Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 7. apr. 2021

TV Slovenija 1 • Sre, 7. apr.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Na svetovni dan zdravja gostimo ministra za zdravje - o vseh aktualnih temah, odgovarjal bo tudi gledalcem. Gostimo šampionko v smučarskih skokih, dobitnico velikega kristalnega globusa, Niko Križnar. Svetujemo tudi, kako kombinirati pastelne barve, da boste modni in pomladno obarvani!

10:05
Otroški program: Op!

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Sovice na morski obali nabirajo pisane školjke. Boni v pesku zagleda luknjo in misli, da so v njej školjke. Bibi ugotovi, da so to jajčka. Sovice kasneje opazijo, da je vsa obala posejana z gnezdeci, in vidijo želvice, ki se kobacajo iz njih. Sovice jim pomagajo priti do vode. Ena izmed njih obtiči v lupini, in ko jo skušajo izvleči, spoznajo, da ima plavuti, luskinast oklep in bele pike. Predstavi se jim za morsko želvo, rada pa bi, da ji rečejo orjaška želva. Mama želva pride po svojega mladička, sovice pa se vrnejo domov. Mami in očka sovicam razložita vse o plazilcih in kako pomembno si je med seboj pomagati. Saj pomagati komu ni dobro samo za tistega, ki mu pomagamo, ampak tudi zadovoljstvo za tiste, ki pomagajo.

S čim dihamo bitja na kopnem in zakaj ne moremo ostati pod vodo kot ribice? Zmedi se poda pod gladino poiskat zaklad, pri tem pa spozna, kaj so škrge.

Vegi je naredil korenčkov sladoled, a ga nihče noče. Da bi se tudi Nejko temu izognil, mu predlaga, da bo naredil reklamo za sladoled. Obleče se v korenčkov kostum in poskuša prepričati prijatelje, da pokusijo Vegijev sladoled.

Erika in Aleks se lotita snemanja dokumentarca o naravi. Ker jima nagaja tehnika, za pomoč prosita Helija. Običajno je zelo hiter, tokrat pa se vede zelo nenavadno. Slaboten je in se ne odziva najbolje. Erika se odloči za tvegano operacijo.

Piksi končno zbere pogum in pove Niki, da jo je Penzl prevaral, česar Nika ne verjame. Vztraja naj pove s kom, Piksi pa se temu upira a na koncu le pove, da s Pio.
Ana je Damijanu posodila denar, da bi lahko obiskal svojega očeta, kar Marijo popolnoma razburi in ji očita, da ji hoče Ana uničiti otroka.
Nika nehote zmoti obred Jakinega čiščenja. V grozi se vrne domov, kjer jo Marija sprašuje kaj je narobe. Kmalu za njo pridivja domov tudi Jaka in gre naravnost v Nikino sobo. Kmalu za tem se ves krvav z nezavestno Niko v naročju prikaže na stopnicah ...

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Ko govorimo o zunanji politiki naše prve tridesetletnice, se verjetno še vedno večina Slovencev strinja, da sta naša poglavitna dosežka polnopravni članstvi v Evropski uniji ter zvezi NATO. To nas določa v naših lastnih očeh in v očeh drugih. Vendar tudi mi doživljamo evolucijo: nekoč se je Slovenija ponosno razglašala za drugo Švico, bila je zgled tranzicije, ne le zahodnemu Balkanu, vihala je nos nad višegrajsko skupino. Danes kaj takega nikomur ne pade na pamet, naša samopodoba je drugačna. V omizju poskušamo odgovoriti, kaj se je dogajalo s Slovenijo v minulih treh desetletjih, da smo, kjer smo.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

17. del: Moja mama, moja sestra
V Cicelyju se nepričakovano prikaže Shellyjina mama Tammy in naznani, da se je zaročila z vojaškim mehanikom. Shelly se je sprva zelo razveseli, a jo mamine stare navade kmalu spravijo v slabo voljo. V Joelovi čakalnici nekdo pusti dojenčka, meščani pa ga vzamejo za svojega in vestno skrbijo zanj. Adam vse preseneti z neobičajno prijaznostjo, ki je še sam ne zna pojasniti.



NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1992
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

V oddaji Osmi dan bomo preverili, zakaj pristojne institucije že mesece ne najdejo rešitve glede izselitve Muzeja norosti iz gradu Cmurek. V istih prostorih deluje tudi Regijski center za deinstitucionalizacijo, ki se je prav tako znašel pred grožnjo z izselitvijo. V Moderni galeriji si bomo ogledali razstavo umetnika Tobiasa Putriha. Putrih, ki živi v Bostonu, redno razstavlja pri nas in po svetu, sodeloval je na številnih pomembnih mednarodnih razstavah, leta 2007 je Slovenijo zastopal tudi na Beneškem bienalu. Razstava z naslovom Perceptrón pa je njegova prva večja pregledna razstava doma. Eden najpomembnejših kulturnozgodovinskih projektov v Mariboru je obnova Minoritskega kompleksa. Prenova priljubljenega sodnega stolpa je vredna 970 000 evrov. V oddaji bomo predstavili zgodovino tega spomenika in preverili, kako nove arhitekturne rešitve funkcionalno nadgrajujejo njegovo historično srednjeveško jedro. Dalaj Eegol, že desetletje poznan kot Recycleman, pred tem pa kot Ali En, je tri desetletja glasbene kariere zaznamoval z novim albumom KWA. Z njim se bomo pogovarjali o glasbenem in družbenem udejstvovanju.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Az adás tartalma:

- tömeges koronavírus elleni oltás Lendván;
- ülésezett az MNMI Tanácsa;
- Hímes tojások, borok és húsvéti dísztárgyak kiállítása;
- tanösvény kialakítása Völgyifaluban;
- jubileumok a tudomány terén;
- Gazda(g)ság: a Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatása a magyar nemzeti közösség gazdasági alapjának serkentésére.

Vsebina oddaje:

- množično cepljenje proti koronavirusu v Lendavi;
- seja Sveta ZKMN;
- razstava Pirhi, vino in velikonočni izdelki;
- oblikovanje učne poti v Dolini;
- obletnice na področju znanosti;
- rubrika Gospodarstvo-bogastvo: finančna pomoč Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za spodbujanje gospodarske osnove madžarske narodne skupnosti.

V 24. oddaji po možganskih celicah vijugajo Lea, Sara in Timo iz OŠ Gornji Petrovci (rumeni) ter Karmen, Lana in Gal iz OŠ Otočec (vijolični). Polmer kroga, tipke na pilotih, odbojka in želatina v sladicah so zanje prava poslastica, bolj grenak priokus pa ima življenje na koruzi. Labirint je pravi material za rumene, kosti skeleta zgornjih okončin pa za vijolične. Kdo se bolj spozna na mere baterij, pa v malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Plastika je lahek, trpežen in poceni sintetični material, ki ima izjemno dolgo dobo trajanja. A vse te odlike pomenijo tudi, da plastika povzroča enega največjih okoljskih problemov današnjega časa. Samo v Evropi na leto izdelamo več kot 65 milijonov ton plastike, 30 milijonov ton pa je vsako leto zavržemo. Recikliramo manj kot tretjino vse plastike, preostalo kopičimo na odpadih, zažigamo ali pa ostane v okolju – v naravi.

Jurij Moškon in Andrej Nagode spregovorita o izzivih dela filmskega montažerja. Kdo je montažer, kaj je cilj dobre montaže? Med delom v filmski montaži spremljamo Saro Gjergek, Žana Žvižeja in Klemna Golobiča

režija: Peter Bizjak, fotografija: Tristan Dragan, montaža: Kristian Božak Kavčič

Mormon pri vlečnici podaja krožce. Povodni konj, ki čaka v vrsti, postane nestrpen.

Zakaj smo nekateri veliki in drugi majhni? Zmedi se v lunaparku po nesreči poveča in nekaj časa uživa kot velikan, vendar bo moral tudi on počakati, zdravo jesti in veliko spati, preden bo zares zrasel.

Kenguruja, prvaka v smučanju po grbinah, pokažeta nastop, ki ga bo težko prekositi.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Komična drama. Televizijski film pripoveduje zgodbo o 41-letni Claire, samski ženski, ki se preživlja kot nepremičninska agentka v francoski Bretanji. Ima urejeno, predvsem pa utečeno življenje, s prijatelji in sorodniki. Claire je srčna in edinstvena ženska, in čeprav je posebna, tudi težavna, jo imajo ljudje radi. Med svojim delom naleti na Bruna, samotnega, a privlačnega moškega, ki se zanjo zagreje. Tudi Claire je Bruno všeč, a nekako prikrito, kakor bi se sramovala ali bila zavrta. In slednje se izkaže kot resnično; strašen dogodek iz njenega otroštva je Claire v najintimnejših življenjskih rečeh zavrl. Ko bi moralo priti do zbližanja med njo in Brunom, se Claire umakne. A zdaj vsaj ve, da je njen umik posledica travmatičnega dogodka iz otroštva in želi temu narediti konec. Najprej obišče psihiatra, kar se izkaže za polomijo. Njeno življenje se vse bolj postavlja na glavo in Bruno je obenem blizu, a hkrati tudi daleč, kamor ga je poslala v enem izmed svojih paničnih napadov.

CLAIRE ANDRIEUX / FRA / 2019
Režija: Olivier Jahan / Scenarij: Olivier Jahan, Diastème / Igrajo: Jeanne Rosa, Emma de Caunes, Thomas VDB, Olivia Ross, Michel Vuillermoz, Yannick Rénier …

Marko je 11 letni deček, ki bi rad bil kot oblak. V oblaku Marko vidi edino stvar, ki je res prosta. Veliko ljudi nasprotuje njegovim idejam in mu otežujejo življenje.
Režija: Martin Turk

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Družba se ob soočanju z epidemijo organizira na novo. To se je v preteklosti zgodilo tudi ob pojavu kuge, kolere in španske gripe. Kako je novi koronavirus spremenil odnose med ljudmi in kakšna je nova definicija pojma dotika? Govorili bomo o epidemijah in njihovih posledicah, o posameznikih in družbi med koronsko krizo.
Voditeljica: Nina Jerman

Plastika je lahek, trpežen in poceni sintetični material, ki ima izjemno dolgo dobo trajanja. A vse te odlike pomenijo tudi, da plastika povzroča enega največjih okoljskih problemov današnjega časa. Samo v Evropi na leto izdelamo več kot 65 milijonov ton plastike, 30 milijonov ton pa je vsako leto zavržemo. Recikliramo manj kot tretjino vse plastike, preostalo kopičimo na odpadih, zažigamo ali pa ostane v okolju – v naravi.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov