ju čaka veliko presenečenje ...

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Na leto prebivalec Slovenije v povprečju pridela skoraj pol tone odpadkov. Kaj se zgodi z njimi, potem ko jih odvržete v pravi zabojnik pred svojo hišo? Kdo služi z njimi in koliko se jih reciklira? Kakšno škodo povzročajo potem, ko jih odpeljejo z našega praga? Kdo je kriv, da se po vsej državi nabirajo kupi odpadne embalaže? Zakaj po morjih plavajo tone in tone plastike?
V dokumentarnem filmu Cena plastike sledimo poti vaših odpadkov in ugotavljamo, kaj je narobe s sistemom, za katerega je odgovorna država, in našim ravnanjem.
Avtorica Sarah Neubauer.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

4. del: Živali v nas
Ed meni, da njegov film ni dober, zato sklene, da bo vse skupaj opustil, a si nazadnje po pogovoru z Joelom premisli. Po Cicelyju se potepa pes, ki se naveže na Maggie in ji ves čas sledi. Maggie začne verjeti, da je Rickova reinkarnacija. Maurice se navduši nad ogromnimi jajci, ki jih nesejo Marylinini noji, zato ji predlaga, da bi se skupaj lotila posla.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1992
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Ob mednarodnem prazniku žena in bližajočem se materinskem dnevu smo se spomnili vseh mater, še posebej pa mam invalidov, ki si zaslužijo velik poklon zaradi svoje plemenitosti in skrbi za otroka s posebnimi potrebami. Mame invalidnih otrok redko silijo v ospredje. Naše sogovornice pravijo, da se ne razlikujejo od drugih mater, čeprav so se morale marsičemu odreči. Spoznali boste Dragico Kraljič, prijetno in zgovorno mamo 30-letnega Janeka z Downovim sindromom. Življenje jo je preizkusilo že v otroštvu, ko je odraščala med alkoholiki in v revščini. O materinstvu je spregovorila tudi Andreja Vovk, mama 22-letne gluhoslepe Anje. Med nosečnostjo je pogostokrat sanjala o volčjem žrelu, zajčji ustnici in okvarah ustne votline. Imela je občutek, da bo nekaj narobe. In res, specialisti so po rojstvu postavili diagnozo – sindrom charge. Tudi Patrizia Zonta je ena izmed mater otroka s posebnimi potrebami, ki se ji je ob Sebastianovem rojstvu svet tako rekoč podrl, danes pa pravi, da je njen sin najlepše darilo, ki ji ga je dalo življenje.

Az adás tartalma:

- Együtt-létben: a muravidéki magyar csúcsszervezet kiadványa;
- Muravidéki magyar értékek nyomában – díjkiosztó;
- évfordulók a kultúra, a művészet és a sport terén;
- Nemzetünk hímes tojásai 2021 – felhívás;
- az ibolya mint gyógynövény és illatszer-alapanyag.

Vsebina oddaje:

- V so-žitju: prva publikacija pomurske madžarske krovne organizacije;
- Po sledeh prekmurskih madžarskih vrednot – podelitev nagrad;
- obletnice na področju kulture, umetnosti in športa;
- Pirhi našega naroda 2021 – razpis;
- vijolica kot zdravilna rastlina in sestavina parfumov.

Dinozavrski tekmeci
Danin očka kuha maslenega piščanca. Tokrat bo vanj dodal skrivno sestavino, zato verjame, da bo v kuhanju premagal svojega brata. Posebni čili zaupa Dani, toda kaj, ko so na vrtu že trije dinozavri, ki si vsak po svoje prizadevajo, da bi se pogostili z njim.

Dinozavrski rolkar
Dana si želi na svoji koži preizkusiti, kako je, če si hiter kot najhitrejši dinozaver. Prelevi se v kompsognata in stopi na rolko. Vendar ne gre vse gladko. Dana mora najprej odkriti skrivnost kompsognatove hitrosti.

V prvi epizodi šeste sezone Osvežilne fronte bodo glavna tema bratje in sestre. O tem, kaj pomeni biti starejša sestra in mlajši brat, kdaj so bratje in sestre zavezniki in kdaj se med njimi pojavi rivalstvo ter tekmovanje za starševsko naklonjenost, pa tudi o svetovno znanih sestrah in bratih bodo razmišljali ustvarjalci tokratne Osvežilne fronte, ki bo na sporedu 13. marca 2021.

V koronačasu veliko nakupujemo po spletu, v trgovine nas zdaj spet vabijo tudi z mamljivimi popusti. Kupujemo oblačila in dodatke, ki jih mogoče sploh ne potrebujemo, to pa ne pomeni težave samo za naš žep, ampak tudi za okolje. V Infodromu smo se pozanimali, zakaj. Zanimalo nas je tudi, kaj menite o tem, da se šole v naravi, ekskurzije, plavalni tečaji in praktični del prometne vzgoje za kolesarski izpit ne smejo izvajati. Ta teden je že deset let od začetka državljanske vojne v Siriji, zato smo spoznali nekaj otrok, ki so se rodili med vojno. Ob tednu možganov smo govorili o demenci, na dan pripovedništva in poezije pa se je otroška poročevalka Anja spomnila s pogovorom o slamovski poeziji

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V Sloveniji velja rek, da mora vsak Slovenec vsaj enkrat v življenju osvojiti vrh najvišje slovenske gore - 2864 m visokega Triglava. Pred več kot sto leti je prišel v kraje pod Triglavom župnik Jakob Aljaž. Svoje življenje je zapisal tem krajem, še zlasti pa prav Triglavu.
Pod Triglavom, v eni najlepših slovenskih alpskih vasi – znameniti Kranjski Gori pa živi in ustvarja mlad arhitekt in oblikovalec Matic Benet. S svojim delom kroji smernice sodobnega oblikovanja, življenje v objemu gora pa je zanj nenadomestljivo.
Skladatelj, dirigent in aranžer Rok Golob je svoje življenje zapisal glasbi. Velja za enega najbolj uveljavljenih slovenskih glasbenih ustvarjalcev, zelo dobro pa je poznan tudi v svetu, kjer pogosto gostuje. Vendar pa se vsakič z veseljem rad vrne v svojo rodno Ljubljano.
Ljubljana pa je tudi mesto Zmaga Tančiča, ki že 40 let zbira razglednice z motivi glavnega mesta Slovenije. Čeprav v dobi instantnega komuniciranja raba razglednic zamira, velja deltiologija ali zbiranje starih razglednic še vedno za eno najbolj priljubljenih vej zbirateljstva
Ljubno ob Savinji je imel v času splavarstva pomembno vlogo pri plavljenju lesa. Zanimivost tega kraja pa je tudi podoba Sv. Jožefa, ki je bil zelo priljubljen in velja za nekakšnega univerzalnega zavetnika Kranjske in drugih habsburških dežel.

S težavami, ki jih prinaša preobremenjenost in zasvojenost z digitalnimi tehnologijami, še posebej v času epidemije, se ukvarjajo v Logoutu, centru za pomoč pri čezmerni rabi interneta. Zaradi digitalne preobremenjenosti vse pogosteje govorimo tudi o pravici do odklopa. O vlogi religije v visoko tehnološki družbi ter vprašanjih smisla in skupnosti pa bo spregovoril sociolog dr. Igor Škamperle.

Bitzer za delo na kmetiji kar iz ležalnika upravlja brezpilotni letalnik. Ko upravljalnik prevzame Jon, letalnik Bitzerja odnese v vesolje. Nenadoma pa napravi zmanjka energije. Se bo Bitzer srečno vrnil na Zemljo?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe - od popularne do narodno-zabavne - predvsem pa - vse v živo!
V oddaji sodeluje ekipa romantikov, v kateri so Matic Peršuh, Eva Boto ter Andrej Šifrer. Njihovi nasprotniki so žurerji Nuša Derenda, Omar Naber in Kaja Humski. Tekmovali bodo v poznavanju slovenske glasbe. V glasbenih točkah se bodo izkazali Tokac, Kvatropirci, Modrijani, Omar Naber, Anita Kadenšek, Mladi Dolenjci, Polkaholiki in številni drugi. Poslušali bomo zimzelene slovenske uspešnice iz 30-letne zgodovine slovenske glasbe. V posebni vlogi se bo pokazala DJ Melani Mekicar s sovoditeljem in scenaristom Blažem Švabom.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
S čim se je Slovenija prestavila na mednarodni turistični borzi ITB Berlin, ki je letos v celoti potekala v virtualni obliki? Preverili smo, kako so Belokranjci pripravljeni na letošnjo sezono, glede na lanski turistični uspeh in zakaj je kolesarjenje po Kočevskem obetaven turistični produkt.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Nocoj v Kulturi o antologiji slovenske punk poezije, ki jo je v knjigi Zamenite mi glavo zbral Esad Babačić. Obiskali smo koncert ob 75-letnici Koncertne poslovalnice Maribor in si ogledali spletno eksperimentalno predstavo Kljuvanje v sencah, Davida Cvelbarja in Mateja Marinčka. V MGLC-ju najnovejšo serijo grafik razstavlja umetnica Sonja Vulpes. V kulturi bivanja pa tokrat o prenovi staromeščanskega stanovanja v Vili Beta.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Ena prvih mojstrovin R. W. Fassbinderja o bridkem življenju prodajalca sadja.

München v 50. letih 20. stoletja. Življenje je za Hansa Eppa eno samo veliko ponižanje. Po vrnitvi iz francoske tujske legije, v kateri je preživel več let, se začne preživljati kot prodajalec sadja. S tem si nakoplje materin prezir. Zaradi prepirov z ženo, zapravljene kariere in izgubljene stare ljubezni Hans začne piti, nato pa izživlja svoj bes z nasiljem. Stresno življenje načne njegovo duševno in telesno zdravje, nazadnje doživi srčno kap. Ko se že zdi, da je vse brezupno, pa v njegovo življenje vendarle posije sonce. Hans zaradi šibkega srca ponudi mesto pomočnika pri prodaji sadja Harryju, staremu znancu iz legije. Marljivi prijatelj mu pomaga posel postaviti na noge, žarek upanja posije tudi v njegovo družinsko življenje. A Hansu samouničevalni nagon ne pusti, da bi užival v redkih trenutkih sreče.

Izvirni naslov: HÄNDLER DER VIER JAHRESZEITEN / Nemški film, 1972 / Scenarij in režija: Rainer Werner Fassbinder / Igrajo: Hans Hirschmüller, Irm Hermann, Hanna Schygulla

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov